Yaklaşık 1.5 senedir Wireless kullanıyorum şu anda Şirket ile Evim Arasında Wireless Network Var Saniyede 3 megabyte stabil transferim var 100 metre mesafe aynı sinyal i yaklaşık 1 km öteden de alabiliyorum
wireless networkte optimize çok önemli çevrenizdeki etkenlerde çok önemlidir
Şu Anda Piyasada Okadar Çok cihaz varki gün Geçtikce benim gibi lerle gelişti bu aletler

5 farklı marka model wireless Access point almışımdır 9 Db outdoor anten aldım 65$ civarı bi tanesi fakat 2 db gibi düşük bir antende olsa üstünde access point'in bir çanak içine yada bir duvara yaslanması sinyalin optimize olmasında büyük etken
1 km çapında wireless sinyalim kullanılabiliyor fakat açık alanda duvarlar ağaçlar cam lar bile sinyal kesme de birebir
türkiye şarlarına bişi diyemeyeceğim ama
1 duvar yaklaşık 0.3 db
1 cam 0.1 db
1 ağaç 0.1 db sinyal seviyesiini kesiyor cihazınızda kendisiyle gelen ufak anten var ise bu antenler 2 db dir çok yetersizler
fakat evimdede şirkette de kullandığım ZYXEL 662 HW gibi kaliteli modemler yada Usr Eski 5450 gibi süper access pointlerinde 5 DB büyük antenler veriyorlar
piyasadada bu antenler 16$ civarı SMA girişlere shipler bunlar kullanılmalı
eğer evde sadece laptop pda gibi cihazlar ile kullanıcaksanız
USR Gerçekten Başarılı Cihazlar Çıkardı usb girişleri var printserver olarakta kullanmanıza imkan veriyor bir anlamda printer'ınızda wireless olabiliyor
Hem Modem Hem wireless Profesyonel Bir Modem istiyorsanız Kesinlikle Zyxel den şaşmayın derim
Çift Antenli cihazlara aldanmayın gerçi Usr Access pointler çok başarılı ama 1 anten etkilidir.
Evinizde Telsiz Telefon Var ise 2.4 ghz ' modelleri özellikle sinyal kesintilerine ve sorunlara en çok neden olan cihazdır

mümkün olduğunca zıt yerlerde bulundurmalısınız.
2. si microdalga fırınlar ama onlarda mutfakta olacağı için okadar etkisi olmaz
ap lerde ve modemlerde 300 500 metre ibarelerine aldanmayın FEET 'dir o değerler yani 33 metre 100 feet 'e eşittir
açık alanda 100 metre max kapalı alanda 10 metre max çalışırlar istisnalar olabilir
bahsettiğim 5 db 9 db antenlerle bu seviye katlanabilir..
modemlerinizi ve ap lerinizde web key yerine mutlaka MAC ID Filtreleme kullanmanızı tavsiye ediyorum
ayrıca wep key de unutmayın gerçi okadar tecrübeli kimse yok etrafta ama

yinede önlem almak herzaman faydalıdır
Bayrampaşa Esenler civarında Kimse Varsa Wireless NEtwork'umden faydalanması için elimden geleni yaparım
2mbit x2 adet adsl
2 Mbit x1 SHDSL 2048/2048 hat bulunmakta ucunda

internetin zevkini çıkarırsınız

sorunlarınızada elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım biraz karmaşık bir yazı oldu ama idare edin
biraz USR reklamcısı oldum ama okadar marka denedimki En kararlı En PErformanslı Cihazlar Usr'lar diyebilirim gönül rahatlığı ile
cicso demicem
1000$ larıınız varsa yorum yok