Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

Hatta bu arada 2 yeni fotoğraf da ekleyeyim;
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1012313_10151571632373772_855523064_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/945377_10151574023263772_1423239317_n.jpg

Scudo
Açıkçası yıllardır bisiklete biniyorum;rahat bir 20 yıl dağ ve Dağ'dan kırma şehir bisikleti kullandım buna 35-40 kg'lık yük bisikletleride dahil.1970 model Peugeot helium road bike kadrosu buldum 54 kadro idi neyse onu adam ettim yeni sıfır jantlar ,rubleler,aynakollar vs..kısaca takılabilecek en hafif parçaları taktım ve düşdüm yollara şu anki ağırlığı 12 kg ve çok memnunum tercihim hep çelikden yana oldu;ama hafif olanlardan yaklaşık 10 yıldır peugeot'ile mesut mutlu yaşıyoruz.yol bisikleti ayrı bir keyif ama çok hafif bir bisikletten asla keyif alamadım o da ayrı dava.ama yol bisikleti almak isteyenler oturduğunuz muhit ,yollar ve çevreye göre almaya baksınlar.iyi bir gözlem ve araştırma yapmadan almak ancak sonu hüsran oluyor.

yol bisikleti ,,sene 1976 ...evet pejo ağırdı ...gençtik ,sürat delisi idik ,ağırlık bana koymuyordu ama şimdi altımdaki scott daha doğrusu hibrit ,10 kilo 350 gram bu öyle bi karbonki asla bana sert zeminlerin şiddetini vermiyor ve asla yorgunluk hissetmiyorum tabi bunun nedeni sürekli sele üstünde tepinmem 100 artılar 60 km ler vs vs evet bu ayda her pazar tepiniyoruz bostancı aydos bostancı 60 km lik etapta ,,evet yol bisikleti asfaltta değerini verir hele hele 7 kilo ise ve hele 18 mm ise tekerin hacmi hele hele altınızda zamana karşı bi adet canavar var ise tabi sadece düz yolda gideceksiniz ,istanbulda anadolu yakada en uygun etap bostancı sabiha gökçen bostancıdır ,60 km dir ,evet burada zamana karşı bisiklet değerini verir..insan zevk alır tabi ha benim tarz hep stabilize yollara girmek oradan sert düz toprağa ve oradan asfalta olduğu için tarzım cyclo cross bike a uygun idi ta 76 dan beri...benim girdiğim etaplara malesef yol kullanan arkadaşlar rağbet etmiyor teker hacimleri 23-28 arası olanlar ve haklılar tabi çok riskli tek dostum inat yapıyor ona helal olsun ama az kalsın tavşanlıda yardan uçuyordu tekeri 28 mm lik ağır stabilizeye girdi o teker ile ,,,,,,,şu anda benim bisiklet 28 jant oldu alexrims jantlar, aliminyum çatal ve teker hacmi 700 x32 stabilize canavarı sert düz toprak yolların canavarı, model maxxis over driver bir numara..

@Gökhan Toros

Gökhan naptın! Paket taşlı zeminde yol bisikleti sürülür mü. :islik:

@Kudret Kurtcebe

Abi aslında sana karbon bir cyclocross-yol lazım. Şuanki konforu alamazsın belki ama çok farkeder eminim.

@Tuncay Üner

...şimdi model olarak focus,pinarello artı cube ve colnago var valla hepsi de iyi, kadronun üst borusunun yukarı doğru eğimli olması beni daha çok çekmekte ,şimdi konfor meselesine gelince açıkçası bu bisikletin son hali yani modifikasyonu her yol paris oldu tek yol hariç sert çatlak zeminli topraklarda konforlu değil ama stabilize ,düz toprak yolda emniyetli ,gidonun mtb gidonu olması bana stabilizelerde ve düz toprak yollarda güven vermekte evet yarış gidonu biraz beni tedirgin edebilirdi diye düşünüyorum ...istanbul dışı sıkı etap bizi bekliyor gene ora tavşanlı-boyalıca hattı giden bilir ağır stabilize yol dehşet sarsıntı ....ve yarış gidonlu olanlar bayağı risk alıyor orada mahmudiye köyünden 10 km iniş dehşet keskin virajlar var teker hacmi 32 altı olanlar bayağı riskte orada ....tuncay ,karbon cyclo cross ta alsam galba modifikasyona gitme olurda söyleki mtb gidonuna çeviririm gidonu yarış gidonundan çıkarımda ama bisikletin orjinalliği bozulur diye düşünüyorum fren sistemleri değişmesi gerekecek, tabi olursa ,en iyisimi diyorum bu emektara devam ve yeni modifikasyon olacak durumu zati kalmadı yeteri kadar oldu bundan sonra kompenantlar olacak slx 44 dişten slx 48 dişe geçme durumu tabi orta göbekten bağlanan ön aktarıcı modeli tabi lx olacak ve arka ruble 9 lu sram üst model olacak gene ve zincirde değişecek arka aktarıcı iyi durumda ,eskisine nazaran akışkanlık olmasada idare eder evet deore xt iyi malmış epey dayandı ..

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013170_609666415732603_1622381064_n.jpg

evet makinemim son hali nereden nereye 26 janttan 28 e...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1000819_611798322186079_1161412712_n.jpg

http://mbike.com.ua/wp-content/uploads/2010/02/d-cube-x-race-pro.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998528_611798482186063_1939213286_n.jpg

http://www.provelo.ru/f/products_new/449_white.jpg

Kudret Abi, yapma bunu. :( Hadi hepsini yazdın, bari birini koy, acı bizlere...

Cyclocross görsel şölenleri : )

Harikasınız Kudret Bey, gözümüz gönlümüz açıldı.

@ahmetcan44

dostum ahmet evet çok güzel makinelerde valla bilgisayara aldım bakıp bakıp duruyorumda ama dedim ya şimdi bu yaştan sonra yarış gidonu ile düz toprak yollara dalmak ve ağır stabilizeye dalmak,valla bu mtb gidonu daha bi emniyet duygusu veriyor ...
valla bakalım zaman neyler, 50 dişli cyclo cross olacak tabi ,eğer alacak isem,
focus,pinarello colnago ve cube artık kura çekerim hangisi gelirse yukardaki cube yalnız 46 dişli diğerlerine bakmadım ....

sırf mazgal ve tramvay hatları yüzünden yol bisikletinden vazgeçilmez çünkü mazgaldan çapraza geçerek girmessiniz. Tramvay yolundada orta şeridi takip edip sadece dönerken ondada çapraz dönerseniz hiçbir problem olmaz

sırf mazgal ve tramvay hatları yüzünden yol bisikletinden vazgeçilmez çünkü mazgaldan çapraza geçerek girmessiniz. Tramvay yolundada orta şeridi takip edip sadece dönerken ondada çapraz dönerseniz hiçbir problem olmaz

yol bisikleti bisikleti asla durmaz frenleri
alirsın bir ds8.3 yagmurda kaymaz çamurda batmaz
kaldırımdan atla parklarda hopla
in sahile çık dağlara
kasma keyfine bak be baba:)

@barbaros soylerkaya

http://www.epicgifs.net/images/show/G4L8X13H

Neyse,
bence araba alın. Hem 4 tekeri var denge problemi olmaz. Hem kapalı kabin, üşümez-terlemezsiniz. Klima açarsınız. Güzel 4x4 bişey alırsanız kaldırımdan falan da atlarsınız. Dimi?

Konudan anladığım her türden bisikletin olacak mtb yol tur kim hangisi daha iyi derse ona bineceksin herkes kendi bisikletini savunuyor çünkü. Bende mi, bende mtb var 1.50 lik lastik le ayağımı yerden kesiyor şükür daha fazlasına para yediremem çoluk çocuk var.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Hem yol hem mtb kullanmış biri olarak, yeri geldi yol ile araziye girdim, yeri geldi kilometrelerce sıcak asfalt yolu 2.2 lstikle gittim. 2sininde zevki keyfi ayrı. Yol bisikleti, yol bisikletinden zevk alan biri içindir, özeldir. Yola aşıksa her yere girer her yolda gider. Mtb mantık evliliğidir, yol aşktır bana göre :D

Bence imkan dahilinde yol da almalı, katlanır da almalı, şehir de :) MTB'yi saymıyorum kusura bakmasın mtbciler :)
Bende şimdilik şehir bisikleti var. İlk fırsatta katlanır alacağım inşallah. Daha ileride yol almam söz konusu da olabilir.

Mtb kullanıyorum ilk fırsatta katlanır ve yol bisikleti alacağım. Bisikletin zevki ayrı çeşitlerinin zevkleri daha bi ayrıdır bence ..

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Konu MTB yol bisikletinden daha kötüdür, ya da yol bisikleti diğer bisikletlerden daha iyidir değil aslında.
Konu sadece, yol bisikletini bilmeyen kişiler tarafından yorumlardan sıkılan ben'in buna tepkisi. Biri der freni tutmaz, biri der lastiği patlar. Akordu bozulur diyen.
Hepsi bu konuda cahil kişiler. Sadece onların yaptığı yorumlarla bisiklet seçiminizi yönlendirmeyin diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Kavakkoru
Şubat'ta yol bisikleti alırken varolan hybrid bisikletimin zincir ve rublesini değiştirmiştim. Sonuç: Yol bisikleti 10000 km'de, hybrid'in zinciri hala parlıyor.

istanbuldayım, 2 yıl önce bisiklet seçimi yaparken yol bisikleti ile ilgili saçma ön yargıların da etkisinde kalarak city bike bir model tercih ettim. şimdi keşke direkt yol bisikleti alsaymışım diyorum. seçim yaparken toprak, taş, dağ tepeye girmeye mecbursanız ya da özellikle istiyorsanız mtb seçin derim. yoksa tramvay yolu ya da ufak tefek asfalt problemleri nedeniyle vazgeçilmezmiş yol bisikletinden.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Geri