Scudo Sports

'' nonstoptempo''

@Kudret Kurtcebe

ya koko rampası deme canım çekiyo....

of of of neydik o gün be 100+km etap Kilyos arkasından Sarıyer den çıkmışız sahilden paso asılıyoruz sonra bide Koko rampasına vurduk oha falan olur adam ya....
Çavuş senin bile yerlerde süründüğün bir rampaydı....:):):):):):):)

bi nostalji yapsana ya..!!!anılar canlansın :(:):):):):):):)

Scudo
Kudret abi akort ayarı oldu yarın bisikleti tamamen yağlayıp fren vites ayarlarını yapıp pazar gününe hazırlıycam ondan sonra hafta içi turlarına rahatlıkla katılabilirim neredeyse 1 ay pedal çevirmedim sanırım =))

@Hasip Çehre

günaydın hasip aga ...
sabah kahvaltısı yapıldı ...omlet siyah zetin iki yumurta az süt ve lor peynirli vede her zamanki gibi yeşil çay acaip bi şey bu yeşil çay tüm bağışıklık sistemlerine yararlı bide ada çayı ile harmallayıp öyle içeceyim bana rampa kralı diyorlardı emme krallarda ölür koko rampasında bu resimler ta hafta
içi antreman topiğinde kaldı .. :) :) :) :)

evet nostalji yapalım acaip idik ...100 km az mola tempolu .....bence en iyi antreman modu idi sen ben onur acaip ip gibi gittik yokuş aşağı farkındaysan basmadım çünki orada bisikleti kendi haline bıraktım arkadan inerken enerji biriktiriyordum nasılsa yakalayacaktım ama hiç beklemediğim olay gerçekleşti
sağ diz çekmedi eğer yüklenseydim işim bitmişti .....
orada 10 dakika dinlenmem çok yararlı oldu biliyorsun dönüşe geçtiğimizde maslaktan beşiktaşa durmadan bastık dehşet tempo yapıldı o gün ....

valla böyle çalışmalar iyi olmakta aytek bu işin zevkini aldım ya şimdi işin kötüsü insan bi daha istiyor dün gece gene erken yattım uykum geliyor hemen yatıyorum mesajı şimdi gördüm ...sende gene gece kuşu oldun bakıyorum erken yat erken kalk bu bir emirdir...

hasip aga burda sana bağırdım çek resmimi diye bizde herşey şeffaf çünki....
ve foruma koyacaktık zati herkes bilecek dimi biz açığız ama nedense bizle kimse gelmiyor çekirdek kadro ile biliyorsun onur sen ben .....
bu kadro zehir gibi bisiklet sürüyor çünki bi de volki biliyorsun ama o almanyada.....vede çok uzaklarda baksana gelemiyor ta ağustosda gelecek bi de evli yahu herkes evli be...

:) :) :) :) :) :) :)

@Recep Volkan ÇETİNCEVİZ

recep sende uykuna dikkat etmiyorsun ondan sonra sahalarda dökülüyorsun
erken yatıp erken kalkmazsan bu bisiklet sporuna yansır ne olduğunu sahada anlarsın geceleri gündüze karıştırdığın vakit performansınıda etkiler vucudun en verimli dinlenme saatinde yatacaksın saat 23.30 dediğin vakit cup yatağa ve 06.00 da dikileceksin saat 03.00 lerde yatağa çekilmek demek, ertesi günü kalktığında sıfır bi kondüsyon demektir....
pazar günü saat 09.10 da hareket edeceğim üsküdar çeşmeden bekleme yok ....ona göre...

recep bu pazar hava iyi yalnız kask alman lazım çünki ben basacağım ta ümraniye izci kampına kadar arkaya baktığımda seni göremezsem beklemeyeceğim bu havalarda bekleme demek benim hasta olmam demek .....
ayrıca ümraniyeye kadar durmadan gidilecek.....
arkada düşersen kafanı bir yere çarparsan tek başına olursun ayrıca durumun vahim olur işin kötüsü benim haberim olmaz ..onun için benle bundan sonra gelmek istiyorsan kask al artık .....kafanı dağıtırsın bu işin şakası yok ....
daha önce benle geldin kask yoktu sende ne olduğunu gördün tempo yapıyorum....ona göre artık gardını al ayrıca bisikletin tam bakımını yap ..... ben yemekli gezi yapmıyorum biliyorsun 17 km hızlada gitmiyorum ne demek istediğimi herhalde anladın açıkçası sorumluluk kabul etmem

@Hasip Çehre

önemli aytek.....
bu arada şu kokoya gidelim diyorum ama ........
şu kaza olmasa idi valla giderdik ....
valla kırmızı urba açarsa ben de koko diyeceğim ..hemide koko rampası diye açacağım...

bisiklet turları ...
1- bu turlarda herkes ekip lideridir..
herkes turun sorumluluğuna ortaktır
2- turlarda hiç kimse bir başkasına beni geçemezsiniz diyemez..turu düzenleyen kişi buna dahildir..
3- turlarda kask kişinin insiyatifine kalmıştır..yalnız istanbul sokakları avrupa bisiklet alt yapıları gibi olmadığından tedbirimizi almakta bize bir şey kaybettirmez...
4- eldiven düşmelerde elimizi korur..
5- yazın yapılacak turlarda sıvı kaybı çok olacağından yanımızda su matarası bulundurmamız gerekir..
6- kışın yapılacak turlarda sağnak yağmurlarda ve de şiddetli rüzgarlarda ve hatta karlı havalarda bisiklete binmek risktir....
7- yerler ıslak iken silik teker kullanmak risktir.
ancak havasını indirmeniz gerekecektir buda hızı azaltır..
8- bisiklet kamunun malıdır kamuya mal olmuştur ...
9- bisiklet turları üzerinden hiç kimse ticaret yapamaz hiç bir şey satamaz .....
10- turu düzenleyen kişi kasksızları turuna almamazlık edemez yalnız kendisine dikkatli olması söylenilir
gezi anlayışlı turlarda, hızın yapılmadığı turlarda kask takılması zorunluliyeti gerekmeyebilir...
11- ancak hız gerektiren performans içerikli antreman turlarda hız yapılacağından kask kullanılması gerekir...
12- hafta sonları yapılacak gezilerde ortak karar alınarak yemek yenecek yer belirlenir...

hasip aga bunlar bizi ilgilendirmiyor yukardaki maddeler...
çünki biz performans yapıyoruz burda durum farklı.....
ve kurallar olması lazım antremanlarda tabi...
sen ben ve onur .....
üçlü çok iyi fren mesafesini koruduk tempo 35 lerde vede üstelik bu olayı mtb lerde yaptık bir değil bir kaç kez....yer yer sen 40 lara çıktın ...
yukardaki maddelerden bize uyan ...11 madde.....ve 7 .madde..
6. madde..
1. madde evet hepimiz ekip lideriyiz...herkes ortak sorumluk alır vede tekdir ...bu sorumluluk tekerini değiştirmesini bilmek pompa taşımak güçlü..
aparatlar ,vede iç lastik son derece hayatı ....
2 madde keşke bizi geçen olsa ....

:000002158 Kudret ...........!!!
Madde 3:
(arka arkaya birden fazla mesaj gönderip, flood yapmak) )

@Kudret Kurtcebe

Biliyorum , sizler iyi bisiklet kullanıcılarınız..Ama yine de sizler için endişelenmekten kendimi alamıyorum..
Geçirdiğim kaza, benim bir çok konuda farklı düşünmeme sebep oldu....:bayrak:

Sanki Onur ve sen'den çok, Aytekin kardeşim beni daha çok endişelendiriyor..
Bacağını kırar, çömleği çatlatır:p , pes etmez yine yollardadır.
Sizler benim değerli arkadaşım, kardeşlerimsiniz..
Acı yaşamayın, benim de canımı acıtmayın... Lütfen

Sağlık ve esenlikle kalınız........................................................

.
.

.
.

Ya çavuş ne kadar çok devrik cümle kullanıyorsun :) okurken bi acaip oluyorum. :) Bi de şundan vazgeç biz performans falan yapmıyoruz aslında. Orta ölçekli turlar bunlar. Kendimizi övmeyelim lütfen dışardan çok kötü gözükür.

@Kudret Kurtcebe

Sevgili Onur
sen buna " orta ölçekli tur" mu diyorsun....:in:
.
.

@naz34

Evet Sibel abla gerçekten orta ölçekli tur. Nasılsın Sibel abla? Sağlığın nasıl oldu? Ne zaman göreceğiz seni yollarda? :)

• Beğen
Tepkiler: naz34
@Onur Berberci

Sevgili Onur
Peki...! Senin dediğin gibi "orta ölçekli tur" sayalım bu rakamları :p

Bana gelince;
Dostların ziyaretleri ya da arayıp sormaları ile mutlu olmaya çalışıyorum...
Ve aylardır sadece forumlarda gezebiliyorum.. :eek:
Yollara yine , yeniden çıkabilecek miyim inan bilmiyorum..
Şimdilik sadece hayalini kuruyorum :D

Yaz gelince belki bir tandem kiralayıp, dostlar beni gezdirir diye umuyorum..

.
.

• Beğen
Tepkiler: Onur Berberci
@naz34

sibel bizler kafadan çatlak adamlarız normal olmadığımı şizofren kaseti ile ispatladım ben normal değilim vede normal olmak istemiyorum.. evet flood yapmamak lazım bu konuya bundan sonra ehemmiyet göstereceğim...
aytek asla vazgeçmez kafayı kırar gözü kırar ama yılmaz o nedenmi aşık o aşık bisiklete ...

@Onur Berberci

bunun gerçek nedeni ingilizce düşünür gibi türkçe konuşuyorum ondan onur yıllarca ingilizce parça söyleye söyleye türkçeyi unuttum ben ..senin anlayacağın bende 3 .kuşak adamım norveçten geldim biliyorsun kuzeyden geldim soğuk diyardan norveçten....okurken bi acaip olman normal dikkat edersen türkçe parçalarımda devrik

..
örnek

gecenin kılı kağıttan aşağı düşerken aptallara yer yoktur somun ekmek yerken.......

:) :) :) :) :) :) :) :) :)

evet performans yapmıyormuyuz, ben kendi namıma yapıyorum onur yani 35 tempo bana iyi geliyor valla orta ölçekli doğru aslında ...tabi yol bisikletini kıstas alıyorsan ben yola geçersem mazallah ölürüm onur ,çünki hızı seviyorum bu yaştan sonra hızı ne yapacağım deyip 35 tempoda kalmak bana yetiyor ....bu da bana göre yaşıma göre performans olmakta benim yaşıtlarım kahve köşelerinde oturmakta yahu....

:in: :in: :in:

hahahahahahaha......

Çavuş.....İznik turunu unutamıyorum ne tempo patlatmıştık o yolda dimi acayip vibrasyonlu bi yoldu....ama ben çok fazla etkilenmedim siz daha çok etkilendiniz sanki orayıl yol bisikleti ile yapmak istiyorum...
Yolda lastiği patlayan bayan gurubundan arkadaşlar bizim fotoları facede yayımlamış tesadüfen gördüm harika bir görüntü idi biz onu buraya koyduk mu acaba hatırlamıyorum...

ya biz Türkiye standartlarında amatör bisikletçileriz yarışçı falan değiliz...
ama şöylede bir gerçek var yarışan bir çok arkadaşımızdan çok daha iyi durumdayız...
neyse bunlar çok önemli şeyler değil biz kendimiz için biniyoruz bu tarzı benimsemişik bence Çavuş bunu zman zaman çok açık şekilde dile getiriyor..

bizim bisiklet kullanıcılarına yansımamız şu şekilde olmalı...
bisiklet olayı zordur...
eğer bu zorluğun keyfe dönüşmesini yada keyfin zorluğa dönüşmemesi için çalışmayı empoze etmeliyiz....ve tabiki teknik v.s bilgileri...

yani sen Uludağa çıkmak istiyorsan mutlaka çalışmış olman gerekli mutlaka bisikletin ve kıyafetin ona göre olmalı mutlaka az çok bişeyler bilmelisin...

ama eğer sen sadece deniz seviyesindeki 30-40 lik hafta sonu sürüşlerinle, kalın pamuklu eşofmanla binersen , çıkışta giyinirsen inişte soyunursan buzlu yolda hızlı viraja girersen, nabız nedir , eğim nedir , kadans nedir bilmezsen ve tüm bunlara karşı spor alt yapın yoksa.....bu iş olmaz ha bunlardan bişeyler çıkartabilirsen kendini geliştirirsin yada yapamayacağın şeylere bulaşmazsın...
genç ve güçlüsündür spor alt yapın vardır vucut idman yemiştir bazı şeyler çok çabuk gelişir ama mutlak ve mutlak çalışmak ve yaptığın işten keyif almak gerek...

Sibel ablacım seni çok iyi anlıyorum endişelenmene hiç gerek yok abla bizim üçlü ve bize takılan diğer arkadaşlar çok bilinçli bizde kolay kolay kullanım ve kural hatası olmaz biz şekeremizin düştüğünü anladığımız anda hemen takviyemizi falan yaparız trafik kurallarına uyar risklerden uzak dururuz...
Kaza yapan arkadaşların bir çoğu bilinçsizlik ve aşırı güvende yapıyolar mesela şekeri düşmüş adamın ama şeker düşmesi nedir nelere yol açarr bilmiyor...
tabi gözleri kararıyor konsantrasyon bozuluyor refleksler zayıflıyor karar mekanizması zarar görüyor ama o bunun farkında değil...
yada bisikletinin ve kendisinin neler yapabileceğini bilmeden yokuş aşağıya salıyor v.b .....

bizde bu tar durumlar kolay kolay hatta hiç diyebileceğim ladar olmaz bizde olursa harbi kaza olur yani gerçekten kaza olur kazanın önünede geçilemez yazılmıştır birkere...

benim için endişelenme...
beni yakından tanıyanlar ne kadar düzgün kullandığımı bilir benim kazaların başka bir sebebi var...ama kullanma hatası falan değil dikkat edersen benim kazalarda bende hiç suç yok hep bana gelip vurmuşlar...bizde öyle çok fazla özgüvende yoktur biz ve bisikletimiz ne yapabileceğimizi biliriz ve sınırların ötesine asla geçmeyiz...

neyse ablacım biz tüm bisiklete binen arkadaşlarımızın kazasız belasız keyifle sürmesini her zaman canı gönülden istiyoruz... bazen yazdıklarımız konuştuklarımız bazı arkadaşlarımızın hoşuna gitmeyebilir...

ama şunu söyleyeyim...
askerdeyken bazı arkadaşlarımın yada komutanlarımın yaptıklarıda benim hoşuma gitmiyordu ilk başlarda ama sonradan anlaşılıyor ki onlar olmasaydı şuan hayatta olamazdım.....

gerçekler ilk etapta acı ve itici olabilir ama geerçek zamanla anlaşılır....

amma yadım be kendi kendime kızdım valla herkesten önce :):):):):):):):):):):)

@naz34

abla sen selenin üzerinde dur bide gidonu tut yeter sen iste seni Kartepeyede çıkartırız , Uludağada çıkartırız...
hiç merak etme havalar biraz ısınsın sahilde dolanmaya başlarız senle....

neyse biraz iş yapalım ...:):):):):):):)

<script src='http://img25.imageshack.us/shareable/?i=dscf2326p.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>

bugün öğlen ufaktan bir ter idmanı yapmak için çıktık...
kadanları 95 üzeri tutmaya çalıştık yaklaşık 150 dakka falan çevirdik...

@Kudret Kurtcebe

Teşekkür ederim arkadaşım, uyarımı dikkate aldığın için..:)

" bizler kafadan çatlak adamlarız " demişsin ya...

Aklıma okuduğum bir haber geldi.. Yazan kişi şöyle diyordu:
Alıntı:
" 5 Ocak 2011 Çarşamba gecesi Girne Amerika Üniversitesi’nde
Nazım Kurşunlu’nun yazdığı “Dışardakiler” adlı oyunu izledim.

“Dışardakiler” temelde akıl sağlığı yerinde olan kişilerle,
akıl sağlığı bozuk olan insanların çatışmasını konu edinen tek perdelik bir komedi.
Oyunun sonunda izleyici ister istemez şu soruyu kendine soruyor:
“Akıllılar mı deli; yoksa deliler mi akıllı?” Çünkü oyunda yazar bunu sorguluyor. "

Kimbilir , delisiniz belki ( başkalarının gözünde ) :D
-Akıllı olduğunu iddia edenler akıl sağlığı konusunda ölçüm yaptırsınlar , desene.
Ya deli diye nitelendirdikleri deha çıkarsa, ne yapacaklar..?:D
Gerçi dehayı anlamayanlara göre dehalık da delilik, değil midir...? .....
.
.

Geri