Scudo Sports

Sigara içmek performansı arttırır mı?

sigara yavaş yavaş intihar etmek gibidir

bisiklet ve sigara bu süreci hızlandırır ani bir kalp krizi rampayı çıkarken

bir de çiğerler açıkken sigara yakıp şu kadar gittim yazanlar olmuş subliminal sigara reklamı yapmışlar sigara şirketleri bu kadar reklam yapamıyor

Scudo
Arkadaşım @Volkan AYAZ bana bu videoyu sakin sessiz bir ortamda sonuna kadar izlememi tavsiye etmişti.Kendisinide çok etkilemiş. Size de sakin bir akşam herkes uyuduğunda bütün dikkatinizle bu videoyu seyretmenizi tavsiye ediyorum.
Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@volkan Öz

İşe yaradı ise ne mutlu bana. Bende öyle bir alışkanlık yaptı ki, sıkıldıkça izliyorum :)

@volkan Öz
Allen Carr yöntemi bu. Ben bu yöntem ile sigaradan kurtuldum ama kitabını okumak çok daha etkili inanın.

Bir nedenden dolayı 2 yıl önce başladığım sigarayı bırakalı 7 saat oldu ve artık icmeyecegim. Ne kadar sürede nefes kapasitem normale döner? Artık 48/11 çevirmek istiyorum.

Sigaranın neden olduğu en kötü hastalık Burger hastalığı ellerin ayakların kangren olup kesilmesine neden oluyormuş.

Son düzenleme:
Henüz bırakma aşamasında olsanda sigarayı bırakmayı istemekle doğru olanı yapmışsın ?;
İçen insanları yargılamıyorum ancak neden içtikleri konusunda herhangi bir mantıklı sebep de bulamıyorum..

Ben yılbaşından beri içmiyorum hiç faydasını görmedim. Daha önce çıkabildiğim yokuşlara dahi çıkamıyorum çünkü 15 kilo aldım nefes darlığı başladı. Ytd

@ThrowingStar
Cozemedigin sorunlardan ötürü başlıyorsun.

Çok iyi yapmışsınız hocam öncelikli olarak kilo alımının sebebi ağzı meşgul etmek için yenenler bununla ilgili de kendinizi daha fazla bisiklete verin bos zamanlarinizi doldurun iftardan sonra sokaga balkona çıkmayın direnciniz kırılmasın asıl konuda ise durum benim gözlemlediğim kadarıyla nefes kapasitesi çok az sigara içenlerde, yavaş yavaş düzelecektir acele etmeyin hayatınıza odaklanın

Bazen ben de düşünüyorum başlasam mı diye..

Öncelikle tebrikler. Ne kadar içmiş olursanız olun var olan ya da olası bağımlılıktan kurtulmuş olmanıza sevindim. Günde kaç paket içtiğinizle bağlantılı bu merak ettiğiniz süre.. süreleri tam bilmiyorum sağlık bakanlığı web sayfalarından tahmini süreler çıkabilir.

Performanslı sürmek ciğerleriniz ne kadar kapasiteli olsa da öncelikle bacak kondüsyonuyla alakalı daha çok, zaten bu iş sadece ciğerle alakalı olsa serbest dalışçılar bu sporda birinci olurdu.

Sigarayı kullanmamayı sürdürmede sizi motive edecek şey sadece performans artışı olmasın, birçok faydaları var sigarayı bırakmanın. Etrafımda pro sporcu sayılabilecek bir çok kişi tanıyorum sigara kullanan ayriyeten.

@yenhesa
Bence %65 ciğer %35 bacak. İsterse bacağın 55 aynakol çevirsin nefes darlığı yaşayınca bırakmak zorunda kalıyorsun.

@ThrowingStar
Bunun 25 katını düşünün. Bir ilaç olsa da katranı löp diye ağzımdan çıkarsam.

@Harun.
Neler yaşadığınızı, sebebinizin ne olduğunu bilmiyorum bundan dolayı çok büyükte konuşmak istemiyorum açıkçası ama sıkıntıların, problemlerin hepsi gelip geçici.. gelip geçici olmasa dahi bunu her an, her saniye düşünerek hayatımızı kendimize "zehir" etmememiz gerekiyor bence ? Dert, sıkıntı dediğin her zaman oluyor, önemli olan buna rağmen yaşayabilmekte.

@Harun.

Sigara içince çözülüyor mu sorunlar? Her yaktığınız sigara bir sonraki sigarayı yakmanızı garanti ediyor. Bundan başka bir şeye yaradığı yok.

Yukarıda @ttuncu da söylemiş, Alan Carr metodunu ben de herkese tavsiye ederim. 18. doğumgünümde ağzıma ilk sigarayı koyduktan 19 yıl sonra 2017'de sigarayı bu yöntemle (eğitimini alarak) bıraktım. Sadece 3 gün fizyolojik sıkıntısı var (ki ben çok yaşamadım), sonrası eğer gerçekten bırakmayı istiyorsanız çok kolay.

@Mert E.
İstiyorum. 2 yıllık içici olmam avantaja dönüşmüş sizin yanınızda. Sabah sıkıntı çektim ama ağzıma koymadım. Sonra 5 km mesafedeki okuluma yaya geldim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@Murat B.

Geçen gün farklı bir makaleye denk geldim. O da bunun gibi aslında bilimsel literatürde yapılan hatalara dikkat çekmek için yazılmıştı ve paraşüt ile uçaktan atlamanın, paraşütsüz olarak atlamaya göre yaralanma ve ölüm açısından bir farkı olmadığı sonucunu ispatlamıştı(!).

Bu makaleyi ve amacını ben de çok beğendim. Ama bir yandan da siz ilk sayfada bunu açıklamış olsanız da, sonraki sayfalarda hala verilere karşı çıkanlar da gülümsetti :) Belki tekrar etmekte fayda var: Makale sigara ve performans ile ilgili değil, bilimsel literatüre bir eleştiri aslında. (Uçaktan atlarsanız da paraşüt takın :) )

merhabalar ben geldim :) 17 yıl sigara içtikten sonra bugün itibariyle tam 11 ay 28 gündür sigara içmiyorum. bundan önce defalarca denedim bırakmayı. her geri başladığımda "olsun bu da bir şeydir , bir dahaki sefere dedim" hiç bu kadar uzun sürmemişti ve kendimden emin olmamıştım. ben eşim ve kayın biraderim koşuya çıktık aynı mesafeyi koşmamıza rağmen ben yığıldım eve gelince. ciğerler ötüyordu resmen :) şakasına bırakacağım ben bu pisliği dedim. kayın birader "bir ay içme 2,5kg protein tozu sana dedi. hem de optimum..." :) bu da ayrı bir gaz oldu bana tabi. ama asıl etken spor yaparken ki tıkanışlarım oldu.ilk hafta cehennem haftasıydı. sonraki 3 ay da zor oldu çünkü eşim de içiyordu. onun da bırakmasıyla iyice rahatladım. şimdi çok nadiren kokusu hoş gelir burnuma o kadar. kalorilerime dikkat ettiğim için kilo almadım. nefesim çok açıldı. ağzımda kötü bir tat yok artık. iyi ki diyorum. işaret parmağım bembeyaz olur ve uyuşurdu. artık olmuyor. daha bilmediğim ama etkisini gördüğüm sayısız faydası oldu bana. herkese kısmet olur inşallah. her şey çok güzel olacak göreceksiniz :)
;)

"sigarayı bıraktım" uygulamasını indirin mutlaka oradaki sayacı sıfırlamamak adına bir nefes bile içemedim. canım çok çekti ama sayaca baktım. 5 ay olmuş yazık etme diyerek kendime gaz verdim. şu an hiç canım çekmiyor.

Sigaranın sağlığa hiç bir etkisi olmaz olamazda böyle yazılara aldanmayın lanet gitsin sigaraya sağlığınızı koruyun hele ki sporcu adamın sigarayla hiç işi olmamalı.

Sigara konusu çok sıkıntılı bir konu, özellikle beslenmeyle ilgili gıda ve ilaç endüstrisinin kendisini bazı konularda aklaması için biçilmiş bir kaftan olduğunu düşünüyorum sigaranın.

Sigara kanser yaparmış peki ne zaman? İşlenmiş gıdalar kanser yapmazmış peki ne zamana kadar? Sigarayı içen kişiler yarın kanser olmadığına göre işlenmiş gıdaların bugün yenmiş olması da yarın kanser yapmayacaktır. Bu duruma göre sigaranın kanser yaptığını söyleyen "bilim" işlenmiş gıdaların veya uzun süreli kullanılan ilaçların 10 yılda 15 yılda kanser yapmayacağının garantisini verebiliyor mu? Yok veremiyorsa o zaman kanserlerin çoğu kez sigaraya bağlı olduğuna nasıl kanaat getiriyorlar?

Yanlış anlaşılmasın amacım sigara güzelemesi değildir, kendim kullanmıyorum bıraktım, sizde kullanmayın kullanıyorsanız da bırakın, ancak sigara'nın çoğu konularda bilinçli olarak kurban edildiği gerçeğini de söylemek gerekiyor kanımca. Kişi'nin katil olması her cinayeti onun işlediği anlamına gelmez.

Sigara içmenin faydasını hastanede yatan koah hastalarına sorabilirsiniz.

Kanserin oluşum mekanizmasıni bilmeden kulaktan dolma bilgilerle nelerin zararlı olup olmadığını bilmek imkansızdır.

@Tolga67
bilim böyle bir şey değil. siz bir an önce teşhis koymak isteyen doktorlarla bilimi karıştırmışsınız. bir insan gdo lu gıda yiyor ve sigara da içiyor. bunun kanser nedenine doktor alelacele sigara dese dahi bilim bunun nedenini elindeki teknolojinin ulaştığı ölçüde bilir bulur. velev ki sigara günah keçisi ilan ediliyor diyelim ne kaybederiz? biz zaten katkılı gıdaların paketli sentetik ürünleri masum göstermiyoruz ki. tüm kötülüğü sigaraya yüklemiyor bilim. çok klişe bir söz vardır. dedem 90 yaşına kadar içti bir şey olmadı. ben bunu diyene diyorum ki "aferin dedene sen de iç" çünkü bu insan bilime tepkilidir. öğrenmeye araştırmaya kapalı , olumsuz eleştirel bir bakış açısına sahiptir.

Geri