hahahahahahaha......
Çavuş.....İznik turunu unutamıyorum ne tempo patlatmıştık o yolda dimi acayip vibrasyonlu bi yoldu....ama ben çok fazla etkilenmedim siz daha çok etkilendiniz sanki orayıl yol bisikleti ile yapmak istiyorum...
Yolda lastiği patlayan bayan gurubundan arkadaşlar bizim fotoları facede yayımlamış tesadüfen gördüm harika bir görüntü idi biz onu buraya koyduk mu acaba hatırlamıyorum...
ya biz Türkiye standartlarında amatör bisikletçileriz yarışçı falan değiliz...
ama şöylede bir gerçek var yarışan bir çok arkadaşımızdan çok daha iyi durumdayız...
neyse bunlar çok önemli şeyler değil biz kendimiz için biniyoruz bu tarzı benimsemişik bence Çavuş bunu zman zaman çok açık şekilde dile getiriyor..
bizim bisiklet kullanıcılarına yansımamız şu şekilde olmalı...
bisiklet olayı zordur...
eğer bu zorluğun keyfe dönüşmesini yada keyfin zorluğa dönüşmemesi için çalışmayı empoze etmeliyiz....ve tabiki teknik v.s bilgileri...
yani sen Uludağa çıkmak istiyorsan mutlaka çalışmış olman gerekli mutlaka bisikletin ve kıyafetin ona göre olmalı mutlaka az çok bişeyler bilmelisin...
ama eğer sen sadece deniz seviyesindeki 30-40 lik hafta sonu sürüşlerinle, kalın pamuklu eşofmanla binersen , çıkışta giyinirsen inişte soyunursan buzlu yolda hızlı viraja girersen, nabız nedir , eğim nedir , kadans nedir bilmezsen ve tüm bunlara karşı spor alt yapın yoksa.....bu iş olmaz ha bunlardan bişeyler çıkartabilirsen kendini geliştirirsin yada yapamayacağın şeylere bulaşmazsın...
genç ve güçlüsündür spor alt yapın vardır vucut idman yemiştir bazı şeyler çok çabuk gelişir ama mutlak ve mutlak çalışmak ve yaptığın işten keyif almak gerek...
Sibel ablacım seni çok iyi anlıyorum endişelenmene hiç gerek yok abla bizim üçlü ve bize takılan diğer arkadaşlar çok bilinçli bizde kolay kolay kullanım ve kural hatası olmaz biz şekeremizin düştüğünü anladığımız anda hemen takviyemizi falan yaparız trafik kurallarına uyar risklerden uzak dururuz...
Kaza yapan arkadaşların bir çoğu bilinçsizlik ve aşırı güvende yapıyolar mesela şekeri düşmüş adamın ama şeker düşmesi nedir nelere yol açarr bilmiyor...
tabi gözleri kararıyor konsantrasyon bozuluyor refleksler zayıflıyor karar mekanizması zarar görüyor ama o bunun farkında değil...
yada bisikletinin ve kendisinin neler yapabileceğini bilmeden yokuş aşağıya salıyor v.b .....
bizde bu tar durumlar kolay kolay hatta hiç diyebileceğim ladar olmaz bizde olursa harbi kaza olur yani gerçekten kaza olur kazanın önünede geçilemez yazılmıştır birkere...
benim için endişelenme...
beni yakından tanıyanlar ne kadar düzgün kullandığımı bilir benim kazaların başka bir sebebi var...ama kullanma hatası falan değil dikkat edersen benim kazalarda bende hiç suç yok hep bana gelip vurmuşlar...bizde öyle çok fazla özgüvende yoktur biz ve bisikletimiz ne yapabileceğimizi biliriz ve sınırların ötesine asla geçmeyiz...
neyse ablacım biz tüm bisiklete binen arkadaşlarımızın kazasız belasız keyifle sürmesini her zaman canı gönülden istiyoruz... bazen yazdıklarımız konuştuklarımız bazı arkadaşlarımızın hoşuna gitmeyebilir...
ama şunu söyleyeyim...
askerdeyken bazı arkadaşlarımın yada komutanlarımın yaptıklarıda benim hoşuma gitmiyordu ilk başlarda ama sonradan anlaşılıyor ki onlar olmasaydı şuan hayatta olamazdım.....
gerçekler ilk etapta acı ve itici olabilir ama geerçek zamanla anlaşılır....
amma yadım be kendi kendime kızdım valla herkesten önce