Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

@utku ÇEÇEN

şimdi ben hep yanıma kuru üzüm alırım bazen kuru kayısı kuru incir yolda bu yenir bisküvi çukulata şeyler gereksiz ,,ayrıca polinezde bakkal var ordan yiyecek alınırda trustik yer olduğu için lokanta olayı biraz pahalı olur köfte yemek tuzluya gelir iznikte köftenin porsiyonu 4 lira idi,,burda fazla olabilir evet manavlardan birer muz alma olayı yolda giderken en mantıklısı ,,,,,,,,,,,yol bisikletine uygundur parkur ,,,,,,,,,,

antremana talip yok ,olanlar ile yaparız,,,

bostancı ekibi saat 08.00 hareket

1- kudret
2- bahadır
3- ozan

iç lastik pompa kask,,,,,,,,,,,

üsküdar ekibi saat 09.00 da üsküdar iskele önünde olacak ,,,,,,,

4- rıdvan
5- salih
6- utku,,, + 2 arkadaş,,,,,,,,,,,

güzergah,,,,,,,,,,,,bostancı-üsküdar kavacık -polinez,,,,,,
çavuşbaşı --dudullu --------iç erenköy----------bostancı,,,,,,,,,

100 +,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

arkadaşlarım,,,
mümkünse çanta almayın o çanta size külfet olacak arka sırt çanta ,,,bel çanta alın küçük orta boy ama içine iç lastik alsın aparat alsın ,,,,,
pompayı bisiklete monte edin ayrıca matarayıda bisiklet forması olanlar avantajlı çünki arkaya su koyabilirsiniz mecburen bisiklet giyim aksesuarları olacak pantalon gömlek olmaz ,,,,,tayt yada bisiklet pantolon bisiklet pantolon içine petli bisiklet donu ,,,,,,,,,,,
kot pantolon sıcak havada rahatsız eder içindeki iç çamaşırı hepten rahatsız eder ve konsantrasyonu bozar gömlek pamuklu şeyler giyilmez hele hele pamuklu tişort fanila bunlar gereksizdir sıcak havalarda terletmeyen bisiklet forma en iyi çözümdür bandana kafadaki teri alır eldiven şart avuç içleri terler,,,,kask herhalde olacak,,,,,,,,,,,
evet herkeze başarılar kontrollü hız yapılacaktır grupça ,,,,,,,,kopma olmayacak herkez temposunu görecek bu tur gezi değildir 4 eylüle hazırlıktır burda sınanacağız 4 eylülü yapıp yapamıyacağımızı göreceğiz ..........

Scudo
evet bu gün bi kolaçam ettim durumu dehşet savuran bi rüzgar var bu pazar yer yer tempo olur fakat 34 km ile esecek rüzgar akşam etkisini sürdürmeye devam ederek 24 km ye düşecek gün boyu bizi bu rüzgar hem sersem edecek hemde yoracak bu nedenle grubun dağılmaması için makul bi tempo yapılacak çokda hızlı olunmayacak hava şartları durumu engellemiştir ,,,,,,,

Evet, rüzgar gerçekten çok şiddetli. Bir bakıma iyi, serin serin yolumuzu alırız. Bir de şu bulutlar şemsiyemiz olacak adeta. En geç 11:00'de orada olacağımızı zannediyordum ama daha geç de olabilir...

Üsküdar-Kavacık arasında bilmediğim yerler olduğu için ben de biraz harita çalışması yaptım. Üsküdar'da bir araya geldikten sonra 3 rakım (tepe) ile muhatap olacakmışız. Bunlar:
  1. 38,15. km.'de 181 metre
  2. 44,45. km.'de 188 metre
  3. 48,14 km.'de 209 metre

http://b1108.hizliresim.com/11/8/26/16781.gif

Aslında mesafeler göreceli yani Dudullu'dan itibaren hesap ettirdim tam 50 km. Şöyle anlatsam akılda daha kalıcı olacak:

- 1.'si, Kavacık Kavşağı'ndan 2 km.'re sonra ilk tepemizi almış olacağız. Sadıkoğlu Camii'nden sonra yokuş aşağı...
- 2.'si, Çengeldere Caddesi başı (rakım 77 metre) ve 4 km. sonra 188 metreye çıkacağız. Bundan sonrası kolay çünkü 2 km. yokuş aşağı...
- 3.'sü, Beykoz Caddesi'ne girdiğimizde biraz düz gidiyoruz milli park tabelasını göreceğiz ve 107 metreye kadar ineceğiz ve olay başlayacak!

İşte asıl yokuş bu arkadaşlar, 2 km. boyunca 209 metreye çıkacağız. Şimdi diyeceksiniz; Çengeldere yokuşu neydi diye! O bunun iki katı uzun ama doğal olarak yarısı eğime sahip. Üstelik yer yer tatlı tatlı yol alacağız...:)

Görüşmek üzere, iyi kandiller...

Yokuşlardan korkmaya gerek yok. Hatta çok anlamsız yokuşlardan korkmak. Onlarsız bisiklet sporu çekirdek çitlemekten başka bişeye benzemiyoki. O hayvani yokuşları tırmandığın anda arkana bakıp biraz önce aşağıdan baktığın o canavara birde tepeden bakmak.......

İşte hertürlü spordaki zevk kavramı bisiklet sporunda tam bu ana tekabul ediyor. Kendisinin adıda bütün sporlarda ortak;

"ZAFER"

Zafer keyiflerin, zevklerin en güzeli. En büyük zaferler ise en büyük mücadelelerin ardından geliyor. En büyük mücadeleler ise en yaman, en cengaver yokuşlarda veriliyor.

Kolayı başarmaktansa zoru deneyip kaybetmeyi yeğliyor insan işte böyle durumlarda. Çünkü biliyorsunki mücadele asla bitmez. Biliyorsunki o cengaverle bir sonraki karşılaşmanda hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. O yokuş asla kendini geliştiremeyecek, ama bisikletçi hergün paça bandını biraz daha genişletecek. Zirvede suyunu içtiğin o gün ise o yokuş ilk defa sana aşağıdan bakacak.

Yardırın bisikletçiler. Gün yokuşlara tepeden bakma günüdür.

Not:Kimsenin yokuşlardan korktuğunu düşünmüyorum. Sadece içimden geçenleri yazdım:)
Herkese saygılar.

Ben aslında yokuşları seviyorum daha çok İstanbul yokuşlarını. Çünkü çıkışın bir de inişi var ve sonra tekrar çıkıyorsun. Böylesi çok güzel ama ben daha çok Kartepe'yi merak ediyorum. Orada kesintisiz 10 km. ve devamında karışık eğimli 8 km. yol var. İşte bu beni biraz korkutuyor ama eğim çok zorlamaz ise otomatiğe alıp ve bir yandan da müzik dinlemek lazım gibi geliyor. Çünkü 10 km. demek benim için 1 saat demek. Benim şu an uzun yokuşlarda ortalamam budur o yüzden damıta damıta enerjiyi kullanmalı...:)

@Salih Dinçer

kartepe olacak sahil biraz havalar soğuma yapsın ekim sonu hasan bi ayar çekerse tam vakti olur ama benim durum belli değil,,,,,,,,,,
çünki zirve artık benim bisiklete göre değil amortisör lazım orda yol son derece bozuk ,,,,,,iznik e giderken tavşanlı yolu stabilize ama yol daha iyi kartepenin son 5 km lik offroad yolundan üstelik kartepe eğim sadece 9 da kalırken burda yolun yarısı 10-19 eğim senin anlayacağın ,,,,,,,,birde kartepe 21 km rampa salih yalnış biliyorsun sadece 18 km rampa otele olan mesafedir ama oraya giden illaki zirve der ,,,,,,,,,,

Düzeltme: Dün otomatik harita çizme olayında fazladan 5 km. kadar çizgi dolandırmış! Meğerse Dudullu-Üsküdar-Adampol arası 44 km. imiş. Buna göre köprünün oradaki tüneli aşıp Beylerbeyi'ne indiğimizde,

• 3,2 km. Buradan Anadolu Hisarı'na girmeden üniversitenin güney köşesinden döndüğümüzde,
  • 6,1 km. Oradan da artık sahil düzlüğü bitiyor rakımlar başlıyor Kavacık'a çıktığımızda,
  • 3,3 km. Cumhuriyet Cd.'sinde ilerleyip Çengeldere Cd.'sinde başlangıcına,
  • 4,1 km. Çengeldere Cd.'si bitip Beykoz Cd.'sinde geldiğimizde,
  • 4,4 km. Veee son olarak şu aşağıdaki fotoğraftaki yerden çıktığımızda Polonezköy'e,
  • 5,1 km. imiş ki (link) yaklaşık 29 km.
http://farm6.static.flickr.com/5031/5876378974_bcc6e2f913_b.jpg

Son 24 saate girmiş bulunmaktayız. Nasipse yarın bu saatlerde, iki ekip de Polonezköy'e pedallıyor olacak; bugün dinlenme ile geçirilecek...:)

salih iki ekip demişsinde farklı yerden gelen iki ekip tabi bostancı ekibi ve üsküdar ekibi dikkat burda a- b takımı yok burda herkez a dır b takım elemanlarından kimse yok biliyorsun onlar hızlı biz çalışacağız a takımı ,,,,,,,,,,,ve 4 eylülü bu pazar turun sonuna doğru dudullu kavşağında masaya yatıracağız herkez fikrini söyleyecek yapıp yapamıyacağını ,,,
evet rüzgar fazla bu da risk şöyleki 34 km ile kuzey doğudan esen rüzgara karşı özellikle çavuşbaşı sapağından sonra gelecek olan viraja dikkat oraya gelmeden önce durulacak ,,,,34 km çok fazla ,,,,,,,,,,,,uçacağız bu pazar ,,,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Artık gayret edip de uçacak mıyız, yoksa rüzgar mı bizi uçuracak bilmiyorum...:)

Ama bildiğim bir şey var, yolun büyük bir kısmının rüzgarın estiği tarafa olduğu! Bu çok ilginç bir deneyim olacak. Üç günlük hava tahminine bakıyorum da 5-7 kuvvetinde:

(link)

Bu, şu demekmiş (-bknz. aşağıdaki çizelge): Rüzgar yer yer 60'a kadar çıkabilir ki bu bizim yokuş aşağı son sürat gittiğimiz zamanki kadar... (DOST ACI SÖYLER!)

http://www.ido.com.tr/uimages/ruzgar_hizi_kuvveti.jpg

Rüzgarın bize estiği yollar:
  • Üsküdar-Rüzgarlı Bahçe (!) Mahallesi'ne kadar, (12 KM.)
  • Kavacık'da yön değiştireceğiz, hafif solumuzdan esecek ama yol kısa, (4 KM.)
  • Çengeldere'de çengel olacağız (!) hem rüzgar yüzümüze esecek hem yokuş çıkacağız, (4 KM.)
  • Neyse ki Beykoz Cd.'sine gelince rahatlayacağız ama yokuşta aynı hikaye...

Ancak dönüşte çok dikkat etmeli diye düşünmekteyim ya da ters yönden mi gitsek? Çünkü rüzgar sağ arkadan vuracağı yerler var bu da bizi yolun ortasına itebilir!

Sevgiler, saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Arkadaşlar, bence giderken takım kaptanlığını dönüşümlü olarak paylaşalım ve şu yöntemi (-bknz. (link)) olayını yapalım!

salih bütün tur boyunca önü ben çekeceğim ve de rüzgarı ben yiyeceğim tempo ilk 45 dakika laylom lom ,,,,,45 dakika sonra rüzgara karşı ne kadar hızlı gidebileceğinizi göstereceksiniz bu antremanda en zor olan olay bu olacak ben rüzgara karşı sahilde çok pedalladım mümkün olduğu kadar eğilme olayı bu yol bisikletinde çok daha kolay olurdu ama benim hibritte çok zor oluyor eğilmem ,,rüzgara karşı yüksek tempo basarak gitmek son derece güç isteyen bi olaydır tek adam tanırım ve onunla çok pedalladım aytekin erzan rüzgara karşı 2 saat basar ve tempodan asla ödün vermez ,,,,,,,,,,ben onun arkasında izmite pedalladım yer yer volkan akboga geçti ve ben hep üçte idim ,,ikiside dehşet süren adamlardır tempo mtb de o vakit aytek 35-40 ile gidiyordu yola geçince zati onu bu pazar volkan ile kaybettim tavşanlıdan girdik ilk rampada yok oldular ve kendi tempomda gittim yolun yarısında vites teli koptu ikinci çarkta indim bu da bana vakit kaybettirdi 2saat 10 dakikada sahile geldim,,30 km lik yolu öyle aldık tabi teknik problem yaşadım en kötüsü yolun sonuna doğru mahmudiye inişinde gidonun sola kayması ve aşağı yukarı hareket etmesi ,,,18 eylülde daha değişik olacak çünki yolu artık biliyorum ..bu polinez ora için iznik nihai hedefi ve 4 eylül için ,,,,,,,,,,,,,,başarıp başaramıyacağınızı burda anlayacaksınız bende dahil bu pazar yapılan tüm teknik hatalar buraya yazılacak ..herkezin hatasını yazarım bilmiş olun burada herkez öğrenecek ,,,şöyle bastık böyle gittik benim turlarımda yasaktır benim antremanlarımda gerçekler konuşulur herkez öz eleştirisini yapacak ,bu ülkede bisiklet antrönörü yoktur okuluda yoktur o zaman oturup kitab okuyacağız bir sürü kaynak inceleyeceğiz performans geliştirmek için ne kadar kitab varsa okuyacağız olayları bire bir yaşamış arkadaşlardan burdaki deneylerini ne yaptıklarını okuyacağız örnek alacağız hatalarına düşmeyeceğiz....şimdi bu pazar herkez kask takacak tabi bende takacağım neden çünki yer yer tempo vereceğim hızlanacağız ...evet arkada yer değiştirme yapabilirsiniz ön bende olacak çünki tempo vereceğim ,,

@Kudret Kurtcebe
Yer değiştirme olaylarını nasıl yapıyoruz ağabey? Az önce YouTube'da bir kaç vidyo izledim de yorulan solda ikinci bir sıra yapıp yavaş yavaş hız kesiyor ve en arkaya geçiyor. Bizim yapacağımız olay da bu mudur?

Bu arada yarın sürpriz bir konuk geliyor. Bilen varsa da söylemesin, sürpriz dedim ya! Az önce telefonla görüştüm, şeref konuğumuz olarak kabül edeceğinize eminim...:)

Details for Sunday, August 28, 2011

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
Sunny and windy

High Temperature
27°C

RealFeel®
27°C

Winds
NE 31

Maximum UV
6

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/34_int.jpg
Breezy in the evening; otherwise, clear to partly cloudy

Low Temperature
22°C

RealFeel®
21°C

Winds
NNE 24

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

evet herkez hazırmı ?????????????????
31 km hız ,,,,,,,,,,,,rüzgar fazla,,,,,,,,,,,, kuzey doğu poyraz,,,,,,,,,,

evet bostancı ekibi saat tam 08.00 de adalar iskele önünde olsun arkadaşlar 08.05 hareket olacak beş dakika bekleme olur saat tam 09.00 da üsküdarda arkadaşlar beklemeye başlasın 09.30 da hareket edilecek 10.00 a kadar bekleyemeyiz yarım saat bile önemli bi zamandır ilk 45 dakika ısınma periyodu kavacık a geldiğimizde yukarı tırmanma başlayacak ,,,,,,,,,,,,tempo rüzgara karşı olabilir işin en zor rampada olacaktır ,,,,,,,,,,,,,,

Çavuşum ben hazırım, en son bugün rampları şöyle bir gözden geçirdim. Olay tamamdır...:)

GİDERKEN (ort. 2 km. % 4)
3,1 km. % 4,3 (Kavacık'a)
1,1 km. % 2,2 (Tepeye...)
2,6 km. % 1,6 (Çengeldere-1)
1,1 km. % 6,7 (Çengeldere-2)
2,1 km. % 5,2 (Polonezköy'e)

GELİRKEN (ort. 3 km % 3,4)
1,5 km. % 2,9 (Beykoz-1)
1,7 km. % 4,8 (Beykoz-2)
2,2 km. % 5,6 (Karanlıkdere)
1,2 km. % 3,2 (Sinpaş'a)
2,6 km. % 1,1 (Evime)

Rıdvan ile Dudullu'dan bastırıp geliyoruz, karşıdan sürpriz arkadaş ile birlikte (link) olacağız...

• Beğen
Tepkiler: Rıdvan UĞUR
salih bu akşam saat 23.00 de yatmaca sabah saat 06.00 da bakacağım foruma saat 03.00 de buraya mesaj attığını görürsem 50 şinav çekersln yarın ona göre erken yat uykulu uykulu gelme herkez için geçerlidir ,, bu arada ozandan ses yok utkudan ses yok ...evet herkez yatsın 23.00 de sabah kahvaltı yapın bi saat sonra çıkın bahadır bey kahvaltı olayı aman aman ,,,,,,,,,,

Kudret abi ben eve geçiyorum şimdi,ataşehir'den kuzende bel çantası vardı onu aldım bisikletin fren ayarı cartını curtunu yapıp yatacağım, numaram var sende sen beni sabah ulaşman gerekirse ararsın ben 8.00 da adalar iskelesinin oralarda olacağım sen beni bi çaldır kaydedeyim numaranı evde internet yok çünkü ulaşamayabilirim.

@Ozan Güner

ozan bende cep yok yalnız bahadır bey de olur herhal cep telefonu ordan ararız eğer ondada yoksa şansına küs ,,,,

evet beyler iyi geceler saat 22.43 bu saatten sonra gelen mesajları kusura bakmayın göremiyeceğim uyku önemlidir saat 06.00 da foruma bakacağım ,,,yarınki tur 4 eylüle hazırlıktır ,,,saat 08.00 de bostancıdan ekibi alarak saat 09.00 üsküdara gelmiş ekibide alarak hareket en geç 09.30 olacak ilk 45 dakika ısınma lay lom lom akabinde tempo olacak evet iyi geceler ,,,

Geri