Kablosuz Network ve İnternet

Kablosuz network ve internetmi yoksa kablolumu?

• Toplam katılım
    25

Barbaros

Forum Demirbaşı
Tepki
193
Kablosuz internetmi, kabloluya devammı?

Oy verdikten sonra mesajınızda detay yazabilirsiniz.

Barb.

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Scudo

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
linksys kablosuz, routerlı, server özellikli ıvır zıvır, en üst model (ve ne pahalı :( ) modemi kullanıyorum. inanılmaz problemli. devamlı wireless kanlını değiştirmek gerekiyor. telefon hattındaki ufacık bir instabilitede modem iflas ediyor. devamlı resetlemek gerekiyor. LINKSYS MODEM KULLANMAYIN! US ROBOTICS FALAN ALIN!

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781
Abi kablo ev veya kullanılacak yerde sorun olmuyorsa tabiki kablo. En garantisi ve güvenlisi. Ama tabi ki kablosuz zorunlu durumlarda kullanılabilir.

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Tepki
206
Kablosuz teknolojiler kablolu teknolojiler ile fiyat/performans olarak rekabet edebilir düzeye inmeye başladı. Bu yüzden tercih edilebilir.

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.166
Kablolu ya devam ....ama
gece bazen laptopu alıpp guzel yatagımda wıreless acıp kablolusuzda ıyı gelıyor bazen..genelde yaparım..:)

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.898
us robotics wireless modem kullanıyorum evimde.4 ethernet port ve 250 küsür kablosuz pc barındırma özelliği var..hiçbir sorun yok..modem sürekli açık.anamakinam ethernetten bağlı.bende notebookla evde dilediğim yerden pc yi açtığım anda internetteyim.internet ve ağda erişim mükemmel .çok memnunum.

http://www.gittigidiyor.com/item_images/122/1228827_0.jpg

• Beğen
Tepkiler: tayfur

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Ben de evde US Robotics wireless modem (USR9106) kullanıyorum.

Çocukların bilgisayarı ethernetten bağlı. Notebook ile de kablosuz bağlanıyorum. Hem interneti paylaşmak için hem de evde ağ oluşturmak için kullanıyorum.

Takıp, ayarlarını yaptığım günden beridir hiç bir sorun yaşamadım. Modemin yerini unuttuk desem yeridir.

Çok memnunum.

Not: Reis senin koyduğun resimde anten göremedim. Bendeki modemde iki tane de anten var.

Barbaros

Forum Demirbaşı
Tepki
193
Pardon bir sey sorucam bilgi amaclı. Şimdi kablosuz bu adsl modemlerde aynı zamanda kablolu ethernetlerıde kullanabıluyoruz degılmı yazdıklarınızdan onu anladım?

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Bende de ZyXEL Prestige HW 660 wireless ADSL modem var. Son derece memnunum. Yanında bir adet de USB bağlantılı wireless adaptör vermişlerdi. Arkasında 4 ethernet portu var. 7/24 açık modemim. 128 bit WEP ve belirlenmiş MAC adresleri ile kablosuz ağımı koruyorum. 256 bit'e kadar WEP şifreleme özelliği var. Kullanım arayüzü çok basit. Dahili firewall'u var. Kullandığım P2P download programım için de gerekli portları açtım canavar gibi çalışıyor. MAŞALLAH :D Kesinlikle kablosuz ağlar artık kullanılacak ve de tatmin sağlayacak, maddi/manevi seviyeye geldiler. Ortalıkta dolaşan, ezilen, büzülen, ucu bozulan, ayağa dolaşan kablolara artık gerek yok... ;)

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Gözlemin doğru Barbaros. Bendeki USRobotics 9106'nın 4 tane de RJ45 ethernet girişi var. Doğrudan buralara bağlayabilirsin.

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.898

:p Abi benimkide antenli fakat resmini bulamayınca aceleyle elime geçen ilk benzer resmi ekledim.:) aynı modemi kullanıyoruz.

forza USRobotics 9106:D

yayayolu

Üye
Tepki
1
kablolu...çünkü daha hızlı veri akışı sağlanır...
adsl modemde rekabetsiz iki marka vardır: philips,zoom.işi bunlara bırakın gerisini hallederler...

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Herkes deneyimine göre farklı markalar önerebilir de... Şu hızlı veri akışını anlayamadım.

Yoğun veri trafiği olan ağlar için kablolu ağın daha hızlı olacağına katılıyorum.
Ancak, mevcut internet bağlantı hızlarımızda (512Kbps, 1Mbps vs.) kablolu ve kablosuz ağ arasındaki hız farkı ne olabilir ki?

yayayolu

Üye
Tepki
1
kablosuz bir bağlantının bir pc ye veri aktarımı ülkemizdeki ağ sunucusunun hızı,modeminizin hızı ile alakalı ve bu ev yada ofisde farketmez.şu an dünya üzerinde en hızlı bağlantı yolu 1000 lik eternet bağlantısıdır.kablosuz ağ ne olursa olsun her zaman daha yawaştır.tabi başta etken ülkemizdeki ağ sunucu hızımız malesef download hızı cok düşük.mesela 5mb lik bir yazılımı kendi pc mize 10-15 dk indirebiliyoruz.japonyada adamlar 10 sn yede cekiolar.bu ağ sunucunuzla alakalı...

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781

Dostum ağ farklı şey internet farklı şey. Karıştırıyorsun. Ağ teknolojisinde en son dediğin 1000'lik yani 1000Mbit'lik ethernetler var. Bununla saniyede 125Megabyte veri aktarabilirsin.. !!! Mevcut ADSL modemler, ethernetlerin geneli 100Mbittir ve 12,5 MB/s max hıza sahiptir....

Altta bahsini ettiğin yavaşlık yani 5mb'ı 10-15 dk'de indirebilmen adsl hesabınla alakalı. Telekom max 2048Kpbs hizmet sunuyor. O da çok pahalı.

Telekomun ağ sunucuları aslında çok çok hızlı. Yani üniversitelerde telekomun altyapısını kurduğu ulakbim (fiber optik bağlantı) kullanıyor.. Ve bu bağlantı ile Bursa Uludağ Üniversitesi'ndeki bir cdyi (600 mb) Eskişehir A.Ü.'den indirmek 3 dk almıyor ! Ayrıca ulakbimden yurt dışındaki internet sitelerinden de max saniyede 3.61 MB bizzat kendim denedim... Yani japonyadanda hızlı kullanabiliyoruz haberin olsun :D Ama fiber optik bağlantının maliyeti trilyonlar ! Hiç heveslenme yani :D :D

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Okan,

Konunun ülkemizdeki ağ sunucusu ile ilgisi yok.
Bağlantı, evimizdeki veya iş yerimizdeki modeme kadar telefon hattı ile geliyor.
Buraya kadar tamam.

Modemimizin bilgisayarlarımızla haberleşmesi kablolu mu olacak, kablosuz mu?
Soru bu.

Kablolu haberleştirecek isek, bilgisayarlarımızda bir ethernet kartı bulunmalı.
Bunların hızı, 10Mbps (eskiler), 100Mbps (çoğu) ve 1Gbps (daha yeni-senin 1000'lik dediğin) şeklindedir.
Ayrıca, ADSL modemlerdeki kablolu ethernet soketleri ise 100Mbps'dir, 1000Mbps ethernetli bilgisayar ile bağlansan bile hızın bu olmayacaktır.

Kablosuz haberleştirecek isek, kablosuz bağlantı için gerekli donanımımız olmalı.
Bunların hızı da çoğunlukla 11Mbps olmakla beraber, artık 54Mbps hızındaki ürünler satılmaktadır.
100Mbps hızında haberleşen kablosuz cihazlar da var ancak, henüz masaüstüne inecek kadar ucuz ve yaygın değiller.

Kablolu ya da kablosuz, hangi bağlantı türünü seçecek olursak olalım, bu yalnızca modeme kadar olan bağlantıyı etkiler.

Bundan sonrası internet bağlantı hızımızla ilgilidir.

Eğer internet bağlantı hızımız 512Kbps ise, her iki bağlantı tipindeki hız da bu hızdan büyük olacağı için
internette sörf yaparken kablolu, kablosuz bağlantı fark etmeyecektir.

Ne zaman ki internet bağlantı hızımız, kablosuz aygıtınızın hızından daha yüksek olur (keşkeeeee!),
o zaman hızdan kaybetmemek için kablolu bağlantı ilk tercih olabilir.

Bu arada, kablosuz bağlantı hızımızın her zaman aynı olmayabileceğini de belirtmem gerekiyor.
Bu, kablosuz modemimizin kapsama alanı ile ilgilidir.

Yakınındaki cihazlar daha iyi sinyal alacaklarından yüksek hızda haberleşirken,
uzaktaki cihazlar, güvenli haberleşme için daha yavaş hızda bağlantı kuracaklardır.

Bağlantı hızı 2Mbps'ye bile düşse, internet bağlantınızın hızı daha yüksek değil ise bir kaybınız olmaz.

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781

Teşekkürler. Estağfurullah abi. Bildiğimizi yazıyoruz bilmediğimizi araştırıp öyle cevaplıyoruz ;) Bildiğimizi paylaşmaz ve insanlara yardımcı olmazsak bilgi ne işe yarar ? :cool:

• Beğen
Tepkiler: Barbaros

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Hay sen sağolasan emi Tuğrul.

eYa'ya diyeceğim yok, mesajı için kendisine teşekkür ederim.
Eminim, Okan arkadaşımız (856888) da konu hakkında bilgi sahibidir.

Hep birlikte bilgilerimizi paylaştık, hepsi bu.

• Beğen

yayayolu

Üye
Tepki
1
amacımız sadece bilgi paylaşımı....bilgiyi paylaşmadıkdan sonra.......
saygılarımla....

• Beğen