Scudo Sports

Sigara içmek performansı arttırır mı?

@Hsynozky

Yukarıda "bilim" yazmışım bilim yazmamışım tıp'da sonuçta bir bilim dalıdır. Sigara'nın günah keçisi ilan edilmesindeki mevzu, gıda ve ilaç endüstrisinin sigarayı kendisini aklayıcı bir araç haline getirmiş olmasında. Tüm mevzu budur, ayrıca birçok "bilimsel" denilen makaleyi ilaç ve gıda endüstisinin finanse ettiğide biliniyor. Sigara'nın üzerinde sağlığa zararlı yazıyor, işlenmiş gıdaların, raf ömrü uzatılmış gıdaların üzerinde sağlığa zararlı diye bir uyarı var mı? Hayır aksine endüstri tarafından sağlığa faydaları konusunda reklamlar yapılıyor ve bu reklamlar tv'de gerek gençler gerek çocuklar kullanılarak yapılıyor, yani o kadar da ucuz ve sığ değil bu mevzu sizin "bilim" dediğiniz şeyi de çoğu kez bu adamlar finanse ediyor.

Scudo
50 km bisiklet üzerinde durmadan tırmanacağım diye kanser olarak mı öleyim? Çok saçma.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
Neyi tartışıyorsunuz ki? En başta leş gibi kokuyor ?. İçmeyin. Lütfen içmeyin.

Performansı azaltacagini dusunuyorum. Cunku icinde performansi artiracak 2 3 madde varsa azaltacak 1000 madde vardır. O 2 3 maddeyi disardan saglarsaniz hem sagliginizdan olmamis olursunuz hem bagimlilik gibi bir derdiniz olmaz hem de daha ucuza halledersiniz en iyisi de ölme ihtimaliniz azalır ?

• Beğen
Tepkiler: efaruk ve Scutoid
Yanık tütünün dumanının bir şeylere faydalı olabileceğini düşünmek...

Yani ilk başta performansı artırması olasılığı olsa bile içinize çektiğiniz dumanın akciğer içindeki alveolleri tıkayarak kişinin rahat nefes almasını engeller ve bir sporcu ne kadar iyi nefes alırsa o kadar kanına oksijen karışır ve kaslar okadar hızlı çalışır yani sigaranın diğer zararlarını hiç sanmıyorum bile mesela kan akışını yavaşlatma özelliğide var ve kan yavaş akarsa kaslara oksijen ve besin gitmez ve yine kaslar yeterince iyi çalışamaz bence sigaranın performansı arttırdığı yalanını şirketler daha çok para kazansın diye bağzı bilim adamlarına para verip şirketlerin aleyhine araştırma yapmaları sonucu böyle bir şey ortaya çıkmıştır

Arkadaşlar sigarayı 18 yaş 25 yıldır içiyorum, bırakın rampayı ,düz yolda nefes nefese kalıyorum bazen inşallah bisikletle beraber bu illet tende kurtulurum, bisiklete başlayalı da 15 gün oldu yaklaşık ,sonuç harika bacaklarımdaki tıkırtılar azaldı . Forumda fırsat buldukça yazılarınızı takip ediyorum ve güzel bir konuya değinmişsiniz. Sigara tutsaklıktan başka bir şey değil.Sigara içmek peki performansı arttırır mı? Kesinlikle hayır.Şu yazdıklarımı yazarken bile sigara içiyorum beynim bile şaşkın nasıl SİGARAYA HAYIRRR diyeceğime....

18 yıl tekele hizmet verdim bırakalı 1 yıl oldu kötü etkisi hala sürüyor Olumlu bir yanını görmedim. Sigarayı bıraktığım için daha verimli bisiklet sürüyorum.Lütfen milletin kafasını bulandırmayın içmeyin içirtmeyin.Bu başlığı görmek istemiyorum

Günde içilen her dal %1 performans artırıyor, 10 tane iç %10 performans artışı?

Sigaranın tek işe yaradığı bir şey var külünü tükürükleyip siğile sürünce geçiriyor :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
sigara içen keş tayfa hemen dökülmüş :koptum:

@cagatay17

"Daha iyi bir bisikletçi olmak için uzun bacaklara sahip olmak bir avantaj, o halde bacaklarımı kırdırıp 2'şer cm platin taktırıp bacaklarımı uzatayım..."
Bu bile bence daha mantıklı yatırım olabilir.

@hgercek
Newport marka sigaraların satılmadığı bir yerde yaşadınız herhalde :p

@Murat B.

Markasini falan bilmem ama bizim ordaki zenciler genelde ot bong falan takiliyordu :D

şöyle nonstop 90 km antremana çıkarken 3-5 dal için bakalım neler oluyor :hasta:

Geri