Scudo Sports

Kablosuz Network ve İnternet

Kablosuz network ve internetmi yoksa kablolumu?

• Toplam katılım
    23
856888, hhtatar ve eya. KOnu hakkındaki tartısma bilgi paylasşımı gayet güzeldi 3 unuzede tesekkur edıyor ve her birinize 1212 şer puan hediye ediyorum. Güle güle kullanın...

Sevgiler.
Barb.

Scudo
Yaklaşık 1.5 senedir Wireless kullanıyorum şu anda Şirket ile Evim Arasında Wireless Network Var Saniyede 3 megabyte stabil transferim var 100 metre mesafe aynı sinyal i yaklaşık 1 km öteden de alabiliyorum

wireless networkte optimize çok önemli çevrenizdeki etkenlerde çok önemlidir

Şu Anda Piyasada Okadar Çok cihaz varki gün Geçtikce benim gibi lerle gelişti bu aletler :) 5 farklı marka model wireless Access point almışımdır 9 Db outdoor anten aldım 65$ civarı bi tanesi fakat 2 db gibi düşük bir antende olsa üstünde access point'in bir çanak içine yada bir duvara yaslanması sinyalin optimize olmasında büyük etken

1 km çapında wireless sinyalim kullanılabiliyor fakat açık alanda duvarlar ağaçlar cam lar bile sinyal kesme de birebir

türkiye şarlarına bişi diyemeyeceğim ama
1 duvar yaklaşık 0.3 db
1 cam 0.1 db
1 ağaç 0.1 db sinyal seviyesiini kesiyor cihazınızda kendisiyle gelen ufak anten var ise bu antenler 2 db dir çok yetersizler
fakat evimdede şirkette de kullandığım ZYXEL 662 HW gibi kaliteli modemler yada Usr Eski 5450 gibi süper access pointlerinde 5 DB büyük antenler veriyorlar
piyasadada bu antenler 16$ civarı SMA girişlere shipler bunlar kullanılmalı

eğer evde sadece laptop pda gibi cihazlar ile kullanıcaksanız
USR Gerçekten Başarılı Cihazlar Çıkardı usb girişleri var printserver olarakta kullanmanıza imkan veriyor bir anlamda printer'ınızda wireless olabiliyor
Hem Modem Hem wireless Profesyonel Bir Modem istiyorsanız Kesinlikle Zyxel den şaşmayın derim

Çift Antenli cihazlara aldanmayın gerçi Usr Access pointler çok başarılı ama 1 anten etkilidir.

Evinizde Telsiz Telefon Var ise 2.4 ghz ' modelleri özellikle sinyal kesintilerine ve sorunlara en çok neden olan cihazdır :) mümkün olduğunca zıt yerlerde bulundurmalısınız.
2. si microdalga fırınlar ama onlarda mutfakta olacağı için okadar etkisi olmaz

ap lerde ve modemlerde 300 500 metre ibarelerine aldanmayın FEET 'dir o değerler yani 33 metre 100 feet 'e eşittir
açık alanda 100 metre max kapalı alanda 10 metre max çalışırlar istisnalar olabilir
bahsettiğim 5 db 9 db antenlerle bu seviye katlanabilir..
modemlerinizi ve ap lerinizde web key yerine mutlaka MAC ID Filtreleme kullanmanızı tavsiye ediyorum
ayrıca wep key de unutmayın gerçi okadar tecrübeli kimse yok etrafta ama :) yinede önlem almak herzaman faydalıdır :)

Bayrampaşa Esenler civarında Kimse Varsa Wireless NEtwork'umden faydalanması için elimden geleni yaparım
2mbit x2 adet adsl
2 Mbit x1 SHDSL 2048/2048 hat bulunmakta ucunda :) internetin zevkini çıkarırsınız :p
sorunlarınızada elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım biraz karmaşık bir yazı oldu ama idare edin :)

biraz USR reklamcısı oldum ama okadar marka denedimki En kararlı En PErformanslı Cihazlar Usr'lar diyebilirim gönül rahatlığı ile
cicso demicem
1000$ larıınız varsa yorum yok:D

Ev için düşünülebilirde (düşünüyorum zaten), şirketler için şuan erken. Malum güvenlik sorunları var ayrıca hala pratik değiller. Hala gelişmeye ihtiyaçları var.

Bu arada AirTies te güzeldir ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
US Robotics Wlan 4+4 Modem kullanıyorum
pcmci wireless kartım da us robotics

sorunsuz çalışıyor...

Sorunum bağlantı değil

güvenlik 64 bits wep + mac filter hala güvenilir değil...
neden 128 değil ? sinyal gücü zayıflıyor
heryere acces point takmanız sinyali kuvvetlendirmeniz gerekiyor vs vs vs

bir arkadaşımın bitirme tez ödevi wireless bağlantı mesafesi üzerine ve şuan 10 km de başarıya ulaştığını öğrendim mesafe ile uğraşıyor ama arkadaşım da güvenli olmadığından yana...

mesela bir kimse herhangi bir şekilde sinyal kuvvetlendirici yada notebook ile kapsam alanından şifreyi kırarak sizin bağlantınızdan birkaç saçmalık yapsa (hacker) zaten giren sizin pc ye de uğramadan geçmeyecektir...

ve bilgiler şifreler arşiviniz herşey elinde vs vs vs
eğer güvenilir halde olsa banka sistemleri ATM lere modem kurmaz sinyal dağıtıcıları kullanırdı...

büyük şirketler uzak olmayan mesafelerde acces pointler ile mesafeyi uzatarak telekom a ekstra kablo bağlantı ücreti ödemek istemezlerdi değil mi???

ben şuan wireless kullanıyorum ve içim rahat değil
MAC adresimi sürekli değiştiriyorum
WEP64 şifremi de sürekli güncelliyorum

Arada modem e girip bağlantı durumunu bağlı olanların listesi ve dökümünü kontrol ediyorum...

Saygılar...

bnde linksys in kablosuz modemini kullanı yorum cok problem cıkarıyor ve cok dar bir alana yayabiliyor interneti tavsiye etmem

@Ercan Bayram

Wireless yeterince güvenli bir teknoloji, şifrelenen bir veriyi kırmak sandığınızdan daha zor. mac id filtresi sadece modeme mac id numarası tutmayan kablosuz cihazların bağlanmasını engeller, farklı şeyler yane.
mac id numarasını nasıl değiştiriyorsunuz merak ettim, yazılım kullanıyorsanız bunun amacı nedir? çünkü zaten modeme bağlanan sizin cihazınız. Bilgisayarda kullandığınız adaptörü eğer server olacak şekilde ayarla ve ağ kur demediğiniz sürece sizin bilgisayarınıza kimse wireless adaptör üzerinden bağlanamaz, ağ kurmadan sadece internet bağlantısını kullan dediğiniz zamanda modeme bağlanan bir kişi sizi ağda göremeyeceği için size hiç bağlanamaz. ;)

• Beğen
Tepkiler: hhtatar
Ergün kardeşim
Modem üzerinde ağ kurulu amaç sadece bir internet erişimi değil
her türlü dosya paylaşımı vs bulunmakta...

pcmci kartların birçoğunun mac numarasını kendi yazılımından değiştirebileceğiniz gibi istersen bende değiştirmek için ayrı bir prg daha var özelden ulaşabilirsin...

Wireless yeterince güvenli bir teknoloji, şifrelenen bir veriyi kırmak sandığınızdan daha zor
hiç sanmıyorum...

sinyalleri dinleyerek mantıksal veri dökümü yapılabiliyor ve şifre kaç bits olduğuna bağlı olarak belirli bir sürede kırılabiliyor...

3 senedir kullaniyorum. cok pratik eger lap top unuz varsa. evin her yerinden istediginiz anda baglanabiliyosunuz. tek sorun biraz daha yavas ve arada bir gidip gelebiliyor, bi sey download edioysaniz problem olabiliyor bu yuzden, bi de cok hirsizligi oluyo. ne kadar sifre koyarsaniz koyun sifreyi kirmanin cok fazla yolu var. komsunuz sizin internetinizi catir catir calabilir. (ogrencilik zamanlarinda yapmadigim sey deildi, hatta adam bizim onun netinde oldugumuzu anladiginda sifreyi deistirmesine kizip makinanin butun sifrelerini kirip adami kendi para odedigi netten atmisti benim ev arkadasim :))
burda bi moda var ozellikle universite yakinalarindaki starbucks lar laptop lu ogrenciler ve is adamlari dolu oluyo. cunku starbucks in wireless hizmeti herkesi acik havada cafede calsima odev hazirlama imkani sunuyo. bayaa da keyifli oluyo. bi taraftan kahve icerken bi taraftanda cafe ortaminda caniniz SIKILMADAN odevinizi tamamlayabiliyosunuz.
sanirim simdi tr dede yayginlasiyor. bundan bi kac sene tr de wireless ten bahsettigimde herkes sasirirken simdi benden wireless siparisi isteyenler bile olmaya basladi. 1-2 sene sonra ayni adsl gibi onemli bi ihtiyac halini alacak bence...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
şimdi size yatağımdan yazıyorum .:D heralde fazla anlatmama gerek yok kablosuz mu kablolumu diye;)
airties modem kullanıyorum .ben kapatmadığım sürece bağlantım kopmuyo harika performansı var...
bilgisyarım casper nirvana notebook:
intel centrino core duo
1,73
512 ram
80 gb hardisk
ndivia geforce go 7400 ekran kartı paylaşımsız 256 mg

Evimi restore ettirirken her odaya network hattı döşettim, bu yüzden gerek duymadım kablosuza, kablolu olunca int hattınızın çalınma riski yok, zaten laptopumda da wifi yoktu :), bir de eve bir elektro radyasyon kaynağı daha eklemek istemedim...

airties modemimi 3 yil once ofise almistim. cok memnun kaldim. eve de aldim kullanmadigim zaman kirlilik olmamasi icin adaptorun fisini cekiyorum , siddetle tavsiye ederim , hemde turk mali.
(link)

Geri