Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

@olgun şenel

Her bisiklete göre camurluk var.Eğer kısın yagmurda veya ıslak asfalttada bisiklete binerim diyorsanız çamurluk şart.Yagmurluk ykardan gelen suya kars iyi ama asfalttan gelene karşı yüzünüzü ağzını burnunuz koruma ihtimali yok.O yüzden ikisi bir bütün.Rahat binmek istiyorsanız çamurkuğuda mutlaka düşünmelisiniz.2 kıstır aralıksız biniyorum tecrübeyle sabit :)

Scudo
Burada bi kaç çamurluk var ama yolbisikletine münhasır bişey yok sanırım. 26" için uygundur diyor. Link verebilir misiniz?

(link)

(link)

@olgun şenel

(link)

Bu parayı hakeder mi derseniz, hayır derim. Bunun yerine, 20-25TL'ye bu tipe çok benzer tipte plastik çamurluklar satılıyor, onlara bakabilirsiniz.

(link)
Bu videoda Cavendish'in bisikletindeki çamurluklardan bahsediyorum.

Arkadaşlar Specialized Secteur bisikletimi dün itibari ile aldım. Haydarpaşa'dan tren ile İzmit'e getirdim. Yolculukta sıkıntı çekerim diye düşünüyordum böyle bir bisikletle ama ilk vagon 2 koltuklu ve önlerinde masa olan bir oda gibiydi. Bisikleti koydum ve masada gazete kitap okuyarak gayet rahat vardım. Ek bir ücret falan da istemediler.

Bir deneme sürüşü yapmak için bileti de Körfez'e kadar kestirmiştim tabii :) Körfez'de indikten sonra İzmit'e doğru pedallamaya başladım. Sürekli E-5'ten gittim. Yolun köprülü yerlerinde su tahliyesi için en sağ çizginin sağında öyle mazgallar var ki, farketmeyip denk gelmeniz durumunda direk tepetaklak olup bisikleti pert etme ve hatta kendinizi bile pert etme durumunuz var. Çok dikkatli olmak lazım. 25-30 dk'da İzmit'e sağsalim vardım.

Yol bisikleti noktasında bu konunun çok büyük faydası oldu. Bu noktada Gökhan Toros'a bu konu için ve özelden de verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum. Bunun yanında Tayfun Kutlu Bey'e, Çağrı İlter'e, Soner Kulak'a ve bilgi-fikir noktasınde destek olan herkese teşekkür ediyorum.

Artık ilerleme vakti :)

• Beğen
Tepkiler: küpçü ve bua
Bende bisiklete ilk başladığım zaman o hevesle bir dağ bisikleti aldım.O 2,2 lastikler ...Asfaltta gerçekten ölüm.Kondisyonumda olsa yapabileceğin hızı korumak çok zor...Ama ben Belgrad ormanında buna zevkle biniyorum , o ayrı bi mesele fakat Bahçelievler'de oturuyorum.Düşünün oraya gidiş dönüş 100 km küsür tuttu:Bunun 10 km si off roaddır.Geri kalanı asfalttır.

Bir şeyide itiraf etmeliyimki içimde yol bisikletlerine karşı bir ilgi var.Ama hidrolik disk freni seviyorum.Rahatımada önem veriyorum.Şehir içi çok sert kullanıyorum.

Şehir içi gezdiğim kısa yolarda ( 20-25km) asfalt bakmadan deli gibi hoplaya zıplaya gitmeyi seviyorum.Yol kısa olduğundan yorulmam önemli olmuyor.

Offroada girmeyeceğim uzun turlar için maxxis xenith tam dişsiz 1,50 lastik almayı düşünüyorum. 2,2 conti. race king lastikten sonra bu tam dişsiz slick lastik bana asfaltta çok şey kazandıracakmı?

Merhaba Gökhan Bey, söylediğiniz gibi çamurluk maalesef istediğim randımanı vermedi. Tekerin yere paralelliğinin bittiği andaki uç noktadan suyu fırlattığını düşünürsek çamurluk %30 oranında etkili oluyor desem yeridir. Ayrıca dediğiniz gibi ön çamurluğu aptalca tasarlamışlar. Benim bisikletimi bırakın hangi bisiklete uyar merak ediyorum. Ön çok önemli değil ama arkayı kurtarmak için ön çamurlugu keserek arka çamurluğa ek yapıp tekerin uç noktasını yakalamaya çalışacağım. Tip olarak iyi olmasada idare eder. En azından tek bir somun ile çıkarabiliyorum anında...

http://img690.imageshack.us/img690/3019/img1335br.jpg

@olgun şenel

Olgun Bey bisikletiniz çok güzelmiş güle güle kazasız belasız kullanın... Specializedların kadrodaki bombesi beni bitiriyor çok göz alıcı ;) çamurluğun çok etkili olamamasına üzüldüm. Bende yakın zamanda Allez almayı düşünüyorum birçok yerde ince olduğu için teker fazla su sıçratmaz diye yorum okudum ama yinede yağmurda kullanmak zor olacak gibi...

• Beğen
Tepkiler: olgun şenel
@olgun şenel

Çamurluk yol bisikletine uyumlu değil gibiydi zaten. Fakat düşündüğüm kadar kötü bir görüntüsü yokmuş.

Ek olarak, bisikleti çok beğendim, güle güle kullanın :) Specialized bu işi biliyor :D

• Beğen
@Kadir Baykara

Teşekkür ederim Kadir Bey. "Teker ince fazla su sıçratmaz" olayı bir nevi doğru fakat az olması birşey değiştirmiyor. Uzun süre bir yolculukta arkanız berbat oluyor. Zaten halimden anlaşılacağı uzere ıslanıyoruz, orası ayrı mesele ama sırtımın çamur olmamasına uğraşıyorum. Neticede elbiseler kurur ve ertasi gün devam. Ama çamuru her akşam temizlemek gerekiyor.
@Gökhan Toros

Teşekkür ederim Gökhan Bey. Sizin de katkılarınızla :)

@ferhat köse

Ferhat Bey, bende aynı şekilde 18-20 km işime yol bisikletimle gidiyorum. Yol bisikleti için aramadık taramadık yer bırakmadım. Yurtdışı siteleri bile araştırdım. Mecburen yokluktan bir sitede rastladım ve aradım. 26" uyumlu ama 28" tekere de olur dediler ve aldım. Hasılı kazıkladılar beni :)

Sizin konunuzdaki çamurluğa da araştırmalarımda çok rastladım, bazı yabancı videolarda da gördüm. Ama açıkçası metal olması ve maşa bağlantılı bir çamurluk hiç istemiyordum. Ses çıkarıyorlar ve sağa sola kaymalar yaşanabiliyor. Tabii bu benim eski deneyimlerim.Bir de bunun yanında neticede bir yol bisikleti olması nedeniyle havaların iyi olduğu anda tek hamleyle çıkarabilmek istememden dolayı sele borusu bağlantılı bir model aradım. Hatta arayışlarıma burada bile devam ettim. Aradığıma en yakın buydu ama olmadı maalesef :(

Taktığınız bu çamurluk sadece sağ-sol maşa demirlerine bağlı olduğu için sağa-sola kayma yapıyor mu ve ses çıkarıyor mu? Bir de açıkçası bende genel görünümü merak ettim. Yukarıda söylediğim ekleme işlemi ile düzgün bir çamurluk oluşturamazsam bende böyle birşeye yöneleceğim mecburen.

Herkese teşekkürler...

Sehiricinde dikkatli kullanmak kosulu ile gercekten bir bisikletten alinacak tum zevki yol bisikletinden aliyorum diyebilirim...

@olgun şenel

takıp çıkarması 2 dakikanızı almıyor.Ses de yapması imkansız bağlantı yerlerindeki plastikler kaydırmıyor oynatmıyor.Ayrıca çamurluk metal değil plastik alaşımlı sert bir madde :)

• Beğen
Hem mtb hem şehir bisikleti kullanan birisi olarak asfalta çıktığımda (genelde asfaltta sürüyorum) şehir bisikletinde aldığım zevki mtb de hiç bulamıyorum. Asfaltta süren arkadaşlar için şehir bisikletleri bana göre daha güzel...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@ferhat köse

Ben sele borusuna takılan bir model kullanıyorum.
Çok estetik değil ama 100% iş görüyor.
Ön lastik için ise gerek duymadım çamurluğa.

bütün bisikletler ayrı ayrı güzeldir. içimzdeki bisiklet sevgisi azalmasın yeter.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
yol bisikleti sanıldığı kadar hassas değildir. hatta kötü asfaltı olan ilçe yollarında dahi rahatlıkla ilerler. kısa süreli stabilize yola dahi girer eğer girmesini biliyorsanız.

dikkat edilmesi gereken şeyler, mazgallara düşmemek, yola iyi konsantre olmak, ani gidonu kırmamak pedala çarpabilir.

benim tek bir kazam olmuştu ciddi, yokuşta ayağa kalkıp pedala yüklendiğimde dizim vites koluna çarpmıştı, tabi o zamanların teknolojisi işte vites boşalınca kendimi yerde bulmuştum. bir kerede mazgala girmiştim ön tekerim yamulmuştu. ama bunlar her bisiklette başa gelir.

mtb vs yol derseniz. ben yolu seçerim, ama artık hybrid diye bir seçenek var şu an hybrid bisiklet kullanıyorum arada bir seçenek...

amortisör hidrolik fren falan bana göre bisiklet için fazla lüks şeyler, yol ve şehir bisikletlerinin akıcılığını değişmem... mtb den inip herhangi bir 28 janta bindiğinizde anlıyorsunuz bunu...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@cagkan dur

Evet öyle yaptım. Çünkü başlıkta belirttiğim yanlış bilgiler nedeniyle insanlar dağ bisikleti tercih ediyorlardı. Ben de insanların yol bisikleti şunda kötüdür, dağ bisikleti al dedikleri konularda yanıldıklarını gösterdim.

şehirde şehir bisikleti kullanmakta fayda var. dik oturarak hem trafikte görüş açısından daha güvenli olunuyor hemde günlük giyisi ile kullanmak daha kolay oluyor. çamurluk far bagaj ayak zil yağmurda alışverişte çok işe yarıyor. Ayrıca kalın ve desenli lastik yağmurda güvenli her satıhta daha konforlu oluyor. yaklaşık olarak Ankara'da 5 yıldır evle iş arası 5 kilometrelik mesafeyi aralık ocak şubat ayları haricinde bisikletle gelen giden biri olarak her tür bisikleti denedikten sonra en hızlı olmayan ama en rahat ve güvenlisinin şehir bisikleti olduğunu tecrübe ettim.

@ferhat köse

Bilgi için teşekkürler. Doğa bisiklette ''stokta yok'' yazıyor. Ayrıca kaça aldığınızı yazar mısınız? Ben de düşünebilirim...

Geri