Scudo Sports

ön amortisör sistemlerininde kalite sıralaması nasıl olmalı

Tepki
9
arkadaşlar ön amortisör yeterliliği konusunda riskli olandan en az sıkıntı çıkaranlara doğru bir sıralama yapacak olursak nasıl bir tablo ortaya çıkar?

idare ederden en kaliteliye kadar nasıl bir sıralama olur sizce?

bisiklet olayına yeni başlayanlar için tecrübelereiniz iyi bir referans olur.

saygılar

• Beğen
Tepkiler: ErdincAydin78
Scudo
marka değilde marka model sıralaması olursa daha sağlıklı olabilir ancak bu listenin en sonunda XCM maşa var onu söyliyim:D:D :D:D

@norveçli balıkçı
Bir kaç farklı konu başlığı altına aynı tip soruyu sormuşsunuz.
Piyasada bu kadar fazla marka ve model amortisör (aynı şekilde vites ve fren sistemi) varken hepsini birden birbiriyle kıyaslamak anlamlı olmaz.
Öncelikle bisiklet sürüş şeklinize göre doğru ekipmanları belirlemeniz gerekir.Daha sonra aynı kategoride yer alan ürünleri kıyaslarsanız (gerek amortisör gerek vites sistemi) daha doğru sonuçlar elde edersiniz.
Aldığınız donanımı üretim amacına uygun kullanmadığınız takdirde (örneğin bir SİD amortisör ile önünüze çıkan her engelden atlamaya kalkarsanız) mutlaka sorun yaşarsınız.
Karşılaştırma ölçütleriniz daha net olursa (fiyat aralığı, kullanım tarzı, hafiflik v.b) daha uygun bir sıralama yapılabilir.

mantıklı bir yaklaşım sergilemişsin arkadaşım ama şu da bir gerçek ki.

sadece az kaliteden kaliteliye doğru bir sıralama yapılırsa nasıl olacağını sordum.

en çok kullanılan veya tercih edilen modellere göre bir sıralama yapılabilir bütün modelleri ipe dizmeye tabiki gerek yok.

ama şöyle basitçe bir sıralama en azından insanlara fikir verecektir, misal.

chery-tata-lada-fiat-renault-opel-vw-mercedes

gibi arabaları baz alan göreceli bir liste örneğinde olduğu gibi.

@norveçli balıkçı

Aslında marka sıralamsını özellikle yapmadım, çünkü ne zaman böyle sıralama yapılan mesajlar atılsa sonu gelmeyen marka/model tartışmaları başlıyor.Bu tartışmalar kimi zaman yararlı, kimi zamanda yeni kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabiliyor.

çok derinlemesine ilgilenmek için uzun uzadıya bilgi birikimi gerekiyor bu da epey bir zaman ayırmak gerekiyor.

benim söylemim basitçe, daha bu konuda bilgisi olmayan insanlar için yüzeysel de olsa bir fikir oluştursun.

Geri