Scudo Sports

V break fren ayarı

Tepki
1
Bisiklet parçalarını öğrenmek için takıp söktüğüm bir bianchi aspid im var. Fren ayarlarını yaparken pabuçlar tam oturuyor ve tekerlekler duruyor. Fakat kullanırken frenler bir türlü tam tutmuyor. pabuçlar tel yeni sadece elcik eski. Acaba ayarını yapamadığım yer neresi olabilir. Elcikler zamanla oyulmuş olabilir mi?

Scudo
Elcik dediğiniz yer tam olarak neresi acaba ?

Sorununuzu biraz daha detaylı anlatabilirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

Ben sahşen hiçbirşey anlamadın anlatıklarınızdan.

frenin tel uzunluğunu ayarlıyorum. pabuçları tam oturtuyorum. bisikletin üzerine ağırlığımı verdiğim zaman frenler tam sıkışmıyor. daha fazla sıkarsamda pabuçlar tekerleğe dokunuyor. ayarını yapamadığım neresi olabilir?

fren kolunu anlatmaya çalışıyorum elcik diyerek. çok fena sallamışım elcik diye =)

Sağ sol ayarında bi problem olabilir.

Resimde kırmızı dairenin içindeki yerhttp://img158.imageshack.us/img158/6404/avsingledigitultimatelakl1.jpg

İşte hangi taraftaki vidayı sıkarsan Fren ayakları o yöne doğru kayar.

Pabuçların janta değdiği yerde bu vidaları kulanarak pabucun geri çekilmesini sağlayabilirsin.

Tel uzunluğunu ayarlamayı unutma .

Son bi uyarı daha jantın akordu bozuksa bi bisikletçiye gitmeni tavsiye ederim.

saol sanırım bununla halledebilirim. fren ayarı yapmanın bir püf noktası varmı?

Akortu tam düzgün bir janta (Nerden bulacaksak) fren ayarı yapmak çok kolaydır.
Önce pabuclar janta tam yüzey temas edecek şekilde ayarlanır sonra ayaklar arasındaki tel gerilimi ayarlanır.Bitmiştir hayırlı olsun.

İyi forumlar. Ben eski tip (terazi) frenden yeni V fren sistemine geçtim. Fren bacakalarını taktım; kabloyu ayarladım, v fren kolu kullandım ama;

* Fren sistemini taktıktan sonra fren kablosunun olduğu bacaktaki papucun ısrarla canta değmesini engelleyemedim.

* Bunun üzerıne forumda konuyla ilgili yazıları okudum ve değen taraftaki kalın rondela (washer) ile incesinin yerlerini değiştirdim. Gördüm ki ısrarcı pabuç hala canta değiyor.

* Peki dedim. Değen bacaktaki yaya etki eden vidayı gevşetiyim diğer tarafı da sıkıyım. Papuç hala değiyor.

* Cant setim yeni dolayısıyla akordu da iyi durumda kontrol ettim.

* Sonra düşündüm kullanma kılazunda bacakları kadro pivotunun orta deliğine takın diyor. Şimdi her ikisini de ortaya takmasam değen tarafı kadro pivotun ustune dıgerını altına yada tam tersi şekilde taksam. Bu sorunum çözülür mü?

* Deneyin diyecekler için şunu söyleyebilirim; o kadar şey denedim bir cevabı hakediyorum ki doğrusunu deneme yanılma yöntemi yapmadan daha once denemiş birinin fikrini almak daha kolay olur zannımca.

Teşekkürler :)

@keaksar

geriye tek cevap kaldı oda fren kablon kısa kalmış ve gerildiği için o bacağı janta yaklaştırıyor bence.ama değen taraftaki yay vidasını gevşetmek yerine sıkman gerekiyor ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: keaksar
@keaksar
Selam
İşte bunun tam tersini yapacaksınız;) .Değen taraftaki vidayı sıkarsanız,yayı gerecek ve fren ayağına dışarı doğru etki edecek.Diğer taraftaki papuç ile jant arasında fazla pay varsa,diğer tarafı bir miktar gevşetin.
Sorun çözülecektir.Çözülmese de başka sorunlar var demektir.

• Beğen
Tepkiler: keaksar
@bts.elektronik

Evet haklısınız. Fren kablom kısa kaldı biraz. Normalde bacaktaki pipo yukarı bakar ya, ben de kestirmeden gitsin kablo yükselip alçalmasın diye yere paralel getirdim pipoyu. :D Ama kabloyu keserken biraz bonkör davranmışım.

@İdris ACA

:eek: Ters yazmışım ben de değen tarafı sıkıştırmıştım ama olmaştı. Benim kadrom biraz yaşlı 16-17 yaşında var. Zaman içinde fren pivotları eğrilmiş olabilir diye canta deymeyen tarafın pivot deliğini en aşağıya diyer tarafı orta deliğe taktım şu an için çözüldü. teşekkürler. :)

Geri