Scudo Sports

Yatırımı euro olarak mı yapmalı altın mı?

Yatırım ve birikim farklı şeylerdir, dövize yatırım yapılmaz. Döviz alarak ancak birikiminizin enflasyon nedeniyle değer kaybetmesini -o da belki- engelleyebilirsiniz, ama para kazanamazsınız, hatta bazen kaybedersiniz. Elinizdeki dövizin tl karşısındaki değeri artsa bile bu sanal bir kazanç olur, ithalata dayalı olan tüketim kalemlerimiz nedeniyle (mesela bisiklet) satın alma gücünüz de aynı oranda azalacağı için aslında gerçekte hiç bir şey kazanmamış olursunuz. Yatırım ise para kazanacak bir işe, değer kazancı ya da nakit sağlayacak bir varlığa yapılır.

Scudo
Dövizde artık kazanmayı beklemek züğürt tesellisinden başka bir şey değil. Ekonomiyi ne kadar takip ederseniz edin dövizle ilgili bir öngörüde bulunmak zor, kısa vadede kar edilmez uzun vadede ne olacağı belli değil. Bu tür işlere hakim olmayan arkadaşların ilk seçeneği döviz oluyor, onlarında aklındaki atıyorum dün döviz 5,8 idi bugün 5,9 bak az az da olsa kazandırıyor ama bankanın alış satış arasındaki fark stabil değil..
Parayla para kazanmak ülkemizde büyük risk, elinizde çook büyük paranız yoksa döviz işine girmek çok mantıklı değil, ekonomi karşısında param erimesin derseniz altından öte yol yok, hiç ama hiçbir zaman alıcısını üzmez riski neredeyse 0, tecrübeniz var ise piyasayı da koklamasını biliyorsanız borsa acayip bişey. Bir gecede zenginde olursunuz bir bakmışsınız totonuzun altındaki bisikletten de olmuşsunuz. Bunun için sistemi öğrenecek uygulamalar sitelerde mevcut, sanal para ile gerçek borsada işlem yapıyor gibi oynuyorsunuz sistemi öğrenip kendinizi geliştirip sonra güvenirseniz gerçek parayla girersiniz. Muhtemelen aramızda finans uzmanı arkadaşlar vardır, onların alternatif yorumlarını merak ediyorum.

Risksiz getiri ve emeksiz yemek olmaz. Gelmiş geçmiş en iyi yatırımcılardan Warren Buffetin bir sözü vardır: “bazı adamlar playboy okur ben ise finansal raporlar okurum” diye, durumu gayet iyi özetliyor. Kolay yoldan para kazanmayı uman elindekinden de olur arkadaşlar.

Yatırımı kendinize yapın, gerisi gelir ☺️

• Beğen
Tepkiler: efaruk
yatırımınızı araba olarak yapın modeline göre her ay 5-6 bin tl arası artıyor :)

Geri