Bugün ilginç bir şeye tanık oldum. Açık artırmada (auction) olan takip ettiğim bir ürün vardı. Teklif (bid) veremedim çünkü sadece ABD içi kargo yapıyordu. Ben de merak ettim ürünün ne kadara satılacağını. Açık artırmada sonuçta. Ve açık artırma bugün bitmiş. Çok çok düşük bir fiyata satılmış, piyasa fiyatının tam olarak 5'te birine satılmış. Üstelik ürün sıfırdı. Alan kişi ne kadar şanslı diye düşünürken bana mail geldi ürün tekrar satışa konuldu (relisted) diye

Acayip şaşırdım. Satıcı ürünü teorik olarak açık artırmayla satmış olmasına rağmen ikinci kez tekrar satışa koydu. Bunun normal bir şey mi olduğunu araştırmaya çalıştım. Çünkü açık artırmayı kazanan kişinin hevesi kursağında kalmıştır fena halde
Ebay forumunda soru sorulmuş bununla alakalı mesela:
(link)
Üstelik ödemesini de yapmış bu soruyu soran kişi, problem tam anlattığım gibi, açık artırmayla satılan ürünün tekrar satışa konulması.
Ürünü teslim almadığınıza dair itiraz edip paranızı geri alın, satıcıya da olumsuz puan verin diyorlar

Çok kötü bir şey bunun yapılabilmesi ve bir çözümünün olmaması.
Başka biri de satıcı sattığı malın %10'unu Ebay'a ödemek zorunda, kargo yapmamış olsa bile diyor. Yani o açık artırma sonucu satılan ürünün %10 parası satıcının cebinden direk çıkmış mesela.
İlginç
Başka bir satıcı da açık artırmanın bitmesine 4 saniye kala açık artırmayı iptal edip ürünü yeniden açık artırmaya koymuş

"saw the final bid and winner 4 seconds before end of auction. have seen this a couple of times. and it says auction ended by seller. then the same seller relists the item."
Ebay bitmiş