SerdarCYCoo2Bursa
Jiroskopik Kararlılık
- Tepki
- 3.773
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Pinarello
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Frankfurt ta işlerimin yürümesine yardımcı olan Türk abilerim kardeşlerim bile 5 euro için yüzüme güldüler sağolsunlar.
"5 euro için yüzüme güldüler" derken??
Aslında çokta sizin gibi düşünmüyorum samimiyetime güveniniz. Çünkü bisikletten indiğimizde de bir hayatımız var ve oradaki dinamikler benim hayatı algıladığım gibi değildi maalesef. Saygılar…Bütün medeni yönünü, saygıyı, ekonomiyi bir kenara bıraksak bile, sırf bisikleti hobi edinmiş birinin ''yok ben orada yaşayamam.'' demesini samimi bulmuyorum. Her kamyon geçişinde. ''lan çarpar mı?'' demek, orada başlı başına yaşama isteği sebebidir.
Evet bizi kıskanan birileri var. Kim mi?
Medeniyet nedir, demokrasi nedir, bilimsel bilgi nedir, özgürlük nedir bilmeyen insanlar bizi kıskanıyor. Çünkü bunları bilmeyen insanlar bir araya toplandılar ve üstümüze bu sığlığı kustular.
Bizlerse özlemlerimizin yaşandığı ülkeleri takip ederek içimizdeki ümidi kırmamaya çalışıyoruz...
Üniversiteden bir arkadaşım 7 yıldır alamanyada. Her sabah uyandığımda diyor bana, buraya ait olmadığımı hissediyorum. Mecbur çocuklar için katlanıyorum demişti. Yakınlarında bir mahallede neonazi kardeşler, bir yaşlı yahudinin evini yakmışlar vs. Eğer, küreselleşmiş bir yaşam anlayışınız var ise, yalnızlık çok önemsiz bir ayrıntı ise, batı yaşanılası bir yer.Bütün medeni yönünü, saygıyı, ekonomiyi bir kenara bıraksak bile, sırf bisikleti hobi edinmiş birinin ''yok ben orada yaşayamam.'' demesini samimi bulmuyorum. Her kamyon geçişinde. ''lan çarpar mı?'' demek, orada başlı başına yaşama isteği sebebidir.
Evet bizi kıskanan birileri var. Kim mi?
Medeniyet nedir, demokrasi nedir, bilimsel bilgi nedir, özgürlük nedir bilmeyen insanlar bizi kıskanıyor. Çünkü bunları bilmeyen insanlar bir araya toplandılar ve üstümüze bu sığlığı kustular.
Bizlerse özlemlerimizin yaşandığı ülkeleri takip ederek içimizdeki ümidi kırmamaya çalışıyoruz...