Scudo Sports

2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Sizin tercihiniz/öneriniz hangileri olurdu?

• Toplam katılım
    610
Merhabalar, bende 2000 - 2500₺ arasında bir bütçem var fakat orada çok kararsız kaldım sonra gelirim dedim adamla vedalaştım bu üçünden önerebileceğiniz iyi dediğiniz varsa söyler misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
Corelli KR100 (2356₺, 2100₺ ye bırakırım dedi)
Kron RC 1000 (2.455₺, 2200₺ ye bırakırım dedi)
Mosso Cavalier Tourney Yol Bisikleti (2800₺ civarı ama satıcı 2500₺ yapacağını söylemişti)

Scudo
Bu arada listede yok ama Bisan RX 9400 ü ekleyin bence seçeneklere. Karbon masa, karbon sele borusu, yeni nesil içten kablolu kadro, yeni sora set. Nakit 3000 tl bandına pazarlıkla alabileceğiniz bir bisiklet. Bu haliyle 9.30 kg ağırlığı da inanilmaz. Ancak tükenmek üzere, seneye de fiyatı epey zam yer gibi.

Claris catir cutur
imkaniniz varsa tiagradan baslayin
imkaniniz yoksa elinizdeki bisikletten zevk almaya bakin

@lzexpand
2. ellere bakmam diyorsaniz Corelli Claris, diğer ikisi Tourney kullandığı için Claris'li Corelli KR 100 alinabilir bu üçü arasında. Fiyatı da biraz aşağı çekebilirsiniz zira internette 1.900 civarına bulunabiliyor.

@Joseph Cavalcanti şu an 2.499 :)

@Serkan Mıstınoğlu abi yaklaşık 6 aydır forumda yazdıklarını takip ediyorum. Başta çok teşekkür ederim. Bir sorum olacak 15 yaşındayım. Yaz geldiği için çalışmaya başladım. 1 senedir hayalim olan yol bisikletini alabilmek için. En sonunda alacağım fakat sağa sola dönebilir miyim? Bilmiyorum. 3 4 sene full MTB kullanınca ince tekerden korkmaya başladım. Sağa sola dönüşlerde yatacaksınız filan demişler. Birde 2019 şartlarında zar zor para biriktirerek 2000 TL butçe çıkarttım. Uzun zamandır elde ettiğim bilgiler ile orta düzeyde bir fren sistemi olan aynakolu noname olan geri kalan parçalar Claris setli KR100 çıktı karşıma. KR200 bana fazla geliyor ne kadar arasında 250 lira gibi bir fark olsada. Maks çıkabileceğini rakam bu sizce ne yapmalıyım. Ne yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

@eSEOZdee ne alalım o zaman 15 yaşındayım 20.000 milyar gibi bir gelirim de yok abi :)

Son düzenleme:
@a.valverde
Selam dostum. Konuyu refize etmek cok gerekli degil. Gecen sene 2 kaad olan aletlere ortalama %60 larda zam girdi aa pardon geldi. O yuzden basligi en azindan ortalama 3000 lira bandinda dusunebiliriz

@Brkakrcy

Corelli KR100 alırsan, hatalı gidon montajını bisikletçiye gidip düzelttir mutlaka :snzdglsn: STI kol yanlış montaj

203219

@Serkan Mıstınoğlu anladım abi. Birde dediğim gibi bu sağ sol yaparken yatma işi nedir. Kullanabilirmiyim. Birde spd pedalsız yokuş çıkılmaz ayağın katlanır falan diyorlar doğru mu?

@Brkakrcy
Her bisiklet belli bir hızın üstünde sağa sola yatar virajda. Yol bisikletine özel bir durum değil bu takılma derim. Spd konusunda da, spd'siz yokuş çıkılmaz diyen kimse ondan bisikletle ilgili tavsiye falan alma derim. İşkembeden sallanmış bir bilgi o :) Spd sürüşe faydalıdır tabi ama yokluğu ayağını falan katlamaz ?

Konu ile pek alakası yok ama bu konunun üstüne video denk gelince paylaşayım dedim.
Biz 2000 lira altına düzgün bir bisikleti zar zor bulabiliyoruz burada, geçen yazdan beri takip ettiğim şu kanalda 1800 dolara açık arttırmadan aldıkları tekneye bakın;

İnsan üzülüyor

@BerkEvren anladım abi teşekkür ederim.
Abi alacak olsan Bianchi SLR 200 mü alırdın yoksa claris sete rağmen Corelli mi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba
Bianchi’nin kadro boylarını bilen arkadaşlar var mı?
Mesela 51 kadro boyu için, 170 civarı boy 75 cm iç bacak boyu uygun gelir mi?

@Brkakrcy
SLR 200’de eski nesil Sora sistem mevcuttur. Yeni nesil Claris daha kullanışlı olur.

@Brkakrcy
ben olsam 2. ele bakardım claris set alacağıma 2. el tiagra bisikletler alınabiliyor

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Merhaba iyi forumlar 2000Tl bütçem var yol bisikleti almayı düşünüyorum 167 boyundayım 52 kiloyum yaşadığım şehirde yokuş yok denecek kadar az asfaltın durumu orta derecede çocukuğundan beri bisiklet sürüyorum fakat genelinde ucuz bisiklet sürdüm aklımda corelli sprint kr100 var ama sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum

@ahmetmayda
2.000 TL bütçe ile 2. El daha yüksek kompanentli bisikletler bakılabilir diyecegim ama ben 2. ele pek güvenemiyorum, bisikletin basina kim bilir neler geldi!
Kr 100 gayet iyi bir bisiklet, Claris zaten iyi bir kompanent, profesyonel yarışlara katilmayacksaniz kendi halinizde, spor amaçlı sürüşlerde gayet iyi.
Alternatif olarak Mosso, Carraro bakılabilir ama onlarin da fiyati biraz yuksek kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
@ahmetmayda
Triban 500 diyecektim ama bisiklet bitmiş :booo:
Triban 100 olmaz mı;
(link)

@Triban triban 500 olsaydı alacaktım fakat sadece xl var oda bana baya büyük gelir :(

@amasseia
büyük ihtimal kr100 alacağım teşekkürler :)

Degerli Serkan Bey @serkanmistinoglu 'nun yapmis oldugu bu analizler kurlarin degiskenligi ve alim gucunun , bu arastirmanin yapildigi doneme gore cok cok dusmesi nedeniyle , artik kullanilabilir degil. su an Claris sistemli bir "sifir" bisikletin 2500.-TL bandinin altnda oldugunu dusunmuyorum.
Dolayisla 2000.-TL bandinda olacak bisikletleri 2nci el olarak bakmak ve en iyisini bulmak gerekiyor diye dusunuyorum.

Bu forumdaki en baba konu bu olsa gerek. Hortlatıyorum kusura bakmayın 🙃
Daha önce ankete cevap verdiğimde, Peugeot Bianchi ve Carraro'yu seçmişim. Yaptığım seçimden biraz utandım çünkü ikinci el bir Sedona 610 sahibiyim ve inanılmaz sevmiş durumdayım bisikleti.
Bu benim 4. yol bisikletim. İlk önce Türkiye'de eşi olmayan bir Bianchi Brava maceram oldu. Sonra Corratec Dolomiti ve Cube Peloton. Dolomiti Rival Setliydi, Cube'e merlincycles'dan sıfır Khamsin set ve ikinci el apex grupset almıştım. Tüm bunlara rağmen en sevdiğim Sedona 610 oldu.
Bisikleti sevmenin üstündeki kompanentle hiç bir alakası yok bunu anladım artık. Cube'den nerdeyse nefret etmiştim hatta. O ekipmana rağmen yürümüyor gibi geliyordu sürekli, fazla rahatlık odaklıydı. Dolomiti ve Brava güzeldi fakat biri çok küçük biri çok büyüktü. Sedona 610 aradığım kadroymuş meğer. Serkan beyin dediği gibi oldukça rahatlık odaklı bir kadro.
610'u detaylı anlatmak gerekirse; bir kere üzerinde gelen ve insanı dumura uğratan inanılmaz kaliteli bir takım parçalar var. Birincisi sele. Sanki bir peluş ayıymışçasına yumuşak bir süngeri ya da artık neyse içindeki malzeme ondan var. Decathlon'un en ucuz taytını kullanıyorum ilk defa bir yol bisikletinde bu kadar rahat ettim (Dolomiti'de titanyum borulu Prologo Naga vardı!). İkincisi gidon. Marka Sedona fakat şöyle bir güzellik yapılmış; gidon 46cm. Çoğu bu boydaki bisiklette 44cm gidon koyma gafletine düşüyorlar, bu gidon tam bana uydu ve drop mesafesi çok fazla olmadığı için de kullanması çok rahat bir gidon. Üçüncü ve bence en önemlisi jantlar! Hatta jantlardan da öte jant göbekleri. Joytech markalı bu ürünlerin Novatech'in yan markası olduğu söyleniyor. Doğru mu bilmiyorum fakat Bianchi Brava'mda Novatech göbekli bir jant vardı, rulmanlıydı ve akıcılıkları harikaydı. Bu jantlar açık bilyeli göbek olmasına rağmen çok akıcı. Alır almaz onu farketmiştim zaten, yağan yağmurlardan ötürü de, bisikleti sürmek yerine, göbekleri kaliteli, lityumlu gres ile bakım yapıp toplamıştım. Hakkını vermem lazım giriş seviyesi bir bisiklette böyle akıcı bir jant asla beklemezdim. Halt etmiş R501.
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama bisiklete aşık oluyorum galiba 😄 Almadan önce,"ulan çok masraf etmesek bari, octalink göbek nedir ya hallowtech göbekli aynakol bulmak lazım, frenler Tektro, çıkma 105 fren falan ararız, jantlar çöp bunları 200'e okutsam ikinci elden mavic alırım 700'e, maşa çelik acaba ucuza karbon maşa bulabilir miyiz" gibi laflar ediyordum şuan utanıyorum böyle düşündüğüm için. Frenler harika, Octalink aynakol inanılmaz rijit ve akıcı geliyor, Claris set çok düzgün çalışıyor eski kablolarına rağmen, özellikle orta aktarıcıyı kullanmak çocuk oyuncağı, jantlar ateş ediyor!.
610 kesinlikle bir tırmanıcı bisikleti. 11-28 kasetle daha önce 11-32 ile çıkarken geberdiğim yokuşları çok çok çok rahat kolay tırmandım. 8'li için en büyük ruble 11-34 ve shimano'nun en ucuz 11-34 8v rublesinin oranları megarange gibi. Yani en büyük dişli baya büyük, geriye kalan kısımlar ona nazaran daha küçük. Bu hem tırmanma için hemde hızlı gitmek için gerekli vitesleri bana sağlar gibi geliyor, oranları daha birbirine yakın ama pahalı olan claris 11-34'ü tercih edeceğimi sanmıyorum. Tırmanmak çocuk oyuncağı fakat yüksek hızda bisiklet bir Peloton kadar stabil değil, Dolomiti kadar hiç değil ama bu da benim umrumda değil 😄 Bike packing ekipmanlarıyla turlara çıkmayı düşünüyordum tam aradığım bisikleti bulmuşum.
Başka türlerden yol bisikletine geçenlere ve ilk yol bisikletini alıp yokuşlarda kalp krizi geçirmekten korkanlara kesinlikle öneriyorum Sedona 610'u. Giriş seviyesi dediğin, amatör yol bisikletiçisinin bisikleti dediğin şey böyle olur.
Sevgiler 🙃
IMG_PixelCam_20200617_223252.PIXEL.jpg

Son düzenleme:
Geri