Scudo Sports

Yatırımı euro olarak mı yapmalı altın mı?

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Tepki
792
Bisiklet
Scott
Başlığımı doğru yere mi açtım bilmiyorum.

Ben birikim yapmak istiyorum. Ancak euro bazında mı yoksa altın bazında mı birikim yapmalıyım kararsız kaldım. Sizin tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

Scudo
Tam olarak ne istediğinizi anlatabilirseniz bir kaç yol gösterebilirim. Birikim yapmayı istemek yeterli bir açıklama değil çünkü. Birikim / Yatırım çoğunlukla farklı şeylerdir. İyi analiz etmek ve iyi bir strateji izlemek önemlidir. Kişisel tercihler, kişisel risk analizi bunlar ciddi ciddi önemli şeyler. Forum bunu konuşmak için doğru yer mi bilmiyorum ama tam olarak istediğinizi, sizde bu isteği uyandıran hayalleri özelden yazarsanız bir kaç yol gösterebilirim.
saygılar

Öncelikle ne kadar süreyle yatırım yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Bir kaç aylık mı, bir kaç yıllık mı yatırım yapmak istiyorsunuz?

Euro şu anda 2.7 TL seviyesinde. Her ne kadar dün %1.5 civarında bir düşüş yaşadıysa da uzun veya kısa vadeli yatırım için elverişli olduğunu düşünmüyorum.

Bir kaç senedir takip ediyorum. Altın 2-3 aylık periyotlarla %5-%10'luk dilimde (salınım) artış ve azalış gösteriyor. Şu an 85 TL ki tahminimce bir ay içerisinde 80 seviyesini görmesi söz konusu olabilir. Eğer kısa vadeli yatırım düşünüyorsanız biraz daha bekleyip 80 seviyesine yaklaştığında alabilirsiniz. Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsanız hiç beklemeden alabilirsiniz.

Ayrıca hangi yatırım aracını kullanırsanız kullanın riski bölmek denilen bir yöntem var. Bu yöntemle paranızın bir kısmını altına yatırabilir, kalan kısmını da dövize çevirebilir ya da TL olarak saklayabilirsiniz.

Dip not: Ne olursa olsun başkalarından aldığınız tüyo ile borsaya girmeyin. İlla ki zarar edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Uzun vadeli yatırım yapmayı düşünüyorsanız tabi ki altın daha karlı olacaktır.
Kısa vadeli ve piyasayı takip ederek yatırım yapmayı düşünüyorsanız dolar ve euro olarak yapabilirsiniz.
Şuan için Türkiye`ye altın ithalatı artmış durumda, fiziksel altına da fazla talep var, Avrupa ekonomisi iyi durumda değil, bu bunalım eninde sonunda bize de yansıyacaktır. Ekonomi çok kırılgan durumda, sıcak para girişi kesildiği an kriz yaşayabiliriz.
Dolar şuan zirve yapmış durumda, çok az daha artabilir, 2,10tl den fazlasına merkez bankası müdahale edecektir, orta vadede tekrardan 2tl nin altına da düşebilir, şuan için çok makul değil.
yatırım miktarı fazlaysa dolar ve euro ile risk alınıp al sat yapılabilir, yatırım miktarı fazla değilse altın en mantıklısı.

MErhaba,

Ben yeni memurum. Ailemden uzakta, başka bir ilde yaşıyorum.
500 TL kira ödüyorum, 420 TL kredi taksidi ödüyorum. Ve kredi kartlarımı 3 ay içerisinde kapayıp şubat ayı içerisinde ufaktan yatırım yapmaya başlamak istiyorum. Bunun için izlenecek farklı durumlar var biliyorum ancak bı konuda yeterli bilgi sahibi değilim.

Yapacagım yatırım çok uzun vadeli olmayacaktır. 2 yıl içerisinde evlenmeyi düşünüyorum. Borçlu evlenmek istemiyorum. Şubattan itibaren aylık 200 TL'den başlayıp atyyırarak yatırım yapmayı düşünüuorum.

Altın mı olur Euro mu olur bilemiyorum. Bonolar var tahviller. Ne yapsam diye araştırmak istiyorum daa.

O zaman en mantıklısı altın olacaktır.

2007 de asgari ücretli maaşıyla 4 adet cumhuriyet altını alınabiliyorken 2013 de sadece 1 adet alınabiliyor

Bu mesajları okumadan aynısını ibrahim bey'e özel mesajdan yazmıştım.. kesinlikle size katılyorum.. Doğru yatırım budur.

@Soner Sarihan

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
gümüş piyasasını da es geçmeyin.

Altın fiyatları 10 yıllık periyotlarda artar ve azalır. Şu sıralar azalan bir grafik çizdiği söylenmekte ancak her daim değerini de korumaktadır. Altına yatırım yaparsanız çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe kaybınız minimum seviyede olacaktır kanaatindeyim. Ancak söz konusu altını en iyi şekilde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

yatırım konusunda emin olun kimse ne olacağını bilemez.size verebileceğim tek tavsiye kendiniz araştırıp kendiniz yapın yapacağınızı.kimseyi dinlemeyin
çok hızlı zengin olayım derseniz forex ya da borsanın bazı hareketli kağıtlarına oynayın.ama emin olun bütün paranız gider.(ama paranız giderken ya da zarar yazarken öğrendiklerinizi bilmem kaç bin tl de verseniz kimse size öğretemez)borsadaki bazı şirketlere paranızı yatırarak her sene düzenli kar payı da almak mümkün(ki olması gereken normal yatırım bu olmalı) ama ekonomimiz çok sığ olduğundan borsamız çok dalgalanan bir borsa maalesef.verdikleri kar payı da maksimum senelik %5 civarı.kendi kafanıza göre $,€,tl,altın,demir,gümüş gibi paranızı dağıtabilirsiniz.o da zor iş

en başta da değindiğim gibi bu fikir de dahil hiç bir fikri okuyup ta yatırım yapmayınız.laplace şeytanı hariç kimse ne olacağını bilemez hatta o bile bilemez bence

Pek ilgilendiğim konu olmamakla birlikte televizyonda gazetelerde rast geldiğim kadarı ile Uzmanların yıllardır Türk yatırımcısını yönlendirmeye çalıştıkları bir araç olan "yatırım fonları" nı değerlendirebilirsiniz. Normal bir kişinin günlük hayat meşgaleleri içinde piyasaya zamanında tepki vermesi gerçekten zor.
Ben okumadım ama aşağıda yatırım fonları ile ilgili resmi bir tanıtım-rehber var belki ilgilenen olur.

(link)

şuan euro çok yüksek yatırım için en azından şuanda alımaz ,ben kendim gram altın alıyorum bankadan sanal olarakta fiziki olarakta 2 türlüde alıyorum tavsiye ederim

@Ahsen Okyay

gümüş çıkarsa altına oranla daha fazla kazandırır düşersede daha fazla zarar ettirir,ama 1 gram altın altın 70 tl de olsa 100 tlde olsa 1 gram olarak duruyor sonuçta,paranızı 6 ay unutun ,6 aydan içinde lazım olacaksa tlde kalın

yanlısmı anladım bılmıyorum ama 2 yıl sonra evleneceksın ve dugun ıcın para bırıktırıyorsun

200 lirayı nereye yatırıp ne kazanacaksın mesela sigara içiyorsan bırak en iyi yatırım bu 200 lıra yerıne 400 biriktirırsin kımse sana ayda 1 e 2 vermez ama sigara veriyor..

ikinci olarak yatırım yapacaksan bence bu tavsıyelerı ilerki yaşamında dikkate al daha çok maaş aldıgında mesela,,
cunku 200 liradan elde edecegın kar nerdeyse parandan giden degere denk..heleki türkiye gibi bir ülkede bu şekilde yatırım yapılmaz sadece para biriktirmiş olursun yada burada tavsiyeleri bile satın almayacak bir para kazanırsın..

yanlış anlaşılmasın

Bence compagnolo grup setine yatırım yapın. Her geçen gün fiyatı artıyor arkadaş!

şahsi fikrim eşit miktarda dolar altın ve euro alırsanız biri düşse öteki değerlenip zarar etmemiş olursunuz örneğin bugün altın düştü dolar yükseldi öteki yandan altın en son 2011 agustosta 1700 seviyesinde sürekli düşüşte idi şimdi altın ucuz ve alınabilir gibi görünüyor 1250 güçlü bir destek seviyesi altın için

Fikirleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
2014 Eylül ayından itibaren 200 değil de 500 TL hatta 600 TL birikimle devam edeceğim yoluma. Geriye kalacak olan da 1 yıl. geriye kalan bir yılda da birikimimi katlarsam evliliğe ne kadar az borçla girersem o kadar iyi olur benim için. Az birikim de benim için destek olacaktır.

Geri