yol ve mtb her ikiside bisiklettir ve asla ayrım yapılmasını kabul etmem ,,,,biri diğerinden üstünmüş felan filan bence doğru değil iş sürücüde biter ,,evet önce herkez sele üstünde tarzını yani sürüş prosedürünü belirleyecek asfaltta gitmeyi seven sadece asfalt yapmak isteyen sürat yapmak isteyen bi adet yarış alacak yol bisikleti,,,bu yol bisikletini sayko kros yol ile karıştırmayın onun konumu hem sert düz toprak hem stabilize ve asfalttır benim tarzım budur,,,sayko kros yol tarzı,,salcanonun son çıkardığı sayko karbon ve aliminyumlar güzel,,,evet çok sert zeminlere girmek isteyende çatlak toprağa ve oynayan çakıllı yollara orda amortisörlü mtb kullanacağız ve olaydan zevk alacağız şimdi ben yüzlük fox kullandım bu amortisör en sert en zor zeminde dehşet konforlu idi 600 yuro sıfırı ,,fakat asfaltta gereksiz ağırlık idi amortisör 1540 gram idi bisikletiminin orjinal ağırlığı large kadro 2008 model scott scale karbon 10 kilo 700 gram idi amortisörü çıkarınca yerine yarış çatalı takınca 700 gram attı 10 kiloya düştü, tarzım eskiden beri sayko krosa uygundu ama 2008 de bu ülkede sayko kros yol bisikletleri yoktu sonunda 2012 de salcano bu işi akıl etti elimdeki karbonu saykoya zati dönüştürmüştüm 26 jantlar sökerek 28 jantlar takıldı jant ağırlıktan 400 gram farketti 10.4 oldu ama dehşet hızı yakaladım teker 1.32 oldu tekerin hacmi küçüldükçe hız kazanılmakta ,,,tarzıma göre bisiklet bulmakta yıllarca sıkıntı çektim ne 70 lerde ve 80 lerde salcanonun yeni çıkardığı apex modeli tarzı sayko kros yol görmedim evet disk frenli yalnız türkiyede olmayan karbon bi adet trigon model sayko var bu bisiklet v fren ,,,,,,,,,,inşallah o da gelir,,,