Scudo Sports

Samsun 19 Mayıs Granfondo

Son dakika yamandı, çok sevimsiz oldu. Elit kadın takımımız var, üç sporcumuz 19 Mayıs günü Balkan Şampiyonası için kafile ile Romanya'ya yola çıkacaklarken 1 gün öncesine Samsun eklendi. Mecbur katılmak durumundalar, zira puanlı yarış ve puanda sporcumuz lider durumda. Nasıl dinlenme, periyodizasyon, plan-program yapılacak düşünen yok. 1 hafta kala yarış mı ilan edilir? Gerçi yıllardır aynı kanayan yara...
Federasyonda yada hangi akıl karar verdiyse, etaplı yarış koşsalar ne yapacaklardı mantığı var herhalde..

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Scudo
Hocam ayrı olacak diye biliyorum öyle konuştuk organizasyonla.Zaten pazartesi kaymakam bey ile toplantımız var bu konuyu tekrar sorarım.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Startlarını ayrı verirler umarım, deryar işi vs. sıkıntı olur. Zira elit kadınlar için takım araçları olacak teknik yardım vs. için
Ayri verirler diye dusunuyorum o kadarda degil

Bike Pedia Canlı yayın
(link)

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Ilkadimi bitirdik guzeldi bence fakat onumde 2 kisi kotu dustu.Malesef grup surusunde millet bakmadan sag sol yapiyor.En arkada baslayinca tabi grubu kacirdim.Mini grupla finishe geldim zaten bir amacim yok.1 saat 40 dk da biter dedim 1 saat 39 da bitirdim 😂 Bi 15-20 km solo gitmek zorunda kaldim.Haftaya Bursa bakalim

Bu yıl ilk defa katıldım keşke uzun parkura katılsaymışım. Çok keyif alamadım açıkcası ama Samsuna ilk defa geldim gerçekten harika bir memleket.

yarış çok güzel geçti etap uzaması bir tık iyi olmuş katılım az olması biraz can sıkıcı oldu ama genel olarak atmosfer iyiydi.
organizasyon olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maalesef yemek yiyemedik. 13:30 de alandan ayrıldım yemek hala yoktu onun dışında expo dahil tüm organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum.

fotoğraf çekimi bu sene geçen yıla göre çok iyi oldu güzel anıları ölümsüzleştirdik.

organizasyonda ev sahibi olan @TeamO2.cc İsmail abiye ayrı olarak tebrik eder ve teşekkür ederim. 363 gün sonra tekrar görüşmek dileğiyle.

not: start iyi aldım ama sonra bir sorun yaşadım geride kaldım 2 defa pelaton kurdum 2. pelaton ile takım gibi keyifle yarışı bitirdik, o pelatonlarda olanlar varsa bana ulaşsın.

yarış çok güzel geçti etap uzaması bir tık iyi olmuş katılım az olması biraz can sıkıcı oldu ama genel olarak atmosfer iyiydi.
organizasyon olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maalesef yemek yiyemedik. 13:30 de alandan ayrıldım yemek hala yoktu onun dışında expo dahil tüm organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum.

fotoğraf çekimi bu sene geçen yıla göre çok iyi oldu güzel anıları ölümsüzleştirdik.

organizasyonda ev sahibi olan @TeamO2.cc İsmail abiye ayrı olarak tebrik eder ve teşekkür ederim. 363 gün sonra tekrar görüşmek dileğiyle.

not: start iyi aldım ama sonra bir sorun yaşadım geride kaldım 2 defa pelaton kurdum 2. pelaton ile takım gibi keyifle yarışı bitirdik, o pelatonlarda olanlar varsa bana ulaşsın.
Hocam yemegi ilk gun verdiler.Pilav ve et fena degildi guzeldi yanina Red Bull.Bencede guzeldi. katilim bence yeterliydi kisada 170 kisi vardi.Cok oluncada kaza riski artiyor ki ben az kalsin onumde 2 kisi dusunce benide aliyorlardi.Ben sondan basladim 77.siradaki peletonda bitirdim.Keske bir tik onde baslasaydim sonradan uzuldum.Rahat 1 saat 30 dk da bitirirdim.Gerci bir amacim yok maksat yaris deneyimlemekte olsun 😂

@bypluckybike , @_Marrusia_ Merhabalar, Muhtemelen aynı pelaton ile bitirdik. Yarışın başında ilk pelatona girmek üzereydim ama tempo aşırı yüksekti, pedal düşürdüm. sonra 19 Mayıs'a varmadan güzel bir pelaton oluşturduk. Yolda ilk pelatondan kopanlarda oldu onlarla beraber yaklaşık 30-35 kişi beraber çevirdik.
Önde biraz daha tempo yapabilseydik daha kısa süreye çekebilirdik.
Neyse ki kazasız bir sürüş oldu benim adıma, ama az daha şu 2 arkadaş düşecekti, eğer düşselerdi kaçma şansım olmazdı :(

1747770489408.png

Organizasyon genel olarak geçen seneden güzeldi, benim kafama takılan sadece geçen sene bitişte önlü arkalı geçtiğimiz kişiler ile saniye, salise farkları vardı,
bu sene çoğu kişi önlü arkalı geçmesine rağmen aynı süre yazılmış.

Kürsü hedefim yoktu, eleştiri değil sadece merak benimkisi. Mesela Master Erkek (50-54) 3. ve 4. aynı süre aynı ortalama. Biri kürsüye çıktı diğeri çıkamadı gibi.
(eğer bilmediğim bir şey varsa affınıza sığınarak yazdım)

Son olarak bu güzel organizasyonda ev sahipliği yapan, ön ayak olan @TeamO2.cc İsmail abiye de selamlar teşekkürler.

Seneye görüşmek üzere.

@spordusu_-968.jpg@spordusu_-969.jpg@spordusu_-895.jpg

Hocam yemegi ilk gun verdiler.Pilav ve et fena degildi guzeldi yanina Red Bull.Bencede guzeldi. katilim bence yeterliydi kisada 170 kisi vardi.Cok oluncada kaza riski artiyor ki ben az kalsin onumde 2 kisi dusunce benide aliyorlardi.Ben sondan basladim 77.siradaki peletonda bitirdim.Keske bir tik onde baslasaydim sonradan uzuldum.Rahat 1 saat 30 dk da bitirirdim.Gerci bir amacim yok maksat yaris deneyimlemekte olsun 😂
turuncu bir formalı genç düştü yanında birini düşürdü tam önümde oldu. 19 mayısa az kalmıştı su içmek için pedal kesince grup koptu o grubun içindeydi o çocuk sonra baktım düşmüş yanında geçtim ileride tekrar bir pelaton kurduk güzel oldu. @İsmailHakkiDemirel hocam sen 01:30 da bitirmişsin benden öndeki pelatonda girmişsin. senin grup kalabalık finish almış sizin liste kabarık :)

19 mayıs girişinde tek kalınca ön gruptan kopan birini gördüm onunla beraber 19 mayısı dolandık tam çıkarken bir grup geldi o grupla birlikte pelaton yaptık öyle bitirdik ben ara ara kendimi denemek için ataklar yaptım sonra dinlenmek için pelatonu bekleedim derken son 15 km birlikte bitirdik.

önden kopanların arkada pelaton yapması ve son 1 km kala kendileri atağa çıkması güzel bir deneyim. zaten önden koptun tek sürmenin faydası yok grup halde güzel güzel gittik.

bazı arkadaşlar ile çekişmeli oldu yolda gruba girmeyip yanımızda gidenler de oldu :) sonuç yarış bitti keyfini aldık.
benim birlikte bitirdiğim kişiler

94.437
TR.png
Mehmet Levent ErgenBaşkent Bisiklet Spor KulübüErkekMaster Erkek (45-49)101:46:43+26:3131,49
95.366
TR.png
Halil İbrahim AltundağBireyselErkekMaster Erkek (35-39)151:47:36+27:2431,23
96.327
TR.png
Emrullah İhsan CanErkekElit Erkek (18-34)251:47:58+27:4631,12
97.444
TR.png
Sinan ÖncelBaşkent Bisiklet Spor KulübüErkekMaster Erkek (45-49)111:47:58+27:4631,12
98.482
TR.png
HASAN ÖZBAYABİDOSDErkekMaster Erkek (65-69)11:48:03+27:5131,10
99.344
TR.png
EMRULLAH ZENGİNOĞLUWBSC CYCLİNG TEAMErkekElit Erkek (18-34)261:48:07+27:5531,08
100.387
TR.png
Bulut AltuntaşErkekMaster Erkek (35-39)161:48:23+28:1131,00
101.463
TR.png
murat köseErkekMaster Erkek (50-54)101:48:28+28:1630,98
102.362
TR.png
Mustafa MumcuBireyselErkekMaster Erkek (35-39)171:48:51+28:3930,87

turuncu bir formalı genç düştü yanında birini düşürdü tam önümde oldu. 19 mayısa az kalmıştı su içmek için pedal kesince grup koptu o grubun içindeydi o çocuk sonra baktım düşmüş yanında geçtim ileride tekrar bir pelaton kurduk güzel oldu. @İsmailHakkiDemirel hocam sen 01:30 da bitirmişsin benden öndeki pelatonda girmişsin. senin grup kalabalık finish almış sizin liste kabarık :)

19 mayıs girişinde tek kalınca ön gruptan kopan birini gördüm onunla beraber 19 mayısı dolandık tam çıkarken bir grup geldi o grupla birlikte pelaton yaptık öyle bitirdik ben ara ara kendimi denemek için ataklar yaptım sonra dinlenmek için pelatonu bekleedim derken son 15 km birlikte bitirdik.

önden kopanların arkada pelaton yapması ve son 1 km kala kendileri atağa çıkması güzel bir deneyim. zaten önden koptun tek sürmenin faydası yok grup halde güzel güzel gittik.

bazı arkadaşlar ile çekişmeli oldu yolda gruba girmeyip yanımızda gidenler de oldu :) sonuç yarış bitti keyfini aldık.

94.437
TR.png
Mehmet Levent ErgenBaşkent Bisiklet Spor KulübüErkekMaster Erkek (45-49)101:46:43+26:3131,49
95.366
TR.png
96.327
TR.png
97.444
TR.png
Sinan ÖncelBaşkent Bisiklet Spor KulübüErkekMaster Erkek (45-49)111:47:58+27:4631,12
98.482
TR.png
99.344
TR.png
100.387
TR.png
101.463
TR.png
102.362
TR.png
Evet hocam biz aynı gruptaymışız başlangıçta :) Evet baya kötü düştüler.Ben sizin grupta baya gittim.Baktım tempo baya yavaş gidiyor solo atak yaptım.Siyah forma siyah bisikletli simsiyah gormussundur belki :D
15 km rahat solo gitmişimdir.Onde 5-6 kisilik grup vardi onlari yakalamaya calistim ama her seferinde tempoyu artırdılar onuda başaramadım.Sandwich usulu ortada kaldım :D Baktım arkadan grup geliyor onları bekleyip bu sefer o 5-6 kişilik grubu yakalayıp finishe ulaştık :)

Benim icin sadece 25-30 km grup surusu oldu onun disinda full solo time trail seklinde gecti desem abartmam.

• Beğen
Tepkiler: bypluckybike
Organizasyon genel olarak geçen seneden güzeldi, benim kafama takılan sadece geçen sene bitişte önlü arkalı geçtiğimiz kişiler ile saniye, salise farkları vardı,
bu sene çoğu kişi önlü arkalı geçmesine rağmen aynı süre yazılmış.

Kürsü hedefim yoktu, eleştiri değil sadece merak benimkisi. Mesela Master Erkek (50-54) 3. ve 4. aynı süre aynı ortalama. Biri kürsüye çıktı diğeri çıkamadı gibi.
(eğer bilmediğim bir şey varsa affınıza sığınarak yazdım).
Normalde resmi yarışlarda aynı grup içinde bitiren sporcuların tamamına o grubun en önündeki kişinin süresi atanır. Yani örneğin yarışın ilk 3’ü finişte sprintle bitirmiş ve aralarında bi kaç on santimetre mesafeyle çizgiden geçmiş olsunlar, üçüne de aynı zaman yazılır. Anca aralarında 2-3 saniyelik farklar olduğunda ayrılıyor yarışmacıların zamanları. Sanırım o şekilde bi uygulama yapmışlar.

Normalde resmi yarışlarda aynı grup içinde bitiren sporcuların tamamına o grubun en önündeki kişinin süresi atanır. Yani örneğin yarışın ilk 3’ü finişte sprintle bitirmiş ve aralarında bi kaç on santimetre mesafeyle çizgiden geçmiş olsunlar, üçüne de aynı zaman yazılır. Anca aralarında 2-3 saniyelik farklar olduğunda ayrılıyor yarışmacıların zamanları. Sanırım o şekilde bi uygulama yapmışlar.
Bilgi için teşekkür ediyorum, bilmediğim bir konuydu sağolun :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Evet, normalde öyle olur fakat burada öyle olmadığı kesin. Bu kadar amatör bir yarışta kısa parkurda 37. bitirenle 70. bitiren arasındaki toplam 34 kişi aynı saniye içinde mi bitirdi yani?

Strava kayıtlarına göre 1 saat 30 dakikada bitirene de aynı 1 saat 32 dakikada bitirene de aynı süre yazılmış.

Bir gariplik var: (link)

1747828250227.png

94.437
TR.png
95.366
TR.png
96.327
TR.png
97.444
TR.png
98.482
TR.png
99.344
TR.png
100.387
TR.png
101.463
TR.png
102.362
TR.png
Kazayı tam arkamdaki 2 arkadaş yaptı. Çok kalabalık olmayan 10 kişilik grupta ilerliyorduk. Ben grubun içerisinde 4 yada 5. sırada olduğumu hatırlıyorum. Arka tekerime sağ arkadan kuvvetli sürtmeyle dengemi kaybettim ancak öndeki bisikletle aramdaki ufak mesafe sebebiyle ona temas etmeden toparlayabildim. Arkamı döndüğümde turuncu ve beyaz formalı iki kişinin yuvarlandığını gördüm. Finish noktasında bir süre bekledim acaba bitirdiler mi diye ama o arkadaşları tekrar göremedim. 19 mayıs çıkışına doğru arkadan gelen 15 kişilik bir grup bizi yakalayınca dönüş yolu daha keyifli hale geldi. 1:39 sürede bitirdim. Seneye sağlıkla tekrar yarışmak dileğiyle.

Salisenin binde bilmem kaçını yakalayamadılar belkide. 30 kişilik ilk peloton içinde genelde 25. tamamladım. İlk 26 sıranın tamamında aynı süre yazıyor.

Ben gelmedim görmedim ama şimdi paylaştığınız sonuçlara da bakınca dediğim şekilde uygulandığından sanki emin oldum gibi. Çünkü saniye bazında ayrılmış süreler, saniyenin 1/10’u gibi bi ölçüm yapılmamış. İleri gideceğim belki ama bu sonuçların manuel tutulmuş olması bile muhtemel. Bitiş çizgisinde zaman tutan arkadaşlar “bu grup saat 10:32’de 26. saniyede geldi, toplam 15 kişi geldi hepsine aynı zamanı verelim”, “bu gruptaki 12 kişiye aynı zamanı verelim, hemen arkalarından gelen 5 kişilik grup 8 saniye geriden geldi onlara o zamanı verelim” gibi bi değerlendirme yapılmış olabilir. Bunu kötü bişey olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmak istemem, ben olsam elektroniklerle ilgili bi sıkıntı olsa benzer şekilde bi uygulama yapardım. Strava kaydında 2-3 dakikalık farklar olan kişilere aynı zamanın verilmiş olması da mümkün olabilir, grubun önünde gelen tam başlangıç ve bitiş noktalarında kayıt almışken birisi başlangıçtan önce başlatıp bitişten sonra bitirmiş olabilir, mesafelere de bakmak lazım. Kaldı ki mesafeler birbirine yakın bile olsa yine şüphe edebilirim zira kullandığınız ekipman ve yolun neresinden gittiğinize göre 40-50 kilometrede 700-800 metreye kadar farklı ölçümler alabiliyorsunuz.

Böyle oldu demiyorum çünkü organizasyonu bilmiyorum tanımıyorum ve orada değildim yanlış anlaşılmak istemem ama BENCE böyle olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
çiplerin hassaslığı konusunda büyük problem oldu finish sprintte. arkasında geçtiğim arkadaşımın önünde göründüm. el ile müdahele ettik. hele böyle düz parkurlarda olmaması gereken bir hataydı bence.

Geri