Scudo Sports

Akra Gran Fondo Antalya 30 Nisan 2023

Çok geçmiş olsun @air28-3. Umarım en kısa zamanda toparlarsın. Kaza sonrasında arayan soran oldu mu? Sonuçta ambulansla intikal ettin hastaneye.

Scudo
Kısa parkur kaza sonrası görüntüsü sanırım bu. Fotoğrafı çeken kim bilmiyorum ama, eğer görevli motorize ekip ise, yardım edeceklerine fotoğraf çektilerse çok yazık. Muhtemelen bariyerin arkasındaki bisikletçi, kazayı aktaran arkadaş.

Uzun parkurda, istisnasız tüm keskin virajda bir adet motorize görevli vardı. Gelenleri uyarıyordu. Anlaşılan, düz ve kısa olduğu için kısa parkuru oldukça boşlamışlar. Ambulans meselesi zaten inanılmaz bir ihmal. Teker teması ile kazalar her yarışta yaşanıyor ama, sonrasında hızlı müdehale ve arkasının sorulması gerekiyor. Kaza yapan kişi nerede, hangi durumda, hangi hastanede veya taburcu oldu mu? Bunlar olmayınca da, her viraja bir görevli koymanın anlamı yitip gidiyor. En basitinden acil durumda ulaşılacak kişi bilgilerini doldurup imzalıyoruz değil mi? Arayan olmuş mudur bence olmamıştır.

b7c8781c-91df-41b4-82a4-eebf23b81efb.JPG

İsmail Selçuk, Ersin ben Aziz Ağabey' in orda tanışmıştık hatırlarsan Kayseri'den gelmiştik 2-3 sene olacak.. Organizasyondan hiç bir yetkili aramadı, 2-3 saat kadar Kemer Devlet Hastanesi' nde müşahede altında tutuldum, sonra kendi imkanlarımla otele dönüş sağladım. Ambulansı da oradaki (yanlış hatırlamıyorsam) jandarma arayıp çağırdı.

theGenius evet arka taraftaki benim, bu fotoğraf motorize ekipleri tarafından çekilmiştir büyük ihtimalle.Ambulans baya bekledik, sanırım 25-30 dakika gibi.. Çok zorlu bir süreçti inanın neyse ki taburcu oldum tomografide herhangi bir şey çıkmadı ama vücudumun sağ tarafı komple morluk ve et ezilmeleriyle dolu..
SSCC , Omzu kalabalık, TatanQa_tr çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Bisiklet yarışlarında peloton önemini bilmeyen yoktur. Herkes elinden geldiğince finishe belli Bir mesafe kalana kadar birbirini taşır. Ama bu tür granfondolarda profesyonel sporcular dışında amatör belkide grup halinde sürüşe hiç çıkmamış insanlar çok olduğunu düşünüyorum. Birde daha yarış yeni başlamış sporcular çok agresif geliyor bana bir dur arkadaş pelotona ayak uydur yolu bi yarıla zaten %50 geride kalacaktır sonra ak git tutan kim. @air28-3 Tekrar geçmiş OLSUN.

Cok gecmis olsun ambulansin gelmemesi buyuk bir rezalet bu kadar kalabalik bir ortamda kazalar illaki oluyor ya daha ciddi yaralanmis olsaydiniz her dakika bile onemliyken yarim saat ambulans beklemek nedir cok korkunc gercekten.Tekrardan cok gecmis olsun demekki kimseye guvenmemek gerekiyormus ben de koca organizasyondayiz emin ellerdeyiz diye dusunuyordum

• Beğen
Tepkiler: air28-3
Umut Tuna1 , çok teşekkür ederim.İnanın ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünmüştüm fakat tamamiyle bu olayla birlikte hayal kırıklığına uğradım. Bu ayın sonunda Bodrum Grangondo' ya katılacağım, umarım aynı sorumsuzlukları burada da yaşamayız..

• Beğen
Tepkiler: Umut Tuna1
İsmail Selçuk, Ersin ben Aziz Ağabey' in orda tanışmıştık hatırlarsan Kayseri'den gelmiştik 2-3 sene olacak.. Organizasyondan hiç bir yetkili aramadı, 2-3 saat kadar Kemer Devlet Hastanesi' nde müşahede altında tutuldum, sonra kendi imkanlarımla otele dönüş sağladım. Ambulansı da oradaki (yanlış hatırlamıyorsam) jandarma arayıp çağırdı.

theGenius evet arka taraftaki benim, bu fotoğraf motorize ekipleri tarafından çekilmiştir büyük ihtimalle.Ambulans baya bekledik, sanırım 25-30 dakika gibi.. Çok zorlu bir süreçti inanın neyse ki taburcu oldum tomografide herhangi bir şey çıkmadı ama vücudumun sağ tarafı komple morluk ve et ezilmeleriyle dolu..
SSCC , Omzu kalabalık, TatanQa_tr çok teşekkür ediyorum.
Ben tanıyorum seni Ersin, bu yüzden yazıyorum. Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadaka diyelim buradan bariyerin arkasına sağ salim geçmiş olman. Fotoğraf iç açıcı değil çünkü. 2018 Kapadokya'da hemen bir yada birkaç sıra arkamdaki bisikletçi virajı alamayıp yol işaret tabelasına vurup anında vefaat etmişti. O gün sürüşte anladığım kontrolsüz güç güç değildir oldu. Ortalık çok karışıyor gücü olan amatör çok risk oluşturuyor grup içerisinde. Forumda konu açılmıştı, görüşlerimi de yazmıştım öyle hatırlıyorum. Bu risk her zaman söz konusu.

Aleyküm selam Dede mi ? gençlere taş çıkartır ağabeyim.

Sadi bey kurtcebenin selami var ,kendisi 65 mastırda 49 km de üçüncü oldu, bisiklet forumda yarışları takip ettiğinizi söyledim, memnun oldu, kurtcebe yarış esnasında mekanik probleme rağmen tecrübesi ile kürsüyü yakalamış

received_246119534635884.jpeg

Arkadaşlar selamlar, merak ettiğim için sormak istiyorum, organizasyon teknik toplatıda da bahsetmişti; herhangi bir kaza durumunda ilk olarak sırt numaralarınızda da yer alan acil durum telefon numarasının aranması gerektiği bilgisini vermişti, size en hızlı şekilde ulaşılmasını sağlayacak iletişim yönteminin de o olduğunu anlatmışlardı. Fotoğrafta 5 sporcu 2 de jandarma görüyorum. Hiç kimse aramadı mı acil durum numarasını?

Geri