Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

Scudo
çok teşekkür ederim yeni alacağım bisikletime bu bakımları uygulayacağım

Elinize sağlık, müthiş doğrusu :)

selamlar bir sorum olacak
kış geldiği için bisikleti eve kaldıracağım.
akort ve vites ayarlarını yaptırıp eve kaldırsam,kış ayları geçinceye kadar ayarlar bozulur mu tellerin gerilip gevşelmesinden dolayı ?

cant ve lastiklerim 700*23

İşte bu. :)
Gerçekten çok faydalı bir paylaşım. Benim gibi bir acemi için :) Teşekkürler

Abi bisiklete uzun süredir bakmıyordum sadece binip geziyordum 3-4 ay olmuştur ne zincir yağladım ne temizledim şimdi bunu görünce güzel bir bakım yaptım süper oldu bisikletin akışı değişti diyebilirim çok yararlı bilgiler :)

4. resimde vites kulağının kadroya bağlı olduğu yer yer kırıldı bisikletim Kron XC 250 yardımlarınızı bekliyorum...

Ender abi çok teşekkür ederim bu uzun, detaylı ve güzel anlatım için. Bisikletimi alalı henüz 3 ay oldu ama 1000 km yaptım o nedenle bir bakım yapma zamanı geldi diye düşünüyordum ama nereden nasıl başlayabilirim bilmiyordum. Anlatıma uyarak temizlemeye ve kontrolleri yapmaya çalışacağım, sonrasında da zincir yağlama ve vida sıkma gibi işlemler için bisikleti aldığım yere göstereceğim. Çok teşekkürler.

Elinize sağlık Ender Bey,

Yazınız gerçekten çok güzel ve çok faydalı ben başka birşey sorucam bisikletinizdeki lastik ebatları nedir ? (26x ? )

Teşekkürler, saygılar.

Mrb en üst resimdeki araç-gereçlerin toplam fiyatını yazzarmısınız ?

bisiklet 50 km de sadece 2 zamanlı motor yağı ile zincirleri azıcık yağlyorum başka ne yapabilirim sanırım ön vites aktarıcıda hafif bir sürtme var ona ne yapabilirim

Abi çok teşekkürler. Bir emek ancak bu kadar faydalı olabilir.
Bende nasıl bakım yaparım diye soruyordum kendime. Her sıkıştığımda başvuracağım bir kaynak oldu. :)

Teşekkürler, yazıyı 6 sene önce yani 2007 de yazmışsınız hala güzel bir şekilde faydalanabiliyoruz. Faydalı bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

Geri