Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

Çok faydalı bir yazı. Teşekkürler

Scudo
Çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık çok yararlı bilgiler.

iyi güzel hoş ta vites, zincir arka ön dişli bakımları ne olacak ben onlar için okudum koca yazıyı ama yok onlar burda

Her zaman referans alabileceğim bir bilgi kaynağı hazırlamışsınız elinize sağlık teşekkürler :)

Mükemmel bir çalışma, teşekkür ederim. Yanlız başlık yanlış olmuş. Yaptığınız işin "amatörlükle" alâkası yok:)

bisikletçilerin çoğu bisiklete değil bakım yapmak geçen vites fren takımını montaj yapmak için gittiğim bisikletçi frenleri vitesleri eskiden tıkır tıkır değişen vitesleri ve sapasağlam duran frenleri çıkarıp yenilerini takarken bütün bisikletin ayarını bozduğu yemiyormuş gibi önceden sadece en son dişliye girmeyen vitesler şu anda 1ve 2 .vitesten itibaren hiç bir dişlide durmuyor ön vites desen hiç bir dişlide durmuyor ya pedala atıyor zincir yada aynakolun arasına kaçıyor jantı değiştirirkende 55 psi olan lastik havasını 17 psiye indirmiş gittim benzincide hava basayım dedim 17 psiden başladı hava basmaya başladı. bir de 2 3 ayrı bisikletçiye gidiyordum eskiden hangisine gitsem birbirlerine sen kime ayarlattın bu freni bu vitesi o bisikletçiyim demesin diye söyleniyorlardı. son 3 aydır alyen takımım iç dış lastiğim ingiliz anahtar takımım wd 40 spreylerim tornavida takımım olduğundan beri daha bisikletçiye gitmedim tek eksiğim var yeni aynakolu alyen ile takıcam diye düşünmüştüm yalnız eski aynakol araba tekerini söken anahtarla çıkıyormuş onu düşünmemiştim onuda gidip bir oto elektirikçiden anahtar alıp sökerim bundan sonra bisikletçiye tamir bakım parça değişimi montajı için gitmem sıfır bisiklet yada sıfır bisiklet giyimi harici alışveriş yapmayı düşünmüyorum...

@İsa İhsan Akdoğan

Kendi takiminizi olusturup bakımlarinizi kendinizin yapmasi en mantiklisi. Ozellikle gunumuzdeki hemen her bisikletci scooter - motosiklet tamirine agirlik verdiginden bisiklete pek aldirmiyor, tamir ederken ozenmiyor yag ve cizik icinde birakiyor. Ama aynakol sokecekseniz bijon anahtari veya elektrikciden alacaginiz anahtarin ise yarayacagini sanmiyorum. Aynakol cektirme veya aynakol sokme aparati denen alete ihtiyaciniz var. Eger hollowtec tarzi bir aynakol monte edecekseniz klasik aynakol sokme aparati da yetersiz kalacaktir. Sadece bir aksilik yasamayin diye hatirlatmak istedim...

Faydalı bir iş olmuş aklınıza fikrinize sağlık.

Arkadaşlar selamlar ve belirtmek isterim ki hayatımda ilk defa bir forum sitesine yazı yazıyorum belkide yersiz usulüne uygun olmayan yerde ve zamanda konuyu açtım ama bilesiniz ki forum bilgim olmadığından . Benim sorunumda şöyle ki elime pegasus marka 28 jant yol bisikleti geçti. Onu aksesuarlarını sökerek 14 kg indirdim sırada sele gidon ve maşa hafifletmesi var sanırım bu değişimlerle 12 kg indiririm. Bisikletimi yaz aylarında işe gelip giderken kullanıyorum. [tabi köpeklerden rahat bulursam ayrıca 2. sorumda nedir bu köpeklerin bisikletlerden istediği] Mesafem gidiş geliş toplam 50 km. Fakat bisiklet imde gidonu bıraktığımda ani ce sağa çekme yapıyor kanımca bu maşa eğriliğin den sizler ne dersiniz ? İnşallah doğru yer yazmışımdır da sizler görür cevap yazarsınız ve ben o cevapları okuyabilirim ilginize şimdiden teşekkür ederim.Yusuf cevher BEYKOZ {RİVA ]

Mükemmel olmuş anlatım kesinlikle işime yarayacak. Çok sağolun :)

Valla elinize sağlık.

Elinize sağlık 7 yıl önce yazılmış bir yazı fakat bilgi ve belge olarak güncelliği korumakta ne mutlu size çok teşekkürler emeğinize sağlık...!!

çok güzel paylaşım elinize sağlık. bu konuyu bir çok kez okumuştum, bisikletleri modifiye ve bakım yaparken :in:

Abi eline sağlık çok faydalı bilgiler.

Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık ama maalesef bazı fotoğrafların linkleri ölmüş. onları keşke yenileyebilseniz.:)

iyi iş çıkarmışsınız.biraz maharet ister tabi o da zamanla.

Geri