Scudo Sports

2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Sizin tercihiniz/öneriniz hangileri olurdu?

• Toplam katılım
    610
Mosso'nun kadrosu ağırdır dediğinizde orada durmanız gerektiğini söyleme ihtiyacı duydum. Mosso nun TCA kadrosunu hiç elinizle kaldırmadığınız varsayıyorum. Bunu karbon bisiklet sahibi biri olarak söyleyeyim ki hafifliğine şaşırmıştım.

Scudo
Evet ben de şahit oldum neredeyse karbon bir bisiklet kadar hafif diyebilirim (+1) kadrosu yorar endurance değil derseniz ona katılırım ancak ağır kadro tabiri olmamış .

@sadi imren
Fuarda claris sete sahip en ağır bisikletten biri en azından peugeot ve carraroya göre

@emreertuna

Ben de okuyunca yazmadan duramadım. Trek, giant, specialized, scott, lapierre, wilier, cube, cannondale, canyon şampiyonlar ligi takımları gibidir.

Salcano, mosso, carraro, bianchi, corelli vs ikinci lig.

Kron üçüncü lig.

• Beğen
Tepkiler: Metal06
@saydalan
Ben sıraya göre yazdım zaten birde arkadaşın çok bütçesi yok eğer para bulursa ilk sıralardan alabilir yoksa ben biliyorum ne olduğunu. Claris setli mosso en ağırlarından.

ahh ahh 2000 tl ye claris setli bisiklet bulabiliyorsanız öpün başınıza koyun.
anlamıyorum 2000-3000 tl verince uzay mekiği felan aldığınızı mı düşünüyorsunuz?
evet pahalı ne yazıkki,bu paralara anca başlangıç seviyesi alınabiliyor zaten 2019 modellerde bu fiyata tourney olanı alabilirsin
ne yazıkki dolar-euro karşılığı para etmeyen bisikletlere niye böyle yükleniyorsunuz anlamadım,tabi ağır olacak çünkü bir çoğunun maşası çelik (çin üretimi) bir çoğunun jantı ağır,dandik bir kısmında aynakoldan bile kısılıp abuk subuk markaların aynakollarını görüyoruz onlar da ağır.Eğer hafif bisiklet takıntınız varsa size tavsiyem sıfır almayın ikinci ellere bakın gayet iyi bisikletler var piyasada,hatta kadro-set-jant ları ufak ufak alıp iyi bir bisiklet bile toplamak gayet mümkün.Gözünüzü seveyim gelip burada şu bisikletleri tartışmayalım kimin parası neye yetiyorsa onu alsın

Bir claris setli bisiklet 3000tl artık.

Cevaplar için teşekkürler. Yalnız ben ağırlığı sormadım. Benim İçin 1-2 kg farketmez. Tabi böyle dedim diye çelik bisiklet değil kastettiğim. Mosso ağır olabilir. Cavalier kadrosu sağlamlık yönünden nasıldır. Yukarıda arkadaşın dediği 2. Sınıf klasmandaki bisikletler arasında kadro sağlamlığı hangisinde daha iyi? Saygılar , sevgiler.

@Hsynozky
Carraro peugeot sedona bunlar 2.ligdekilerden en iyileri.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@Hsynozky

Aslında hemen hemen aynılar. Biri at, digeri deve değil. Bisiklete binmeyi sevmenin bir püf noktası da bisikleti beğenmek, hatta aşık olmaktır. Hangisi sizi cezbetmişse, bakınca heyecanlandırıyorsa onu alın. Rengi şekli size çekici gelmiyorsa mantıklı diye almayın.

• Beğen
Hayatımda Mosso kadar kötü bir bisiklet görmedim! Jantlar o kadar ağır ki sanki %7 yokuş çıkarken arkamdan bir bisikletli daha taşıyormuş gibi hissediyorum. Lastik derseniz bugün kayıp düştüm. :) Sizi Serkan Bey'in dediği gibi çok öne eyiyor. Yani alınmaması gerekilen bir bisiklet. (Elden çıkarmanın vakti geldi.)

@:DDD
Fuarda baktığım inceledigim gibi claris setli bisikletler arasında en ağırı jantları harbiden çok ağır.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
@Hsynozky
Hocam Carraro 012yle başladım, eski Scott Speedster 30la devam ettim, şu an Trek Emonda s6 kullanıyorum.
Çok net söyleyebilirim ki ilk alacağınız bisikletin ağır olması size dezavantaj sağlamıcak, çünkü hafif de olsa yavaş gideceksiniz, ağır olsa da.
Benim tavsiyem 2. el eski de olsa iyi bir kadroya sahip bisiklet almanız. Ha ben illa yeni bisiklete bincem diyosanız da kimseye sormayın, hangisini beğendiniz, hoşunuza gitti, alın gitsin.
Zaten 1 sene sonra daha iyi kadro arayışına girceksiniz.

@emreertuna

illa yeni bisiklet anlayışım sizin yorumlarınıza benzer yorumlar sayesinde kalmadı. iyi ki de öyle oldu. bana tecrübelerinize göre en fazla 5 bine kadar sıfır 2. el kadro sıralaması yapmanız mümkün mü? ben de o sıralamaya göre yukarıdan aşağı doğru o anki bütçeme göre bisiklet seçimimi yapabileyim. ben sistemlere çok kafa yormayı düşünmüyorum. söz gelimi kötü kadrolu bir 105 set alacağıma iyi kadrolu bir claris alırım mantığındayım. saygılar sevgiler.

@Hsynozky
Böyle bir sıralama ben size yapamam, güncel piyasa ve satıcıların isteğini bilemem ki.
Sıfır için soruyosanız 5bin TL ye 105 setli bir alüminyum bisiklet iyi bir kadroyla maalesef yok.
İkinci el alüminyum kadro, karbon maşa, giriş seviye jant setli bir bisiklet 5 bin liraya sizi hayli hayli idare edecektir.
Dediğim gibi çok takılmamaya çalışın. Eğer gerçekten giriş seviyesindeyseniz aldığınız dişli oranlarına da dikkat edin, yokuşta üzülmeyin.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar şuan bu bisikletlerin hiç biri bu fiyata yok. 2500 liraya paugeot un gtr 920 full claris setli olanını almayı düşünüyorum önerir misiniz

Hocam sizden ricam Salcano City Life 30'u bu şekilde yorumlar mısınız? Özellikle kadro açılarını.

Sayfayı kaydettim müsait bir zamanda dinlerim hepsini eğlenceli olur. Bu kadar yazıyı elbet ben okumam google ablaya okuyorum.

Geri