Scudo Sports

Yol bisikleti mi? Dağ bisikleti mi?

Merhaba,

Benim Tercihim Kesinlikle Dağ Bisikleti düz yolldada olsun hızlı gider köy yoluda olsa rahat gider.. Her türlü ii dag bisikleti ama mesela diyelim yol bisikleti aldık. Bizim gittimiz yollar toprak,kar gibi v.b yollar ise dag bisikleti gitmektte zorlanmaz mesela kar diyelim kardes dag bisikletinin lasitigi tırtırlı kaymaz ama mesela yol bisikletinin lastigi düz ise orda rahatca kayarız ve kendimi yaralıya biliriz.. Önerim Dag Bisikletii......

Scudo
@mert çavuş

İyi de kardeşim sen toprak yolda dağ bisikleti zorlanmaz diyorsun benim de yol bisikletiyle araziye girecek halim yok ya ? İlk mesajımı bir okusaydın keşke kendine göre yorum yapmışsın.

Cyclocross al, her olaya gelir...

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Sana güzel bir şehir bisikleti lazım. Mtb ayarında, yol tadında. Donanımını iyi belirlersen pişman olmazsın...

Mustafa beye katılıyorum bende yol bisikleti kullanıyorum sabahları beni koçtaştan ataköy istikametinde görebilirsiniz.Araçlar inanılmaz saygı duyuyorlar.

Dağ & Yol tercihi yaparken yolların durumu yerine bisiklette ne tür tarzdan keyif alacağımız daha önemli sanırım. Örneğin benim kızım için bisiklet kullanmak demek atraksiyon yapmak demektir. Köşe bucak her yere girmeyi seviyor, düz bir yolda uzun süre gitmekten hiç haz almıyor. Yapı meselesi tabi ben de düz yolda hız yapmaktan ve uzun süreli dayanıklılıktan hoşlanıyorum. Eşim ise her iki tarzı da sevmiyor, onun için önemli olan yolculuğun keyfini almak, sakin sürmek, bol bol sohbet etmek. Düşünün biz bir çekirdek aileyiz ama sürme tarzlarımız çok farklı ve bisiklet tercihlerimizi de bu belirliyor.

@Enes Çatal

yeni duydum bu biskleti.Gerçi sporuna göz aşinalığım var ama bu tarz bisklet kullandularını bilmiyordum.Dağ biskletinin yaptığı işi yapmıyor ama zorlu yollara girebiliyor sanırım.taşlık hafif engebeli.ön amortisör de yok sanırım bunlarda

@Bahadır Gürel
Valla bende hız yapmadan orta kararda düz yol tercihim ama öyle bir yer bulmak zor oluyor.bisklet tercihi yapmaya çalışıyorum bu yüzden mtb veya şehir biskleti arasında gidip geliyorum.Aslında şehir biskleti alma niyetim var ama dediğim gibi trafikde sürmek zor gözüküyor.

@Halil EROĞLU
bu nasıl bir bisklet oluyor Halil?Bende düşünüyorum da...

porshe mi ? Range Rover mı ?
ne tarz seversin onu bilemem ama bende 2 side var
antalyada yaşıyorum şehir içinde sürüyorum.kısaca nee kadar arazi bozuk yol olabilir ?
maşasız sert şehir bisikleti aslında tam bu yollar için ama iş kaldırım inme çıkma olunca bilekleri yorabiliyor ve konforsuz olabiliyor.
ama dağ bisikletinde öyle bir derdim yok tabi 29 olduğu içinde hızlı gidebiliyorum..
sana önerim 29' bisiklet almanız istersenizde şehir lastiği takar turlarsınız

@Bahadır Gürel

Şu ana kadar gelen en açıklayıcı cevap oldu, yol bisikletinde kararımı çoktan vermiştim ama bu söylediklerinizle daha da kesinleşti. Ben de sürekli düz yolda sürüp hız yapmaktan hoşlanıyorum demek ki yol bisikleti lazım bana :)

Hangi bisikleti alacağın sorusunun yanıtı, hangi amaca yönelik olarak bisiklet kullanacağın ve nasıl kullanacağına bağlı olarak değişir.
Ben asfalt yolda, hız yapmayı seviyorum diyen birisine yol bisikleti al derim.
Yada ben asfalt yolda, kendimi yormadan, ağır tempoyla sürüş yapmak istiyorum ama aynı zamanda performans ta benim olmazsa olmazlarım arasındadır, her ne kadar kendimi yormasam da, her çevirdiğim pedalın hakkını kilometre olarak almak istiyorum diyen birisine de yol bisikleti tavsiye ederim.

Öte yandan, tamam ben ormana girmeyeceğim, asfaltta sürüş yapacağım ama keyfime düşkünüm bisikletin üzerinde aero pozisyon (yatış pozisyonu) almak, 10 vites, 20 vites ile incecik lastik üzerinde sürüş yapmak bana göre değil,
benim performans kaygım yok, lastiğim kalın olsun, yolu hissettirmesin, bisikletim, beni gidonun üzerine eğilmek zorunda bırakmasın, varsın aynı kilometreyi yol bisikletlerine göre daha fazla enerjiyle bana kat ettirsin, hiç kafama takmıyorum,
harcayacağım fazla efor bana kas, spor, lezzet olarak geri dönüyor diye düşünen bir insan da kesinlikle dağ bisikleti alsın rahatına baksın.

Bunun dışında, yok ben ormana, patikaya gireceğim diyen bir adama zaten hiç kimse yol bisikleti al demez :)

Kıssadan hisse, senin tarzın ve bisikletten beklentilerin neler onları bir düşün taşın ona göre bir bisiklet al derim.

Mesela ben alüminyum bir yol bisikleti almak istiyorum, neden diyecek olursan, hız yapmak istiyorum ama arabalara da güvenmiyorum, aniden önüme bir araba fırlar
ve çarparım cânım karbon bisiklet çöp olur diye tedirgin oluyorum. Bir nevi, kamyon şoförleri nasıl altındaki kamyona güvenip te, çekinmeden yolda rahat rahat hareket edebiliyorlarsa,
arabalara kıyasla, tabi bisiklet bu nesine güveneceksin, doğru ama 5000 lira verdiğin bir bisikleti, çöpe atma korkusuyla hız yapamamaktansa, ucuz yollu alüminyum bir yol bisikleti alırım,
bacaklarımın son kuvvetine kadar korkmadan basarım. Yanlış anlaşılmasın çılgın bir insan değilim, yol bisikleti kullanmamış ve içinde ukte kalmış birisi olarak, bacaklarımın son gücünü,
tekerlerimin rüzgarında yaşamak istiyorum. Üç beş sefer, sağ salim bir şekilde o zevki yaşadıktan sonra da zaten, bir daha öyle riskler almam, biraz yavaş giderim ve
ona karşılık gittiğim mesafeyi artırırım, ne olmuş olur, aynı kaloriyi gene yakmış olurum, değişen birşey olmaz, ha ne olur, hayatta kalma şansım artar :)

Gözüm tamamen doyunca da alırım karbon bir yol bisikleti ve tamamen performans odaklı uzun soluklu sürüşlere veririm kendimi.
Kendi bakış açımı paylaştım ki, örnek teşkil etmesi açısından, sen de bunun gibi oturup kendine, adını sen koy, hayal mi dersin, plan mı dersin böyle birşey yap ona göre al bir bisiklet fazla vakit kaybetmeden.

• Beğen
Tepkiler: Ahmettlhtoru
@Oguz_

kardeş bütün hepsini okuyamadım amada benim kullanıcağım yerler arada sırada uzun yol arazive şehir içi kullanım için en uygun bisiklet hangisidir

@Oguz_

aydınlatıcı olmuş.tavsiye isteyenler bunu okumaları uygun olur.

İlk bisikletim (çocukken aldıklarımı saymazsak) full süspansiyonlu çok da kaliteli olmayan, araştırmadan cahilce ne kadar süspansiyon o kadar iyi mantığıyla aldığım bir bisikletti.

Daha geçen günlerde kendime yeni bi bisiklet daha aldım ve benim tercihim Hardtrail MTB 'den yana oldu. Sebebi şu bisikleti çoğunlukla şehir içinde düz yolda kullanıyorum. Ama bazı haftasonları bisikletime binip araziye çıkıp köy köy gezmenin zevki de bi başka olmuyor değil. Yani genelde şehirde bazen arazide kullanıyorum bisikleti. Kendine güzel bi bütçe ayırmışsın 29" kitlenebilir maşası olan bi Hardtrail MTB seni her türlü mutlu eder.

29" lastik tabikide yol bisikleti kadar olmasada sana hız kazandırır, ayrıca düz yollarda maşanı da kitlersen hızdan ödün vermemiş olursun. Benim sürüş tarzıma en çok bu çeşit kullanımın uygun olduğunu düşünüyorum seni bilemem tabi :)

• Beğen
Tepkiler: reloqram
Geri