Scudo Sports

''kış programı hafta sonu ağır antreman turları genel topiği''

Ya ufak 1 operasyon.
Asıl büyük operasyon 27 Ocak'ta gerçekleşecek. O zaman aylarca aranızdan ayrı kalacağım.

Scudo
27'sinde burundan operasyon geçireceğim (3 ayrı işlem yapılacak, biraz zor bir operasyon).

Soğuk rüzgarı yemenin iyi gelmeyeceği kanısındayım. Zaten sırf 20 gün iyileşme süreci var.

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/3_int.jpg
Saturday 1/15/2011
Partly sunny
High Temperature: 9°C
RealFeel: 8°C
(link) (link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/18_int.jpg

Sunday 1/16/2011
Windy with rain and drizzle
High Temperature: 8°C
RealFeel: 3°C
(link)

agalar selam nete girdim ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
hasip aga ...............
pazar ben kunduz olurum gelemem ................
yağmur beni bozar ..............
cumartesi ferdi takılmaca......................

Vay anasına... eve bir trainer al Krank evde binersin en azından seleyi unutmuş olma diye...ama ben mecburen seleyi bir müdet unutacağım...
hala araştırmalarım sürüyor nasıl yapsamda binsem diye seleyi söküp ayakta binmeyi düşünüyorum...

Çavuş Pazara iyi hissedersem araçla geleceğim gelmesinede oturma işi bozuyo oturmak olmasa sorun yok bugün Cadde bisikletteydim senle comunication yapabilseydim buluşurduk...dumanla haber gönderecektim yanlış yazarım diye ateş yakmadım öğretmedin şu alfabeyi...
bir gün elektrikler kesilip tüm teknoloji ortadan kaybolduğunda kullanacağımız haberleşme ve bilimum argumanların tatbikatına başlamamız lazım hazırlıksız yakalanmayalım....

@Hasip Çehre

Dumanla haberleşme olmayacağına göre Mors alfabesi ne güne duruyor Hasip Abi ? :D :D :D :D

mors ta yok hiç bişey kalmamış...
hayalimizdeki dünya...:):):):):):):)

@Hasip Çehre

Mors ta olmazsa o zaman eski çağlardaki gibi tablet, papirüs veya parşömen üzerine yazmak veya mektup yazmak kalıyor. :D :D

@Hasip Çehre

Besleriz de ya casus muamelesi görüp idam edilirse ? Unutma ki ayağında "Tel Aviv Üniversitesi" yazılı bir bant ve izlenmesini kolaylaştıracak verici bulunan bir akbaba, yakalandığı Suudi Arabistan'da neredeyse idam ediliyordu. :eek: :eek: :eek: :eek:

Burundan sonra kendimi ne zaman iyi hissederim bilmiyorum. Belki yaza kadar binemeyebilirim. Trainer'a verecek param da yok, alsam da kullanmayacağıma eminim. Açık havada spor yapmayı seviyor bünye. Hasip, selesiz bacakların çok ağrır.

Dizlere gelince;

Benim dizlerimdeki ağrılar geçmiyor. Bisiklet sürmediğim zamanlarda bile full ağrı devam ediyor. Elektrik çarpar gibi sızılar giriyor sık sık. Araştırma yaptım.

Isınmadan bisiklete sürmeye başlamak menisküse ve diğer diz hastalıklarına davetiye çıkarmakmış. Kudret abi bunu iyi oku , bas bas bas diye milleti zorlamak pek akıl karı değil.

Arkadaşla karşılaştım Kadıköy'de. Menisküs olmuş ve 3 ay bisiklet yasak ! Ve tek nedeni ısınmadan pedala abanmak. Doktor tavsiyesi şu şekilde: Önce 10 - 15 - 20 diye azar azar hızı artırmak gerekiyor. Biz birden 30-35 km hıza çıkıyoruz, bu doğru değil ! Gerek ilk binişte, gerekse molalardan sonra tekrar bisiklete bindiğimizde yavaş yavaş gideceğiz.

Eğer evden çıkar çıkmaz rampa ile karşılaşıyorsak, rampayı bisiklet elimizde çıkacakmışız. Yürürken ısınmış olacağız böylelikle.

Bence bu sporu yapacaksak adam gibi yapalım veya hiç yapmayalım. En azından benim fikrim bu şekilde. Ha siz ben basarım diyorsanız ben artık size yetişmek için dizlerimi parçalamayacağım. Dizler ameliyatla orijinali gibi olmaz, bu bir eklem, kemik değil. Eklemlerin tamiri, kemiklerinkinden çok daha zordur. Hiç bir tıp teknolojisi dizleri orjinali gibi yapamıyor, günümüzde dahi...

@krankmili

çok doğru noktaya temas etmişsiniz...sadece bisiklette değil herhangi bir sporu ısınmadan yapmak kalıcı sakatlanmalara davetiye çıkarmaktır.

ayrıca normal performansınız üzerinde gitmeye çalışmakta sakatlanma riskini bir hayli arttırır..Sizin maximum gidebileceğiniz hız 25 km ise ama siz sürekli 33 km ile gitmeye çalışıyorsanız kaslarınızda zorlanmadan dolayı sakatlanma olabilir.

önemli olan hızlı gitmek değil zaten..bizim gibi belli bir yaşı geçen insanlar için kendi tempomuzda sporumuzu yaparken olaydan da zevk almak.

bu işi profesyonel olarak yapan gençler tabiki yüksek performans çevirebilir.

Arkadaşlar kesinlikle yanlış anlaşılan bir nokta var bizim hakkımızda....

öncelikle biz kimseye bas bas flan dediğimiz yok...

bizim turlarımıza katılmadan lütfen yorum yapmayınız...

bir çok turumuzda ısınma asılma aktif dinlenme kurallarına mümkün olduğunca uyuyoruz...

bir örnek verrmek gerekirse bizim Klasik Boğaz Turlarımızda Beşiktaş tan bir süre ısınma temposuyla çeviriyoruz sonra ilk rampada herkes durumuna göre hareket ediyor ısınmış olanlar asılıyor veya daha az asılıyor ilerideki rampalarda sıralamalar değişebiliyor burada amacımız bir birimizden feyz alarak mümkün olduğunca herkesin yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalışması bunu yaparkende çok eğlenceli bir oyun çıkıyor ortaya ama bunu anlamanızı sizden bekleyemeyiz çünü sizin kafanızda zaten bu olay yanlış biçimlenmiş...

önce Emniyet ve Sağlık herkese emniyetli ve sağlıklı keyifli sürüşler dileriz...

Not : Biz bir gurup veya topluluk değiliz bu topikte kimseye ait değil herkes istediği görüşü yazabilir amaç spotif tir bazen ben dahil konuları kaydırabiliyorum ama bunu mümkün mertebe minumuma indirmeye çalışıp sadece sportif konularımızı konuşalım...
Teşekkürler...

Benim konuyu buraya yazmış olmam, "bas bas" tabirinin sizlerin grubuna özgü bir söz olduğuna işaret etmesin. Yanlış anlaşılma olmasın.

Ben daha ziyade Kudret abi'ye veya topiği ziyaret eden yüzlerce insana yazdım aslında bu mesajı. (Ama sizin antrenmanlarınız için değil...Bizim rutin turlar için...)

Fakat Hasip senin de bir takım tavsiyelerde bulunacağını bildiğim için buraya yazdım. Bisiklete en çok binen insanlardan birisin. Ve diz ağrısı ve nedenleri hakkında eminim ki deneyime ve fikre sahipsindir. Bunları benle paylaşman için yazdım.

@Hasip Çehre

koydun bizi yalnız bu yollara evet 20.00 ye kadar burdayım dükkandayım....
hava yağış ben yataş..................
spilinter cell oynamaca....
cep yok bende asla kullanmam işim olmaz babo............
ayrıca benim kasa tam 20 yıllık idi bu kadar dayanması mucize...
rem bozuk olabilir yeğen önceliği para getirecek işlere verdiği için ben mecburen beklemedeyim ...rem parça çıkacak yeni rem takılacak bir sürü teknik iş yeniden xp programı kurulacak benim kasa xp programında değildi başka programın üzerine çektik xp pi düşün ne kadar eski ben ikinci elden aldım ama helal olsun iyi dayandı verdiğim paraya deydi...
200 ytl ye almıştım klavye artı monitor ...salıya kadar bende bilgisayar yok şimdilik...
ya zati bitecek bu teknoloji geriye kalan bisiklet olurda bi daha lastikte bulamayız ne ayna kol, o vakit gömeriz bisikletleri atlara talim kabile yaşantısı ....
bu dünya çok defa battı vede çıktı gene batacak ...

@Hasip Çehre

evet doğrudur .....benim ekleyecek bi sözüm yoktur.....
yaş 54 ben hepinizden daha fazla kaslarıma dikkat ediyorum artı hasip aga limitlerimi nasıl kontrol ettiğimi bilir...100 kmlik etapta durmadan kısa molalarla yaptığımız antreman sonucunda koko rampasına geldiğimizde asla kendimi riske atmayarak durdum ve 10 dakika dinlendim çünki sağ diz çekmedi bunu daha öncede yazdım ....kontrolsüz güç güç değildir gücünüzün limitini aşmamak...
buna uydum ve dönüşü maslaktan yüksek tempo ile aldık orada 10 dakika dinlenmemin faydası dönüşte gördüm.....
herşey şeffaf bir şekilde konuşulmaktadır açık ve net olarak hatalar varsa ben kendi namıma yazarım.....beslenmeye daha dikkat etmeye başladım bu önemli hepimiz için......

isteyen gezi düzenler ......
isteyen antreman yapar bilinçli bir şekilde doktor muayenesi olur ,yüksek basacaklar için bu gerekli ....
gezi turlarında aşırı ağır yemenin üzerine hemen bisiklete binmenin zararları olabileceğini benden daha iyi bilirsiniz ağır yemek yenmez.....
krank mili, diz ağrılarının için uzman kişilere başvurman senin hayrına ....

Krankmiline kesinlikle katılıyorum mesela benim gibi 4 ay bisiklete binme sonra kalk 100 km aban pedala ondan sonra ertesi gün işe gittiğinde kol yok bacak yok oturmak yok :) herşeyi gerektiği gibi kurallara uygun yapmamız gerekiyor. Birde trafik problemi olmayan güzergahlar tercih etmeliyiz. Mesela Kayabaşı turunda kamyon çimento gibi yerleri önceden tespit edip o şekilde gitmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: krankmili
@inci boncuk

inci .....
dostum sen bize bakma 2005- 2010 arası sele üstünde olan bi insan olarak 100 km tabi bana sakız muhabbetine gelir tabi bunun üstüne çalışmak lazım ...100 artı 100 ... hafta içi binerim hafta sonu binerim benim işim bu....

Geri