Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

Kişiye göre, kullanıcağın alana göre değişir bence,

Sende yol bisikletiyle araziye gel bakalım. :D

Saygılar.

Scudo
Bazı şeyleri anlatmak çok zor. Ne kadar ilginç yorumlar geliyor...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
ben onu bunu bilmem arkadaş... eskiden mtb kullanırdım 2 sene hergün işe met ile gittim geldim .. daha sonra kısmet oldu allah dileklerimi kabul etti ve bir yol bisikleti nasip oldu aldım ...şu an eski biiskletime binemiyorum ...yol bisikleti kullananlar bir daha mtb ye dönemezler diye düşünüyorum saygılar

• Beğen
Bu vidyoyu sevdim, karanlıkta çok güzel bir çekim olmuş. Biliyorsunuz gece çekimleri zordur. Ama sizlere imreniyorum çünkü Kocaeli hemen yanı başımızdaki bisiklet cennetlerinden biri. Bu ay ortası uğramıştım ve çok beğendim. Bir gün sizlerle birlikte orada turlamak isterim.
@olgun şenel
Bu arada dikkat ettiniz mi; vidyonun 30. saniyesinde çok uzun bir lastik izi var. Biri fena halde lastiği asfaltta bırakmış. Bu motorsiklet değil de bisiklet ise çok fena...:)

Neyse konuyu dağıtmayayım. Yol bisikletime benim de ilgim var ama lastik inceliği hoşuma gitmiyor. Tamam, hemen önceki sayfada yaşanmış taş örnekler var. Ama benim yaşadığım yerde mazgalların çeşitliliğini bir görseniz hak verirsiniz. Yahu MTB'nin bile girdiği mazgal var artık ne diyim. Öyle bir yer ki Sinpaş Konutları deniyor, Şile yolunun kenarında modern bir yer. Ama Ümraniye'ye bağlanan bir yolu var, üstelik dar. Şimdi ya yola/sola kırıp geçeyim dersin ama vızır vızır trafik akıyor ya da benim hizalamam süperdir mazgalın demirinden tren edasıyla geçerim diyemeyeceğinie göre...:)

Yahu ne diyim artık! Lafım size değil belediyeye...:(

Yol bisikleti gerçekten de uzun yol yaparken bazı yol koşullarında sıkıntı yaratıyor ama dağa taşa girmediğin zaman bence büyük bir problem değil. Ama düz yolu gördüğü zaman yol bisikleti akar gider, rüzgarı da hissedersin, akma hissini de. Şehirde de mis gibi oluyor. Yani MTB'nin kullanımını seven de var ama, yol bisikletinin ince ve zarif duruşu dayanıksız gibi görünmesin. Çok güzeldir, hatta dadından yinmez:)

• Beğen
Gökhan arkadaşın tüm görüşlerine katılıyorum.
Ayrıca tabii ki farklı bisiklet türleri, farklı amaçlar ve kullanım koşulları için üretiliyor.Mesele koşullar uygun olduğu halde kulaktan dolma ve yanlış bilgiler yüzünden yol bisikleti tercihinden kaçınılması.Ben kadıköy sahilyoluna yakın olan şanslı kişilerdenim ve yol bisikleti kullanıyorum.Fakat sahilde 700- 800 civarında bisiklet müdavimi olmasına rağmen bunların %90 ı mtb kullanıyor.Bazıları bu yola çok yakın oturup mtb ile günlük 30 km bu yolda hergün sürüş yaparken, tek tük birkaçı ta çekmeköy ya da ataşehirden arabasının üzerinde yol bisikletini getirip bu yolda turunu yapıp tekrar arabasına yükleyip geri dönüyor.Bu çelişki bizde yol bisikleti konusunda yanlış kanıların olduğunu ispatlıyor.

Yol bisikletlerinin sağlamlık ve dayanıklığının yanında hafifliğinin vermiş olduğu bir konforu söz konusu.Sürüş pozisyonu olarak fren-vites kol boynuzlarından tutulduğunda( ki profesyonel turlarda da bisikletçiler turun büyük bölümünü bu tutuşla geçiyorlar)mtb den daha fazla rahatsızlık vermiyor.Ayrıca sportif açıdan yol bisikleti kullanımı vücudu formda tutma ve kondisyon açısından daha faydalıdır.Fiyat pahalılığına gelince 800-900 euroluk mtb alan birinin 1000-1200 euro luk tatminkar seviyede kaliteli bir yol bisikletini çok pahalı bulması mantıklı gözükmüyor.

Konuyu açan ve görüş paylaşan herkese teşekkürler..

@Salih Dinçer

Işıklandırma iyi olunca video da biraz iyi oldu tabii. Buralara uğrarsanız neden olmasın. Tüm bisiklet yollarını gezebiliriz :)

Belediye bu anlamda iyi çalışmış. Umarız devamı gelir. Gerçekten çok hoş yerlerden geçiyoruz. Burada da bir arkadaş fotoğraflar paylaşmış. Belki ilginizi çeker.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=21456

Dediğiniz şekilde şehir içinde de çok fazla bir mazgal vb. sorunumuz da yok. Bu da yol bisikleti anlamında artı katkılar sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Bu arada buradaki arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.

Nasipse en kısa zamanda Specialized Allez yada Secteur almayı düşünüyorum. Aktifpedal'da Allez var ama ayna kol 2 dişli. "Sorun değil isterseniz 3 dişli takarak gönderebiliriz" dediler. Şehir kullanımı yada yokuşlarda göz önüne alındığında 3 dişli daha mı işlevsel ve rahat olur yoksa 2 dişli olarak mı alayım?

Eğer bisikleti ulaşım-tur amaçlı kullanacaksanız 3lü aynakol iyidir. Fakat amacınız performans olacaksa, 2li aynakol alın. Kendinizi geliştirmek için 2li aynakol oldukça yardımcı olacaktır size.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
@Gökhan Toros

Kendimi geliştirmeyi tabii ki istiyorum ama 3'lü ile başlayıp sonra mı 2'liye geçsem diye düşünüyorum. En azından bir 6 ay.

Bu arada kışın arka tekerin su atışını sadece yağmurluk ile mi çözüyorsunuz? Malum önümüz kış. Farklı bir yöntem yoktur heralde ama varsa da bilelim. Çamurluk takılmaz böyle alete di mi :)

@olgun şenel

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız 2li aynakolla başlayın. Ya da, 34-50 bir aynakol alırsanız rahat edersiniz.

Kış için çamurluk alabilirsiniz. Yol bisikletlerine özel ince çamurluklar var, nerede satılır bilmiyorum fakat kötü görünmüyor.

@Gökhan Toros

O zaman herhangi bir sıkıntı yok sanırım. Çünkü zaten Allez 50-34 aynakola sahip...

Çamurluğu araştıracağım.

Bianchi SLR 100 alıyorum.kilom 90.akortlarda sorun yaşarmıyım.

@Sefa Ayrılmaz

Forumda ve bisiklet dünyasında yeniyim, 95 kiloyum, bana da Bianchi SLR 150 uygun gibi göründü.

"Benim neden bir piskiletim yok" derken, bisikletçilerin MTB ve Road olarak bölünmelerini de çok manidar bulduğumu söylemeliyim.

Araştırmam sonuçlanana kadar hem biraz kilo vermiş hem de biraz bilgilenmiş olurum.

@Gökhan Toros

Benim düşüncelerimi paylaşmışsın.Bendede hem mtb hemde yol bisikleti var.İkisinde donanımı gayet iyi seviyede ama tercih sebebimi sorarsan araziye girmeyeceksem yoldan yana kullanırım:)

• Beğen
Tepkiler: Ahmed Volkan
@Sefa Ayrılmaz

Yeni teknoloji jantlar.Hiç bir sorun yaşamazsınız emin olun.İnsanlar yol bisikletini ince görünce hemen kırılacak zannediyor.Benİm mtb min toplam jant ağırlıgı yol bisikletindekilerden daha hafif.İnanın araziye giriyorum rahatlıkla hiç birşey olmuyor.Ayrıca akort bozulsa bile ayarı cok kolay.

@Sefa Ayrılmaz

öyle bir sorun olmaz, 92 kiloydum 2 ay boyunca 16 telli jant kullandım ve akord sorunu yaşamadım, çokta dikkatli kullanmıyordum açıkçası mtb den sonra çukurlara veya tümseklere hızlı girdiğim çok oldu :)

ve ayrıca gökhanada katılıyorum, yol bisikletini onun sayesinde aldım ve çok memnunum, narin falan değil gerçekten, tümseklerden zıpladığım oluyor yada toprağada girdim kaldırımdanda inerim ben onunla hiç bir sıkıntı yaşamadım, dediği gibi lastikleri doğru hava basıncıyla ve aşınmamış olarak kullanmak çok önemli..

Geri