Scudo Sports

''kış programı hafta sonu ağır antreman turları genel topiği''

etli yulaf değil eti yulaf yarın bakayım sana bildiririm
evet süt yasak az bişey olur belki

Scudo
@Hasip Çehre

ülen nerden çıkardım etli yulafı tamam tamam biliyorum eti yulaf allahhhhhhhhhhhhh
dolaplar dolusu alacam ...

Hasip, neden süt yokmuş ? Bazı sabahlar çok susamış olarak kalktığımda, 1 litre sütü tepeme diker içerim.

hasip aga seminerlere katılmakta bilgileri ordan almakta tahminimce ...
yalnız her bünyede değişiklik gösterebilirden hareketle, herkesin kendine göre bi yemek olayını ayarlaması mantıklı şimdi ben kendimden örnek vereyim neden ,100 km l (bol rampalı) yüksek tempo ile gidildikten sonra ve çok az mola ile o koko rampasında elektrotlarım attı bunun nedeni bence protein eksikliği idi yani benim hafta içinden bolca protein almamda fayda var ki hafta sonu bu yüksek tempolara dayanabileğim aksi takdirde aport oluruz....yakıt almadan araç gitmez ise insanda protein almadan şurdan şuraya yüksek tempo basamaz ve tabi kondüsyonda önemli ayrıca bende yağ fazlası çıktı bunun nedeni şekeri fazla almamız şeker yağa dönüşüyor .....
yeşil çaya atılan dört şeker fazla tabi bunu ikiye bi türlü indiremiyorum ...hasip agada ağzına fermuar çekemiyorsa bende şekere dur diyemiyorum bunlar handikaplarımız ya yeşil çay çok tatsız olmakta iki şekerle ne edek yani...

@krankmili

aynen su niyetine süt içerdim bende yoğur suyu falan...
ama iyi değil dediler....bilemiyorum isterseniz sağlık beslenme bölümüne konu açın bunla ilgili... ben açarsam kimse bişey yazmaz :):):):):):)

@Hasip Çehre

Neden yazmasınlar."Aytekin Erzan" olduğun için mi? :rolleyes:

Su , günümüz de sütten daha faydalı diye düşünüyorum.Tabi doğal suya , kanalisazyon suyu karşımamış ise.Gerçi , onuda yerinde zor bulursun.. :) Bu süt için de geçerli.

Kuret abi , yaşamında sağlıklı kalman dileğiyle.Sevgi ve saygılar..

@serkan geniş

serkan dostum ne demek tabi hasip aga ben sen onur aga birlikte 200 artı km antremana hücum..
bu arada dayanamadım gene çıktım biraz bastım yağmur çiselemeye başladı eve kaçtım ....şimdi sabah antreman öncesi iki yumurta lor peynir, vede süt çırpılarak omlet yapılacak ve üzerine bir veya iki adet muz yenecek ...,
herbalifedan aldım bilgileri gerçi zati böyle yapıyordum
100 km antreman sonrası o gün elektrotların koko rampasında atması protein eksikliğine dayanmakta evet bundan sonra paso haşlanmış tavukları götüreceğim protein protein hafta içinden ...

Abi protein kaslarını tamir etmek için şart ama yakıt olarak kullanırsan anadola uçak benzini koymak gibi birşey yaparsın :) ve aradada kasları dinlendirmek lazım,yani hergün bisiklete binmek gerekmiyor haftada 1-2 gün dinlenmek lazım en azından çok düşük tempoda sahilde bir iki tur.

hasip aga avrupa yakası pedal grubu kamp durumlarına girerse ben ne edecem bu pazar alık alık ortada kaldık yahu...
ayrıca sevgili krank mili bi topik açsın hava güzel garipçeye gidelim ben de giderim sonra kırmızı urbalar ile savaşırız valla çok güzel olur ,bu pazar renkli bi tur yapalım ne dersiniz agalar dostlar vede romalılar ...

@krankmili

:Ahhh-1660 Süt yetişkin insan bağırsağında sindirilemeyen bir enzim üretir. Bu yüzden hazımsızlık ve gaz yapar. İçecekseniz laktaz sütü tercih edin derim; ama süt yerine yoğurt veya peynir en mantıklısı. Hatta bunların kalsiyum oranı sütten daha fazla. ;)

@Livestrong

hafta içersinden lor peyniri ile süt ve iki yumurta karışımı omlet yapmaktayım tura çıkmadan öncede aynı durum ...ve iki adet muz yemece ...
ondan sonra yüksek tempo ...antreman esnasında yine muz yemece ve demir mağnezyum diğer mineral destekler için maden suyu ...ağır yemek yemiyorum et gibi sucuk gibi antreman sırasında ters tepki yapabilir en kötüsü rampalarda kalp krizi....

Bir insan hayatı boyunca aynı şeyi yiyemez.Hem bıkar hem de başka şeylerden mahrum kalır. Çeşitlendirme önemli. Ne demek istediğim idrak edildi mi bilmiyorum ama bir şey ifade etmeye çalıştım burada.

Bu nedenle ben her şeyden yemeye çalışıyorum.(Azar azar da olsa.) Mesela akşam kuru fasülye pilav yerine örneğin kefir içip roka yiyorum. Başka bir akşam başka bir menü hazırlıyorum.

Keten tohumu , pekmez, bal, dut kurusu, günkurusu, erik kurusu, bunlar favori gıdalarım. Ama oturup bunların hepsini bir günde yemiyorum.

Diyet reçetelerinde yazdığı gibi her akşam aynı şeyi değil, tam tersi her akşam başka şeyler yemeye çalışıyorum.

Hasip'in gıdalarına gelince hiç bana göre değil. Onları yediğim an yarıyolda kusarım çünkü ambalajlanmış her gıda bana dokunuyor.

@krankmili

yanız her bünye farklılık gösterebilir ...
herkesin bünyesi aynı değil ...
şimdi hasip aga ve onur babo ile yaptığımız yüksek tempolu gezilerde beslenme önemli....
eğer biz hafta içinden çok ağır ve herşeyden yersek bu benim için iyi olmaz..
nitekim herbalife daki bilgili dostlardan öğrendiklerim benim için çok iyi oldu eğer yüksek tempo basıyorsam şunları şunları yemem gerektiğini bana söylediler ..nitekim söylediklerinden sadece bilmediğim şu çıktı fazla pilav yok sakatat hafta da bir tavuk çiğeri mesela örneğin ...
hasip agada bana söylemişti daha önce ,çavuş protein al diye evet sadece kuru bakliyat olmaz tabi...
şimdi hafta içinden 4 gün haşlama tavuk bu gün haşlama tavuk ve bulgur beraber yendi...
sabah omlet iki yumurta lor peyniri yenecek ve iki muz yalnız o iki muz tura çıkmadan önce yenecek sabah 06.00 da kalktıysam bu sisteme uyacağım ve yüksek tempo basacağım sonra tur esnasında sıvı su tabi limon suyu ...ve gene muz takviyesi....
tur sonu kola ...ilaç gibi geliyor....

durup sofra kurma imkanımız olsa bizde biliyoruz paketlenmemiş yiyecek yemeyi ama maalesef sürüş esnasında pratik çözümlere gidilmeliki bunların en iyisi enerji jelleri...
tur akşamı iki tabak spagetti bolonez:)
sabah ekmek arası kışlık tahin helvası....:)
tur içinde dektroz,limon suyu ve tuz karışımlı sıvı...
katı besin olarak top kek veya pop kek....:)
ambarı birden doldurmamayı tavsiye ediyorlar....:):):):):)
kolayı en sona bırakın son darbe olarak...:)

@Hasip Çehre

haaaaaaaaaaaaaa
tahin dedinde aklıma geldi hemen gidip tahin alacağım...
bu arada hasip aga kaynarca ekibi araba ile kartepe zirvede mangal yapacaklar haziran en uygun ay ....
maşukiyeye kadar araba ondan sonra 21 km zirveye doğru yol bisikleti olanlar girecek veya girmeyecek bekçi baba bize gene çay verir bizde ona mangal bi gönüllü mangalı taşır evet kartepe 1640 da mangal vay be heyecan verici....
hasip aga dektroz ne idi...

Geri