Scudo Sports

Bisiklet Sporcuları için Kas Gelişimi, Dayanıklılık, Yorgunluk Eşiği ve Beslenme Rehberi

Deneyip bizzat kendimizde görmemiz lazım muhtelif reçeteleri, herkesin makine farklı zira ;)

Bana iyi gelen bir başkasını bozabiliyor

Scudo
1 demlik yeşil çay ılıdıktan sonra 1 maden suyu soda katmayı deneyebilirsiniz. Siyah çay da olabilir, yeşil çay daha hızlı demleniyor.
Ben soda katılmış su içince susuzluğumun daha hızlı geçtiğini farkettim, o yüzden sade su içmeyi bıraktım. 3 bardak suya 1 soda katınca, sürahide yaklaşık 1 litre gazı kaçmayan güzel bir içecek oluyor.

1 demlik yeşil çay ılıdıktan sonra 1 maden suyu soda katmayı deneyebilirsiniz. Siyah çay da olabilir, yeşil çay daha hızlı demleniyor.
Ben soda katılmış su içince susuzluğumun daha hızlı geçtiğini farkettim, o yüzden sade su içmeyi bıraktım. 3 bardak suya 1 soda katınca, sürahide yaklaşık 1 litre gazı kaçmayan güzel bir içecek oluyor.

Aslında yeşil çay diüretik bir içecek olduğundan uzun yolculuklarda su kaybını artıracaktır diye düşünüyorum. İçerisindeki kafeinden faydanılabilinir sadece.

(link)
Yıllardır bu ürünü kullanıyorum. Her 750 m.l'lik matara içine bir tablet. Antrenman/sürüşün uzunluğuna göre 2-3 tane gidiyor...

Aslında yeşil çay diüretik bir içecek olduğundan uzun yolculuklarda su kaybını artıracaktır diye düşünüyorum. İçerisindeki kafeinden faydanılabilinir sadece.
Turdayken sodalı çay içerdim hiçbir şey olmamıştı. Genelde mataranın yetmemesi sorunuyla karşılaşmıştım. Şu aralar bisiklete ara verdim.
Çayda kafein olmadığı için kahve ile etkisi aynı değil. Çayda teofilin var, kafeinden daha hızlı, kafein ise uzun etkili. Yeşil çay ise bu ikisinden de az etkili.

4 gün önce diyete başladım ve her gün 20km bisiklet sürerek spor yapıyorum. Günlük yulaf, et ve meyve gibi besinler alıyorum. Diyete başlamadan önce bisiklet sürüyordum ve kas kütlesi kazandım fakat şimdi hep sürdüğüm yerlerde zorlanmaya başladım. Bacak kaslarım da yumuşadı. Ne yapabilirim ?

4 gün önce diyete başladım ve her gün 20km bisiklet sürerek spor yapıyorum. Günlük yulaf, et ve meyve gibi besinler alıyorum. Diyete başlamadan önce bisiklet sürüyordum ve kas kütlesi kazandım fakat şimdi hep sürdüğüm yerlerde zorlanmaya başladım. Bacak kaslarım da yumuşadı. Ne yapabilirim ?
4 günde kas kazanamazsınız, özetle kaslarınız istirahatte yeterince toparlanamıyor, su topluyorsunuz. Ne yapıyorsanız, siz daha iyi bilirsiniz şu an yarar göstermiyor.
Hamlık hissiniz, henüz iyileşmemiş mikrotravmalardan, yeterince istirahat etmiyorsunuz veya vücudunuz yeterince kendini tamir edemiyor. Beslenmeden veya istirahat koşullarınızdan olabilir.
Baskılı çorapla uyumanın gece kan dolaşımını arttırıp kas toparlanmasına yararı var deniyordu. Ben forma ile uyumuştum, ağrı sızıya iyi geliyordu ama çok bir yararı olmadı.
Germe egzersizleri de yapın bisiklete binmeden önce. Koşucularda performansı %10 düşürdüğü ama sakatlanmaları azalttığı gösterildi. Sürerken kaslarınızı çok zorlamamış olursunuz.

4 günde kas kazanamazsınız, özetle kaslarınız istirahatte yeterince toparlanamıyor, su topluyorsunuz. Ne yapıyorsanız, siz daha iyi bilirsiniz şu an yarar göstermiyor.
Hamlık hissiniz, henüz iyileşmemiş mikrotravmalardan, yeterince istirahat etmiyorsunuz veya vücudunuz yeterince kendini tamir edemiyor. Beslenmeden veya istirahat koşullarınızdan olabilir.
Baskılı çorapla uyumanın gece kan dolaşımını arttırıp kas toparlanmasına yararı var deniyordu. Ben forma ile uyumuştum, ağrı sızıya iyi geliyordu ama çok bir yararı olmadı.
Germe egzersizleri de yapın bisiklete binmeden önce. Koşucularda performansı %10 düşürdüğü ama sakatlanmaları azalttığı gösterildi. Sürerken kaslarınızı çok zorlamamış olursunuz.
Dediğiniz gibi olabilir. 1 aydır hiç gün ara vermeden bisiklet sürdüm. Kendimi yorgun hissetmiyorum ama gizli bir kas yorgunluğu var anlaşılan teşekkür ederim. Protein alımını da arttıracağım.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Dediğiniz gibi olabilir. 1 aydır hiç gün ara vermeden bisiklet sürdüm. Kendimi yorgun hissetmiyorum ama gizli bir kas yorgunluğu var anlaşılan teşekkür ederim. Protein alımını da arttıracağım.
Sürantreman da olabilir. Sürekli böyle devam ederse kalıcı hale gelir.
Bisikletten indikten sonra bacaklarda halsizlik oluyorsa, sürekli egzantrik "germe" yönünde egzersiz yapmaktan olabilir. Kaslarımız normalde tek bir yöne çalışmaya programlı, yürüme yönünde. Açma hareketi yaparsanız daha çok mikrotravma gelişiyor. Bacaklar, kollar hep açıyı kapatarak çalışmaya alışık.

Bisikletten indikten sonra bacaklarda halsizlik oluyorsa, sürekli egzantrik "germe" yönünde egzersiz yapmaktan olabilir. Kaslarımız normalde tek bir yöne çalışmaya programlı, yürüme yönünde. Açma hareketi yaparsanız daha çok mikrotravma gelişiyor. Bacaklar, kollar hep açıyı kapatarak çalışmaya alışık.
Bisikletten indikten sonra bacaklardaki halsizlik olayı ilk günlerde oluyordu. Sürantreman inceledim ve benim durumuma benziyor. Birkaç gün ara vermek iyi olur.

Diyette performans düşüklüğü normal. Ben ketojenik diyet yaparken %30-40 performans düşüklüğü yaşıyordum. Bisiklet üstünde bıkkınlık bitiklik her türlü zor şartı yaşıyorum pedalı zorla çeviriyordum ama iyi kilo vermiştim.

• Beğen
Tepkiler: Hakan_563
düşük karbonhidrat düşük kalori olunca ne sürüşte performans oluyor ne de sonrasında toparlanma oluyor. o yüzden performansı kafaya takmadan toparlanmanın daha kolay olacağı hafif tempolu sürüşlerle sadece kilo vermeye odaklanmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Hakan_563

Hergün bisiklete binerim.Geçenlerde eşimle 8 km yol yurudum.Sağ bacağımı kas ağrısından yere basamaz hale geldim.Tahminim kas bozulması.Fizik tedavi iltihap çözücü ilaç verdi.Bir aydır spor yapmıyorum.Ayakta dinlenerek kısa yuruyebiliyorum.Sağ bacağım ben burdayım diyor.Yukardaki yazının dediği gibi; Kaslarımız tek yönde çalışmaya proğramlı galiba,yuruyuşü kesmeliyim.Sevgiler,saygılar..

Pandemi ve maske zorunluluğu yüzünden bayağı ara verdim bisiklete ama çok şükür altyapım çok da bozulmamış.

yedinci seneye girdim.başladığımda 57 yaşımdaydım şimdi 63..ön ayna 22-32-42 ruble 11-34 rubleye geçtim yüklü tur bisikletimle günde ortalama 60 km gidebilirim ve hiç bir kas ağrısı yaşamıyorum,yorgunlukta .ertesi gün işlerim olmazsa yine tura çıkma isteğim oluyor.bunun sırrı vites oranlarında birde schwalbe marathon tour lastikteymiş(80 psi hava,akıcılık çok iyi)daha önceki rubleler 21 vites hoprider 300 oranlarıydı.eskiden acı ve yorgunluktu şimdi zevke dönüştü.

Geçen sefer uzun sürüşlerle ilgili garip bir şey farkettim. Sürüşe başladıktan yaklaşık 1 - 1.5 saat sonra daha rahat gidebiliyordum. Bu eğimden ya da diğer şeylerden bağımsız gibiydi.

Vücudun tam olarak hazır hale gelmesi acaba 1, 1.5 saati buluyor olabilir mi? en azından kendim için. İlk 15 - 20 dakikayı ısırarak geçirmiştim halbuki.

Düzenli su içmediğim ya da beslenmediğim sürüşlerde kramp olayı bende de oluyordu, artık olmuyor.

konu başlığındaki bazı arkadaşlara da bir tavsiye bırakayım.

Uzun sürüşlere bir nabız bandıyla çıkmak gerçekten işe yarıyor. Toslama evresine girmeden kilometreler öncesinde nabzınızda bazı değişimler görmek mümkün.

Aynı şekilde ilk defa uzun sürüş yapan arkadaşlar da aşağı yukarı nerede durmaları gerektiğinin ön bilgisini nabız verisinden tahmin edebilirler.

Dağ bisikletiyle 70 kilometreye gelene kadar 132 - 134 nabız ortalamalarının ortalama 19- 20 kilometre hızla gidebiliyorum.

90 küsür kilometrelerce geldiğimde bu nabız 137- 138 lere geliyor.

110 a yaklaştığında genellikle 140 - 143 arasına demir atıyorum ve artık aynı hızda gitmek için 130 lara inemiyorum.

150 kilometreye yaklaşınca hız artık 16 - 17 lere düşüyor ve nabzım 145 - 150 arası sürekli değişiyor.

Buradan sonra artık artık sürüşten zevk duymamaya başlıyorum ve son 10 - 15 kilometre gidebilecek kadar ancak enerjim kalıyor ki o da şüpheli.

Son olarak toslama evresine girerseniz kesinlikle uzun süre devam etmeyin, hatta devam etmeyin. acıktım yemek yiyeyim ve kendime geleyim gibi bir durum söz konusu değil, toslama dedipimiz şey düzelmek için birkaç gün gerektiriyor.

En temel çözüm o evreye girmemek, tosladıktan sonra devam eden insanın kendisine saygısı yoktur ve artık vücudundan yemeye başlar.

Geçen sefer uzun sürüşlerle ilgili garip bir şey farkettim. Sürüşe başladıktan yaklaşık 1 - 1.5 saat sonra daha rahat gidebiliyordum. Bu eğimden ya da diğer şeylerden bağımsız gibiydi.
Aynı şeyi ben de yaşıyordum bunu daha önce birisine söylememiştim çünkü kendimle alakalı bir şey olduğunu düşünüyordum,burada görünce garip geldi. :)
Bende de sürüşe başladıktan yaklaşık bir saat sonra oluyordu bu durum, bacaklarımın bir an rahatlıyor, 'açılıyordu'. Hızım da anlamlı ölçüde artıyordu.

Aynı şeyi ben de yaşıyordum bunu daha önce birisine söylememiştim çünkü kendimle alakalı bir şey olduğunu düşünüyordum,burada görünce garip geldi. :)
Bende de sürüşe başladıktan yaklaşık bir saat sonra oluyordu bu durum, bacaklarımın bir an rahatlıyor, 'açılıyordu'. Hızım da anlamlı ölçüde artıyordu.
Son iki cümleydi tam olarak başıma gelen, lan acaba eğimde mi bir düşme var diyordum fakat öyle bir şey yoktu. aynı nabızdayken hızım 2 - 4 kilometre artıyordu.

O şeyi gördükten sonra ısınmaya daha fazla önem veriyorum. Başlangıçta ortalama istediği kadar düşsün, başta ısınınca sürüş çok daha konforlu oluyor.

Geri