Benim bisikletten önce kendimi hafifletmem gerekiyor ama yapışmış artık kilolar gitmiyor. 70 kiloyum. Mesela ben 60 kilo olsam bir nevi bisikletimi 10 kilo hafifleştirmiş olacağım.
Yani bu bir yanda 10 kiloluk bir Scott,bir yanda da 20 kiloluk bir Ümit'le gitmek gibi ...
2004'te bir kilo almışım çalışmaya başlayınca alış o alış. Çalışma hayatı kadar insanı paslandıran bir şey daha yoktur. Bir de işleyen demir ışıldar derler. İşlemiyorum ki ben paslanıyorum işyerinde.
Hiç bir şekilde abartmadan yazıyorum:
Günde 9 saat oturarak çalışmanın getirmiş olduğu sonuçların sadece bir kısmını yazacak olursam; havasız ortamdan (camları açılmayan bir plazada çalışıyorum) ötürü tüm gün toz yutmak (geleceğin astım hastası), güneşsizlikten ötürü D vitamini eksikliği ve yine güneş görmediğim için salgılanamayan serotoninden ötürü depresyona girme ihtimalinde artış, bel fıtığı, sırt ağrıları, boyun ağrıları, sürekli 90 derece duran zavallı dizlerim, oturmaktan oluşmuş can simidim ve getireceği kalp krizi ihtimalindeki artış, mouse ve klavye kullanmaktan kol, bilek ve işaret parmağında ağrı, ara ara giren dirsek ağrıları, bacaklarımda varis, mütemadiyen monitöre bakmaktan kendini kırpmayı unutmuş ve kuruluktan korneası çizilmiş bir çift göz.
İşleyen demir ışıldarmış. Eğer işlemek buysa ben işlemek istemiyorum.