Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

@Mehmet Tavacı

mehmet bi kep kapar belgrad turunda beraber oluruz hiç merak etme çünki orda kesin kez tempo yok asla hızlı sürülmeyecek düşük tempo gezi yapacağız ama biraz havalar soğusun tabi bayrakta olacak ,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi, dünkü turu Polonez'e benzeyen yol şartlarına sahip yukarıda bahsettiğim etapta güçlü esen poyraza karşı yaptım. O nedenle Bıçkıdere etabına gelmek istiyorum. Ayrıca haddimi bilen biriyim ve bisikletimi giderek daha verimli kullanmaya başladım.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim sabırlı davranıp geride kalanları beklediğiniz için; usta sen grubu bekletmeseydin ben epey gerilerden takip ediyor olurdum. Tabii geri kalmama mazeret bulacak değilim, bunu kapatmak için daha çok çalışacağım, çözüm bu. İsa arkadaşımın dediği diyet konusu var. 10 kilo vermeden form tutturamayacağımı çok iyi anladım. Bir de tabii kilitli pedala geçmeliyim yolu yok.

Benim gps cihazının ölçtüğü bilgileri paylaşıyorum. Toplamda 70 km yol alıp, 2800 metre irtifa yapmışız.

http://1.bp.blogspot.com/-G_iSs0wnQ6k/TlpfZ61JUBI/AAAAAAAAAPI/PapwN7YmkyA/s1600/s1.JPG

http://4.bp.blogspot.com/-PWLv-hq1uNc/TlpfaCibZsI/AAAAAAAAAPY/nSRWxKfBXKA/s1600/s3.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-P48DLxzGIsc/TlpfZ-mq-oI/AAAAAAAAAPQ/_GfovHsKbhE/s1600/s2.JPG

@Cem Şentin

şimdi cem şöyle bi durum var a takımı iyi basıyor b takımı ise çok daha hızlı
basıyor ben zati kaybolurum sen ne yapacaksın yolu bilmen gerekecek şöyle olur tek başına turu tamamlarsın ama biz senden koparız baştan söylüyorum kesin kez ama darılmaca yok çünki hiç kimse bi başkasını beklemeyecek sadece takımlarda görev alan arkadaşlar birbirlerini bekleme yapar
4 eylülün prosedürü şudur ,, a takımı temposunda gidecek b takımda çok hızlı arkadaşlar var onlar a takımını beklemeyecek yani tempo yapacak diğer antremanlarda görülen olaylar bize şunu öğretmiştir yüksek basanlar bekleyemez beklediği an kaslar biter gevşer temposu düşer 4 eylül a takım kendi başınadır b takım kendi başınadır senin a takımı elamanlarını yakalayıp yakalayamayacağını bilmiyorum ama bence sen bir hafta içersinde rampaları 6 km hızla çıkmaya çalış dikkat 6 km diyorum oldukça hızlı sayılır bu seni kurtarabilir rampa çalışacaksın dragosa gidip oralarda bi hafta çalışma yapman lazım ayrıca şile otobanına daha önce çıktınmı o yolda tecrüben varmı ,,çünki o yolda rampa başlar up uzun gider ,,,,,,,,,,,,,,,,olayın zorluk derecesini a takımda görevli olan bi arkadaşım görmüştür kendini sakatlamanı hiç istemem.....bu gün polineze gelme durumun olsa idi 50 km hızlar görüldü resmen yokuş aşağı 60-70 lerı gördük ,,,süratli bisiklet kullanmak içim çok çalışılması gerektiğine inanırım ,,,tabi yukardaki km ler aslında düşüktür neyi baz alacağız tabi yol bisikletini dehşet tempolar yol bisikleti ile olur ,,,,,
ayrıca rampada 6 km hız derken sakın kendini zorlama ama bence deneyeceksin gücünü tartman lazım ,,,başka nasıl gelişebilirsinki..

Kudret abi bugün şirketten bir arkadaşı aradım; 29 ağustos haftası işyerinin komple tatil olduğunu öğrendim. Bayramın 1. günü hariç yapacağın hafta içi programlara katılırım. Biliyorsun bayram sabahı büyüklerin ellerini öpmeye gidiyoruz.

@Kudret Kurtcebe

evet bahadır bey ,,,bıçkıdere etabında en azından üç arkadaş olması sizin için önemli çünki ben inanıyorumki birbirinizi yakalama durumu vardır şile otobanda rampa başlar up uzun gider bu gün o gördüğünüz 2 km lik rampa gibi rampalar vardır kömürcüden girdikten sonra ne kadar rampa var bilmiyorum çünki ilk kez ordan bıçkıdereye gideceğim bıçkıdereden sonra bizi rampalar bekliyor stabilize yol ve sarsıntı olacak ve yorulma yaratacak sarsıntı ...bu günkü gibi asfalt yol yok orda, bıçkıdere dönüşü işimiz çetin olacak ,,,

@Bahadır Gürel

bahadır bey olur 4 eylül topiğinden haberleşmece yaparız yalnız çarşamba benim hastane olayı var ,,,cuma bi olay olabilir pazara hazır olmaca ama ağır yapamayız ,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

kudret abi sen beğenmişsin bizi sanırım ama ben özellikle kendim olmak üzere bizi hiç beğenmedim yahu

gerçi savunma yapmak gibi olmasın ama dün gece uykumu acil durumlar nedeniyle neredeyse hiç alamamış olmamında bunda etkisi var sanırım ama genede çok gerilerde kaldık gibi geldi bana.

acaba öndeki gruptaki ironman arkadaşlarmı moralimi bozdu dersin?

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Rıdvan UĞUR

rıdvan öyle düşünme ,,,,,onlar hızlı basıyor idi evet olabilir ama gördün herkezi topladım ,,,böyle düşünme bu antreman idi bu antremanda hızlı basanlar olabilir ama ben turun başlangıcında herkeze durumu anlattım ,,,şimdi 4 eylülde böyle bi durum olmayacak ama baştan b takımı elbet kopacak ,bu bende motivasyon bozukluğu yaratmaz çünki ben tempomun bilincinde olmalıyım diye düşünürüm a takımı temposunu korurken ve limitlerini bilerek 4 eylülü başaracak evet çok yorulma bugünkünden fazla olabilir nitekim biliyorsun o alemdağ şile yolu üzerindeki rampaları ama kısa olacak çünki kömürlükden gireceğiz ve bıçkıdere ,,,,,,,dönüş evet orda gerçekten zorluk var,,,

@Kudret Kurtcebe

Yolu biliyorum Kudret Abi. Çünkü Bıçkıdere tarafına askere gitmeden önce keşif amaçlı otostopla gitmiştim. Sanırım Bıçkıdere-Göçbeyli-Sultanbeyli (Aydos Sapağına kadar)-Yakacık-Büyükbakkalköy-Ferhatpaşa-Kayışdağı-Başıbüyük-İdealtepe yolunu izleyeceksiniz. Bu hafta hem Dragos'ta rampa, hem de Kartal-Cevizli-Soğanlık-Samandıra-Paşaköy-Ömerli-Kömürlük-Kervansaray-Bıçkıdere-Göçbeyli-Sultanbeyli-Yakacık-Büyükbakkalköy-Ferhatpaşa-Kayışdağı-Başıbüyük-idealtepe-Kartal hattında çalışmayı düşünüyorum. Bunun için en erken 14.00'te evden çıkmam gerekecek ki tur bitiminde vaktinde akşam yemeğine yetişeyim. Ama turda tek başına kalmaktan sıkılacağımı bilmeni isterim.

• Beğen
@Cem Şentin

yapabileceğim bi şey yok cem ya tek gideceksin yada kendi temponda bi arkadaş ile gideceksin eminim kendi temponda bi arkadaş bulabilirsin,,,,,,,,,

@Cem Şentin
Cem bu hattı bırak artık, evden uzakta olman lazım ki eve yaklaşmanın hazzını yaşayabilirsin. Ben bugün tek başına Cumhuriyet Cd.'sinin en uzun ve zor bölümünü alırken bunları düşündüm. Benim motivasyon kaynağım buydu. Tabi alacağım soğuk duşun etkisi de hatırı sayılır derecede...

Bundan kelli ...:)

Benim yarın yani arefe dinlenme günümdür. Ama diğer günler Bıçkıdere keşfine gideceğim. Yolun büyük kısmını biliyorum. Keşif gezisi dedik ya, bilmediğim yolda ilerlemeyi sevmiyorum. Keza bugün böyle olmuştur. Ben hep o yüzden harita paylaşıyorum. Öyle plansız programsız hareket etmemeliyiz. Bir de öğle sıcakları adamı öldürür. Dikkatli olmak lazım.

Keşif gezisi için aramıza katılmak isteyen olursa hepimiz için uygun gün belirleyelim. Bu turu Rıdvan kesinlikle verecektir, Ozan'da farksız ama Bahadır ağabeyin mutlaka gelmesi gerekmektedir. Yani turdan önce bir kere Şile yokuşlarını özellikle Ömerli'den sonrasını almalıyz. Müsait olursanız gidelim...

Cem mutlaka sen de gel, nasipse Şile'ye hazırlayacağım seni...

Rıdvan moralini bozma iyidin. Ozan da iyidi ki sizler yokuşlardan korkan insanlar değilsiniz. Sadece gün aşırı Şile yapacağız olay bu. Ama öğle sıcaklarında bir yere çekilip dinleneceğiz. Öğlen yol almak yasak!

Başarılar...

• Beğen
salih bu topiğin önemi kalmamıştır ve bu topik kapanmıştır ,,ayrıca söyle yaparsan sevinirim kendi keşiflerin için bence artık bundan sonra ayrı topik açarsan sevinirim ,,

@Salih Dinçer

Salih, oturduğum Kartal'dan Şile yoluna en kestirme yol, Soğanlık-Samandıra-Paşaköy hattından geçiyor ve o yola çıkarken hatırı sayılır tırmanış yapıyorsun. Keşif yapacağımız yolun Bıçkıdere öncesi (yanlışlıkla sonrası yazmışım) en önemli yol Ömerli-Kömürlük sapağı arası 9 km'lik uzun tırmanış ki sapağın orada Çekmeköy ilçesi bitiyor ve Şile ilçesi başlıyor. Bu arada Salih, senle ve arkadaşlarla keşif için nerde ve kaçta buluşacağız ? Ona göre buluşacağımız yere güzergah belirleyip yola çıkayım. Yarın yüzme için GYTE Kültür Merkezi havuzuna gideceğim. Ama en erken Salı bana uyar.

@Cem Şentin
Salı güzel bir gün anlamı büyük. Aslında Cengiz ağabeyin turu o gün başlasaymış süper olacakmış...

Bıçkıdere konusunda sana daha yakın sanırım. Ama Dudullu'ya gelişi sabah sabah zorlamaz ise en geç 08:15 gel derim. Sabah serinliğinde yolculuk iyi oluyor. Yollar sakin oluyor.

@Salih Dinçer

salih ben face i sevmiyorum sen pekala burada keşif gezileri yaparsın cem ile iyi anlaşacağına eminim,,

@Salih Dinçer

Benimkinin adresi: (link)

Ama öncelikle beni arkadaş olarak onaylaman gerekir. Ondan sonra diğer arkadaşlarla birlikte keşif turunun başlangıç noktasını ve buluşma saatini belirleyelim. Bu arada önceki mesajda "Bıçkıdere sonrası" yerine "Bıçkıdere öncesi" olacak. Bu arada Salih, Bıçkıdere'nin bana daha yakın olduğuna dair söylediğin doğru. Bana ayrıca cebini verirsen haberleşmek daha da kolay olur. Ben de özel mesajda cebimi veririm.

@Salih Dinçer

O zaman 8.30'da Sarıgazi çıkışında buluşalım. Çünkü Bostancı-İçerenköy-Dudullu yolu sabah saatlerinde de olsa Soğanlık-Samandıra-Sarıgazi yolundan daha yoğun ve tehlikeli. Hem Alemdar'dan sonra başlayan yokuşu geçmemiş olurum, hem de daha güvende olurum.

Geri