Yeni başlayanlara hitaben; yol bisikleti iyi hoş fiyakalı görünüyor. İlk kez başlayacak için yeni bir dünya gibi(bende öyle olmuştu) youtubırları izledikçe yol bisikleti dışındakiler bisiklet değilmiş gibi geliyor. Hevesle başladığım ucuz yol bisikletime spd de taktım formada aldım, tayt da giydim, gidon bandı sardım. Rulmanlı jant aldım. Halada seviyorum kendisini. Bagaj takıp kamp çantası bile taşıdım.
Lakin; üzerinde 3 saatten fazla zaman geçiremiyorum. Sıkılıyorum açıkçası, etrafı seyrede seyrede yavaş gezmek daha bi hoşuma gidiyor. Bu gezinti hali süresince eğik ve performans pozisyonunda oturmak anlamsız gelmeye başladı.
Şu an bisiklet alacak olsam;
Original520 alırdım.(çamurluk,bagaj,dinamo,konfor)
(link)
Peki neden elimdeki yol bisikletini satmıyorum? Seviyorum alıştım, yokuş aşağı aero uzamak hoşuma gidiyor. Yokuş çıkarken örümcek gibi hafif bir aletle tırmanmak hoşuma gidiyor. Gcn videoları izlerken konunun dışında kalmamak hoşuma gidiyor. Roodbayk demesi hoşuma gidiyor. Bir başkasının binmeye çalışıp bu ne ya demesi hoşuma gidiyor(gösteriş yani) strava edebiyatı hoşuma gidiyor.
City bike'a geçtip, bu sevdiğim şeylerden ayrılmak istemiyorum.
Ama bunları hiç deneyimlemeseydim ve bu yıl bisiklet alacak olsaydım,3 veya 4 bin verip roodbayk almaktansa, 1500 liralık sitibayk tam da ihtiyacım olan bisikletti.
Sırf yol bisikleti diye okadar paraları etmeyecek aletlere gömmeyelim arkadaşlar. Benim geçen yıl tourney li bisikleti alırken bile 1600 tl vermek zor gelmişti.