Yoldakiseruven
༼ ºل͟º ༽🧌
- Tepki
- 1.212
- İsim
- Lemi Dolunay
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Katlanır
Al bi salkano ng 650 rahatına bak yienim.O zaman ödeyim alayım azsa içime su serpiştirdiniz sağolun bana fazla gibi geldi
Aman yanında bıçak, balta veya kesici delici alet bulundurma. Ptt çalışanının kafasına falan saplarsın mazallahO zaman ödeyim alayım azsa içime su serpiştirdiniz sağolun bana fazla gibi geldi
Eeee hocam hayırlı olsun diyelim o zaman alınca fotoğrafları bekliyoruz sabırsızlıkla,bizi merakta bırakmayın amaO zaman ödeyim alayım azsa içime su serpiştirdiniz sağolun bana fazla gibi geldi
Eğer vaktiniz varsa gidip alın.Arkadaşlar merhabalar.Trabzonda ikamet ediyorum ve canyonun grizl serisinden 1 bisiklet beğendim.Fakat bu 1500euro mevzusu yüzünden getirtemiyoruz.Gürcistana söyleyeyim oradan gidip alıyım dedim oraya kargoları yok.Ukraynada arkadaşım var ona söyleyip alayım dedim vergilendirmeyle ilgili bir bilgi bulamadım.Ne yapmak gerek binemeyecek miyiz biz bu tarz bisikletlere?
Almanyada bir tanıdığınız varsa alıp o size kargo yapabilir. Yollarkende değerini düşük yazarak 1500 euro mevzusundan kurtarır.Arkadaşlar merhabalar.Trabzonda ikamet ediyorum ve canyonun grizl serisinden 1 bisiklet beğendim.Fakat bu 1500euro mevzusu yüzünden getirtemiyoruz.Gürcistana söyleyeyim oradan gidip alıyım dedim oraya kargoları yok.Ukraynada arkadaşım var ona söyleyip alayım dedim vergilendirmeyle ilgili bir bilgi bulamadım.Ne yapmak gerek binemeyecek miyiz biz bu tarz bisikletlere?
Peki o tanıdığımız aldı ürünü üstüne gift ve 1400euro yazdı gönderdi diyelim.Gümrükte bunu kontrol etme imkanları var mı?Mesela açtı baktı içini model vs..bu kadar ayrıntıya girerler mi?Almanyada bir tanıdığınız varsa alıp o size kargo yapabilir. Yollarkende değerini düşük yazarak 1500 euro mevzusundan kurtarır.
Elbette açma ihtimali var ama ben hiç denk gelmedim. Ben yurtdışıdayım ve aileme sürekli birşeyler yolluyorum , kargonun içeriğinde neler neler oluyor ve 50, 100 euro gibi komik rakamlar yazıyorum bugüne kadar hiç sorun olmadı.. Haa bu demek değil ki gümrüğe takılmaz. Birazda şans meselesi.Peki o tanıdığımız aldı ürünü üstüne gift ve 1400euro yazdı gönderdi diyelim.Gümrükte bunu kontrol etme imkanları var mı?Mesela açtı baktı içini model vs..bu kadar ayrıntıya girerler mi?
Anladım hocam teşekkürler yardımlarınız için.3800usd gibi bir fiyatı var beğendiğim bisikletin.Şu ana kadar en yakın olduğum yöntem sizin söylediğinizSon soru oldu da açtı günrük foyamız ortaya çıktı.Ne oluyor kalıyor mu gümrükte geri mi gönderiyorlar?
Önceden bu konu hep canlı ve heyecanlı olurdu gümrükte yapılan değişikler sonrası burası çöle dönmüş.
Mevzuat zaten çok acımasızdı ancak bir şeklide ilerliyordu şimdilerdeyse 10 kat daha acımasız ve içinden çıkılamaz bir hal almış..
Yurt dışından bırak bisiklet almayı dış lastik dahi alamaz konuma geldik sağolsunlar..![]()
Kur farkı işin diğer tarafı bu farkı karşılamaya karar verdin diyelim (kargoyla) işlemler korkunç bir hal almış durumda ondan bahsetmiştim.Bugüne kadar yolcu beraberinde 3 farklı model Canyon marka bisiklet getirttim. 1500 euro altında karbon kadro, doğru düzgün bir model satmadılar. Alu kadroları diyorsanız ona lafım yok. İnsanları mevzuat değil de, euro’nun 19-20 civarında olması daha çok etkiledi!
Önceden bu konu hep canlı ve heyecanlı olurdu gümrükte yapılan değişikler sonrası burası çöle dönmüş.
Mevzuat zaten çok acımasızdı ancak bir şeklide ilerliyordu şimdilerdeyse 10 kat daha acımasız ve içinden çıkılamaz bir hal almış..
Yurt dışından bırak bisiklet almayı dış lastik dahi alamaz konuma geldik sağolsunlar..![]()
Gönderim bedeli konusuna katılıyorum ama bu sadece Türkiye için değil diğer ülkeler içinde aynı. Örnek olarak 3 adet baselayer aldım indirimden toplam fiyatı 43 euro ama gönderim için site 20 euro istiyor.Ali amca direk peşin peşin kesiyor vergiyi. Eskiden belirli bir miktara kadar vergi yoktu. Şimdi direk vergi alıyor. Ayrıca eskiden free shiping oluyordu. Şimdi ürün bedelinden 2-3 kat daha fazla gönderim bedeli var. Kibarca almayın der gibi olmuş. Hiç mantıklı yanı kalmadı.
Eskiden kesinlikle böyle değildi. 43 euro'ya gekirdi. Yanlışım varsa düzeltin 150 usd sınır vardı. Hiç iyi olmadı.Gönderim bedeli konusuna katılıyorum ama bu sadece Türkiye için değil diğer ülkeler içinde aynı. Örnek olarak 3 adet baselayer aldım indirimden toplam fiyatı 43 euro ama gönderim için site 20 euro istiyor.
En aktif konu olarak Yurtdışından bisiklet getirmek ve Yurtdışı alışveriş burada yazılanlara ek olarak gümrük sınırı 150€. Bildiğim kadarı ile 150€ üzeri ürününüz gümrükte kalacağı için özel olarak gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor. ARkadaşım gümrük müşaviri tutacağında firma bir ürün bedeli kadar daha ücret talep etmiş. 350€ ürün bedeli + 350€ gümrük müşavirine + noterden vekalet için ücret + %20 vergi + 1-2 kalem daha ücret vardı. Tabi bu tutacağınız firma ile de alakalıdır diye düşünüyorum. Üst konuların son sayfalarına bakın oralardan anlatılmıştı.Merhabalar, artık 1500 euro limit, 150 euro oldu sanırım, değilmi? Yani 1400 dolarlık endurance Al 7 Canyon'da sadece %20 vergi ve 240 dolar kargo ücreti bitti, değilmi?