Scudo Sports

Bisiklet yarışçılarının kullandığı bisikletler

@Burak Kuruoğlu bende gidonu indirip deneyin bir 100km yapın, tecrübelerinize göre yükseltmezsiniz/biraz yükseltirsiniz/en yükseğe çekersiniz. Aerodinami için gidonun mümkün olduğu kadar aşağıda olması gerek ama en önemlisi sürüşten keyif almanız.

Ben fitness bisikletimin gidonunu indirdim. çok keyifli oldu sürüşü. Ama ellerim daha çok uyuşmaya başladı.. şehir içi turlarda düşük kullanıyorum ama uzun turlara çıkmadan önce yükseltmeyi düşünebilirim..

Scudo
@İbrahim A. şimdi şöyle bişey var bisikletim profil resmimdeki şekilde keyif veriyo sadece görünüş açısından hoşuma gitmiyo yarış bisikleti dediğin selesi yüksek olur gidondan hani yoksa sürerken bi sıkıntım ağrım sızım olmuyo bi de o bilezik gibi parçaların çıkarıp takılması o kadar kolay değil sanırım komple gidonu sökmem falan gerkicek

@Burak Kuruoğlu gidonu sökmek gerekiyor ama söküp takmak sandığın kadar zor değil hatta oldukça kolay. dikkat etmen gereken konu vidaların üzerine/etrafında/bisikletin kullanma kılavuzunda vidaya uygulanması gereken max. kuvvet değerleri olması ve onları aşmaman gerekiyor. herhangi bir bisikletçiden de yardım alabilirsin. fazla fiyat isteyeceği bir işlem değil.

en iyi bike fit retul ile yapiliyor genelde ama turkiye de yapan bi yer var mi bilmiyorum

@Burak Kuruoğlu

Benim boyum 1.61; ilk aldığım yol bisikleti 50 cm'di. İki yıl kullandım ama çok rahat edemedim, yaşadığım sorunları da forumda yazmıştım o yıllarda. Bir sonraki aldığım bisiklet, bisiklet üstadı Atilla'nın da önerisiyle 48 cm kadro oldu. 54 cm çok büyük değil mi?

upload_2015-9-16_18-43-50.jpeg

@Murat.Bagci
Bahçeköy de Trek mağazası yapıyor.

Bisikletçilerin bir boy küçük kadro kullanmalarının bir sebebi de, küçük kadroların büyük kadrolara oranla daha rijit, atak olmasıdır.
Hatta specialized 2015 modellerinden itibaren yeni bir kadro teknolojisine geçerek, büyük ve küçük kadroların aynı rijitlikte, aynı konforda olduğunu söylüyor.

@Bahadır Gürel bisikleti decathlon'dan aldım oradaki satış danışmanına boyumu söyledim bunu önerdi bana yani ben kafama göre seçmedim ayrıca decathlonun kendi sitesinde beden ölçüleri kısmında 167 boy için 54 kadro gösteriyo link veriyim (link) sağda doğru bedeni bulmak için tıklayınız yazıyo ordan bakabilirsiniz

Sele yüksekliği incelemesi için bir araştırmacı yarışın birinde, yanılmıyorsam TDF'de, bisikletçilerin sele boylarını ölçer. Sonuç: İç bacak boyu x 0.89
Sele boyu için yapabileceğiniz bir şey yok. Nihayetinde pedala basışta hafif kırık olması gerekiyor.
@Burak Kuruoğlu
''O bilezik gibi parçalar'' dediğiniz halkaları yukarı çıkarırsanız yarışçı bisikleti görünümüne biraz yaklaşırsınız. Merak etmeyin çok kolay. Alyan anahtarıyla basitçe yaparsınız. Sıkma torku falan dendiğine bakmayın, hangi bisikletçi tork anaktarıyla yapıyor ki? Zorlamayın yeterli. Gidon boğazı açısını da ters çevirin. tamam

Bunu yapınca azıcık yarışçı görünümüne yaklaşırsınız.:cool: Yalnız asıl yarış bisikleti görünümü için bizzat kendinizin epeyce çalışıp fit olması gerekiyor. Yoksa belim ağrıyor, boynum tutuluyor falan der durursunuz:D

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
@MehmetAliB. yukarı çıkarmak derken orayı anlayamadım bide gidon boğazını nasıl ters çevircez onu da anlatırsanız :)

O halkalar kullanıcı yüksekliği ayarlayabilsin diye var zaten.
351_detail.jpg
Çok kolay ama anlatması uzun sürer. Hiç bilmeyene anlatmak tek tek fotoğrafla olabilir anca. Bu yüzden en iyisi bir bisikletçiye götürün. İki dakkada halleder. Burdaki (Antalya) bisikletçiler öyle şeylere para bile almazlar.
Bu tür şeylere meraklıysanız Cyclist dergisine abone olabilirsiniz. Dopdolu bir dergi, tavsiye ederim.

Geri