Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

Bugünkü tura gelemeyeceğim. Ancak dün boş durmadım. Kartal-Maltepe-Başıbüyük (Eski yoldan)-Büyükbakkalköy (Merkeze girmedim)-Ferhatpaşa-Yeni Çamlıca-İmes-Dudullu-Çekmeköy-Çavuşbaşı-Kavacık-Anadoluhisarı-Üsküdar-Harem-Kadıköy-Haydarpaşa güzergahını izledim. Eğer rüzgar karşıdan esmeseydi Kadıköy'den devam edebilirdim. Haydarpaşa'dan banliyöye binip Atalar'da indim. Oradan da eve pedalladım. 4 saat 25 dakikası bisiklet üstünde olmak üzere toplam 6 saat 37 dakikada 73 km yapmışım. Cebin şarjının azalması nedeniyle Yeni Çamlıca'dan sonra fotoğraf çekemedim. Beni en çok Başıbüyük-Büyükbakkalköy etabı zorladı, orada 1-1'e düştüm. Ama diğer önemli yokuşlarda 1-2 ve 1-3 yetti. Bu turda şunu söyleyebilirim: Üsküdar-Polonezköy arasında rüzgar karşınızdan esecek, Polonezköy-Bostancı arasından da genel olarak sizi arkanızdan itecek. Turumda normalde Tuzla üzerinden Darlık-Yeşilvadi-Polonez yapmayı düşünüyordum. Ama doğudan esen rüzgar, kararımı değiştirip dünkü güzergahı yapmaya itti. Başıbüyük-Büyükbakkalköy etabında rüzgarı karşıdan aldım. Ondan sonra rüzgarın etkisi Dudullu-Çavuşbaşı arasında nerdeyse yok oldu. Ama Çavuşbaşı'ndan Kavacık'a çıkarken yine rüzgar başladı. Ama Anadoluhisarı'ndan Üsküdar'a döner dönmez rüzgar beni adeta itti ve 35 dakikada Üsküdar'da oldum.

Scudo
cem tebrikler ,,,,herkeze günaydın kahvaltı unutulmasın ,,,,,,,,,,,,,,,,
kahvaltı sonrası ,bir saat sonra çıkma olayı,,,,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Çavuşum bakıyorum da erkenciyiz, günaydın...:)

@Cem Şentin
Cem tebirkler, bu durumda Şile yolu göründü...:)

salih 6 saatten fazla uyku uyudum bu yeterli,,,,saat tam 07.30 da evden çıkarak bostancıdan bahadır beyi ve ozanı alacağım ,,,üsküdarda saat 09.00 da rıdvan ile olun, avrupa yakadan gelecek olan arkadaşları cepten arayacağız eğer saat 09.00 da üsküdarda olmaz iseler ,,,antreman turuna başlamadan önce hatırlatma yapacağım, bu turun gezi olmadığına dair ,4 eylüle hazırlık amacı taşıdığını ,biliyorsunki bıçkıderede işimiz bi hayli zor olacak giderken şile rampaları alınacak ve kömürlüğe kadar ne kadar rampa varsa çıkılacak akabinde kömürlük yolundan bıçkı dereye kadar kaç adet rampa olduğunu bilmiyorum ilk kez gideceğim...........bıçkıdere den ta bostancıya kadar hatırı sayılı rampa devrilecek bunların hepsi 18 eylülü devirmek için hedefimiz izniğe giderken tavşanlı yolu üzerindeki rakımı 10-19 olan rampaları devirmek yol stabilizedir iş çetindir ,,,,,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Çavuş ben çıkıyorum...Bizim Kilyos - Fener rotasını biliyosun oralarda olacağım istersen gel bi yerlerde kahvaltı edeceğiz muhabbet olur...

@Hasip Çehre

aytek ,,çalışma yapmalıyız dostlar ile arkadaşlar ter dökmeli biliyorsun bıçkıdere var 4 eylülde aynı arkadaşlar gene var orda bu gün bi nevi bıçkıdereye hazırlık olacak ama polinezden daha zor bi etap olacak ora ,,,arkadaşlar iznikte a takımda onlar 18 eylüle kadar kendilerini muhakkak geliştirmek durumundalar biliyorsun çalışmayana ekmek yok acı çekmeyene bu camida prim dahi yok hele hele antremanlara gelmeyenlerin hiç şansı yok zor etaplarda ,,,

saat 07.12 çıkıyorum ,,, içtima alanındayım gazanız mübarek olsun ,,,,,,

Turun Üsküdar'dan gidişi yaklaşık iki saat sürdü ve iyi bir ortalama ile vardık. Dinlenmeleri saymazsak 09-11:00 arası sürdü denilebilir. Yine bir o kadar dönüş için dinlendik ve sohbet ettik. Hatarımız elbet oldu bunları konuşacağız...

Tam 13:00'de yola koyulduk ve ben Necip Fazıl'daki su kaynağında çok oyalanmış olacağım ki grubu en son Çavuşbaşı Mh.'de kaybettim. Az önce Rıdvan aradı beklemeyin dedim çünkü çok terleyen biri olduğum için öğle sıcağı bana dokunuyor. Sanırım saat 17:00'ye kadar burada takılıp yola koyulacağım.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Salih Dinçer

salih teşekkürler şimdi evdeyim tempo çabuk oldu ama gördüğün gibi olay bu bıçkıderede partnerlerinden geri kalabilirsin çünki bahadır bey ve rıdvan ve kareye giren ozan yetişti bu durumda a takımında en geri sen kaldın bu nedenle bıçkıderede işin zor gelirsin ama bugünkü gibi yarı yoldan dönme durumun olur belkide bıçkıdereden geriye aynı yolu tek dönebilirsin bıçkıdere son derece zor olur senin için ,,,,,,,,,,,,,,,

evet ozan bu işi başardın ter attın olay bu işte ,,,,,bıçkıderede a takımdasın rıdvan ve bahadır bey partnerler ,,,,,

evet utku bisikletin vitesleri yetersiz olmasına rağmen rampaları affetmedi.....
isa dayanıklı ,,,özcan dost ayak morarmasına rağmen devam etti azimle ama limitlerini bilerek geldi.............zorlama yapmadı tehlikeli virajı gördünüz sabah katılmak isteyen arkadaşı kaskı olmadığı için almadım nedeni lay lom lom yapmıyoruz ,iniş esnasında tecrübesiz olanlar orda düşer bide arkadaş arkaya bayrak koymuş o bayrak tehlikeli olabilirdi ,ben zannetmiyorumki o arkadaş bu günkü tempoya gelebilsin tempo çok süratli değildi arkadaşlar,,,,, tempo ise ,b takımnın yaptığı tempodur ayrıca aytekin ve volkan akboganın yaptığı tempodur bu günkü tempomuz onların yanında solda sıfır kalır bunu neden söylüyorum çünki onlar ile pedalladım aradaki fark kendini göstermiştir yalnız a takımı elemanları rıdvan ,bahadır ve ozan üçlü birbirinden mesul olacaklar bıçkıderede ,takımlar kendi adamlarından sorumludur ben ortada olacağım, benle irtibat kesilebilir, bu günkü gibi bi olay bıçkıderede olmayacak herkez temposu ile baş başa olacak ve limitlerini bilecek ,,,,

bisikletim artık isyan ediyor alt sele borusu kırıldı sarsıntıdan, tavşanlı yolu bisikleti haşat etti ama değdi zati acımayacaksın karbona hakkını vereceksin delik deşik edeceksinki bindiğin anlaşılsın ,,,

@Kudret Kurtcebe

Sol ayağımda her zamanki uzun sürüşlerden sonra olan ağrı, bide yine sol baldırlarda sertleşme var, onun dışında hiçbir problem yok. Bu tur bilek bükülme olayı olmadı, olduysada heralde her 5 dakkada bi rampa çıkmaktan bilek milek hissedemedik :D Ben kendimi çok küçümsemişim kimseden geri kalmadım turu bile bitiremeyebilirim diyordum ama kararlı olmak,motivasyon gerçekten etki ediyormuş.Yokuşları inerken bazı inişlerde frenler ayarsız olduğu için yavaşlama sıkıntısı çektim, bıçkıdereye kadar frendeki sorunları halledeceğim, umarım bıçkıdere'de bu turun tadında olur

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Ozan Güner

tabi motivasyon önemli çok kısa zamanda bitti ,,,hedef bıçkıdere akabinde nihai hedef iznik ..devireceğiz orayı acımak yok ,,,,,,,,,,ön frenin tutması yeterli zati arka fren halledilir önemli değil,,,hiç bi hata yoktu hiç bi hata herkez uyum içinde oldu ve benim istediğim a takımın partnerlerinin birbirini tamamlaması önemli idi çünki bıçkıderede a takım partnerlerinden sorumlu olacak arkada lastik patlar ise a takımı birbirine yardım edecek ,,,,,,,,
aynı şekilde b takımıda bana bakmayın, ben bişeyler yaparım sonuçta tabi bisiklet artık isyan ediyor bakım istiyor şimdi sele borusu içine rıdvanın dediği olayı uyguladık üstüne 501 çaktık valla acaip tuttu ,,,,,,,,ozan ağrılar hamlıktan ama antreman ile taş gibi olacan

Kaskı olmayan bendim :) Eskişehir'de düzenlediğimiz bir etkinlikte küçük bir arkadaşımızı korumak için kaskı ona verdim ve hediye ettim . Türk bayrağının pek bi tehlikesi olmaz hatta taşınması daha iyi motivasyon verir:)

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi, Bikemap'ten baktım. Kömürlük'ten Bıçkıdere'ye çok hafif tırmanış var.

@Kudret Kurtcebe

Salih, eğer Bıçkıdere'ye geleceksen benimle b takımında olabilirsin. Dünkü turum sonrasında eskisi gibi bacaklarımda ağrı olmuyor. Bunda kendimi fazla zorlamadan yolun durumuna uygun vites seçmemin ve eve döner dönmez soğuma hareketlerini yapmamın da payı var. Dünkü turumda suyun yanında yalnız yan cebimdeki küçük torbada duran kuru üzüm vardı ve Bıçkıdere turunda geçilecek etaplardan Büyükbakkalköy-Ferhatpaşa arasını zorlanmadan geçtim. Yalnız o etabın ilk 2 km'sinde bol olan köpeklere dikkat edin. Son olarak Salih'e pamuklu tişört giyip, başına benim gibi bandana bağladıktan sonra kaskını takmasını tavsiye edebilirim. Böylece terlemenin etkisini azaltabilir.

Geldim...:)

Başta turu düzenleyen Kudret ağabeye olmak üzere, katılan tüm arkadaşlara bize eşlik ettikleri için teşekkür ederim...

@Mehmet Tavacı

mehmet arkadaşım kaskın yoktu yaptığımız bugünkü tur oldukça süratli oldu idi temposu düşük olan turlarda sorun olmaz kep ile gelirsin ama benim antreman modunda olan bu günkü tur anlayışında hız yapıldı, arka sayfada yazdım bu gezi turu değildir tempodur diye ,süratli bisiklet kullanıldı bu gün tek kaza olmadı herkez temkinli bi şekilde 50 leri gördü ,,,bıçkıdere olayıda aynı şekilde tempo sürüşü olacak ,,kask şarttır yüksek tempolu antremanlarda kesin kez şarttır ,,,,bu turu organize eden adam aynı zamanda insanların canından sorumludur kask sürat yapılınca kesin takılacak ,,,ayrıca o bayrak normal tempoda eyvallah kabul ederim ama hızla son derece dik yokuş aşağı inerken sorun yaratır nedeni rüzgar ters eser nitekim bu gün rüzgar ters esdi hiç garantisi yok rüzgar bi anda bayrağı arka janta dolayabilirdi görüyorsun herşeyi en ince ayrıntısna kadar düşünürüm ha olmaz ya olursa 1000 de birde olsa olur daha önce polinezdeki ölüm virajında bi arkadaş feci şekilde kaza yaptı şimdi ayakta protez var bu yollarda biz sürat yaptık bu gün ,,,,,evet başka arkadaşın ise diz kapağı kaydı ,,,,

haklısın abi bende olsam senin yerinde almazdım zaten o yüzden direk kendim belirteyim dedim . Bayrakta sorun çıkmaz yeterki dikkatli yerleştirilsin fark ettiysen boyuda uzundu :)

@Cem Şentin

sevgili cem şentin ,,,
sen benim antremanlarıma gelmediğin müddetçe asla zor turlara gelemezsin önce basamağın en üstüne çıkmak olmaz birinci basamak bu gün polinez antremanı idi ikinci basamak bıçkıdere birincisinin zorluk derecesi az idi ama etkili rampalar var idi ve süratli çıkıldı evet a takımında görevli olanlar başardı nereyi bıçkıdereyi onlar ikinci zor etaba a takımı olarak gelecek bu arkadaşlar bahadır bey rıdvan ve ozandır onların bu gün birbirlerinden kopmadıklarını görerek sevindim benim istediğim a takımı canavar gibi olacak ve birbirinden kopmayacak ve takım ruhu taşıyacak takım ruhu nedir yolda arkadaşına yardım etmektir lastik patladığı zaman yardımcı olacak şimdi bu günkü turda önden esen şiddetli rüzgara karşı, önü turun başından sonuna kadar çektim ve şunu gördüm herkez başardı ama herkez tek bi salih evet yorulmuş olabilir ,ama ferdi çalışma yaparak tekrar a takımında yer almalı ve hatta onlar ile beraber hafta içi tempolu rampalı yerlerde çalışma yapmalı, benim sistemim budur insanları takımlara bölmek burda amaç bellidir yüksek basanlar alçak basanlar diye ikiye ayrılacak ,,,a- b takımları,,,, özellikle düşük tempolu arkadaşlar kesin kez benim rampalı etaplarıma gelecek aksi takdirde gelişemezler ,,,

Geri