Scudo Sports

Yatırımı euro olarak mı yapmalı altın mı?

Şuan için en iyi yatırım Altın gibi görünüyor, ben altın madeninde çalışıyorum altının maaliyeti yani ons u 1250 dolar civarında altın bu cviarlarda seyredecek ve 2014 ün başında yükselişe geçecek diye tahmin ediyorum. Yatırımım altın yönünde her maaşımda en az 3000 tl lik altın alıyorum. Fed in açıklamaları olacak şubat ta yanılmıyorsam o zaman patlama yapacaktır yani 90 TL lere gelecek Gramı. Tabi yatırım yapın demiyorum bu benim görüşüm ve yatırımı bu şekilde yapıyorum.

Altın olayında bir kural var düştükçe alacaksın ki alış ortalamanı düşüreceksin. Kısa vadede düşünmeyin tabi uzun vadede düşünün herzaman.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Scudo
Bence yiyin. Kefenin cebi yok. Biraz kalsın diyorsanız Euro ya da Sterlin alın. Bisiklet parçaları genelde o para birimlerinde satılıyor :)

memleketteki konjonktüre bakarak tam isabetli bir karar vermek doğru olmaz. İlerde yaşanacak bir spekülasyonla dolar fırlayacağı gibi euro yerinde sayabilir. Altın artık çok değişken ama uzun vade de artması pek muhtemel. Bunu piyasayı çok yakından takip ederek anlayabilirsiniz. Euro ve altın ı sıkı takip altına alın. Para lar genellikle sık sık düşüp çıkarlar. Euro dolar gibi pazar parası olmadığı için çok fazla değişken değil ama dolar gördüğün gibi rekor üstüne rekor kırıyor. Şu an için ekonomi normal seyrinde. Para dönüşü çok yok. Likit sıkıntısı var. Bu ilerde dolar euro gibi paralara talebi artırabilir. Bunun neticesinde değeri artabilir. Ama yaşanacak bir kriz herşeyi tepetaklak edebilir. Ben riske girmeyeyim derseniz euro makul bir seçim gibi duruyor. Ama altın da güzel bir yatırım bankaların altın hesaplarını inceleyin. Aldığınız fiyatın altına düşmemek kaydıyla size altın hesabı açıyorlar bence buda çok avantajlı.

şu anda Euro yüksek altın düşük fiyatta.
tabiki altına yatırın.

şimdi bunlarda kritik noktalar vardır alttan yakalayıp yukardaki bi noktada satmalısınız, dinamik olarak değiştirebilmelisiniz yatırımınızın şeklini
değiştiremezseniz de bunun altın olarak yapmayı tercih ederdim ben yerinizde olsam çünkü altında vergi yok :) bugün 10 altınınız var yarın 1000 altınınız olsun bunun için sizden hiçbir vergi alınmaz ;)

Mevcut güncel olaylara bakılırsa Dolar 2,20 lere gelebilir. Fed nasıl olsa Şubat ta sorunu çözecek ve dolar bir nebze daha yükselecek. Tr de durum ise zaten yiyen yemiş dış boç dünya olmuş. Bu saatten sonra tr nin değer kazanması çok zor bence.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Mesleğim gereği (22 yıllık bankacıyım) yatırım araçları ile yakın ilişkim oldu...Altın, Dolar, Euro, Borsa, Fonlar, Bonolar vb ürünler genellikle spekülatif ürünler olup hem kısa vadelerde yüksek getiri imkanları sunarlar hem de getiri oranında risk içerirler (yüksek getiri veya götürü=yüksek risk)
Öncelikle ne tip bir yatırımcısınız risk almayı seviyor musunuz... Bu aralar borsa çok hareketli bu da demektir ki doğru spekülasyonla yüksek getiri elde edilebilir yada tam tersi...
Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarı ile sınırlı bir bütçe ile aylık sabit bir miktarın yatırıma yönlendirilmesi söz konusu...
Bu tarz kaynaklar için aslında en uygun araç BES (Bireysel Emeklilik Sigortası).Yatırımlarınız uzman kadrolarca sizin seçtiğiniz (az riskli, orta ve yüksek riskli/getirili) fonlarda değerlendiriliyor.Ayrıca bir takvim yılı içinde mevcut fon seçeneğinizi 6 defa değiştirme hakkınız var.(seçtiğiniz fon beklentilerin altında ise farklı bir fona geçebilirsiniz).
YP cinsi paralar ($, EUR) ve altın gibi değerli maden yatırımlarında alırken yüksek kotasyondan satarken ise düşük kotasyondan fiyat uygulamalarına sahip olduğu için kar marjlarının önemli kısımlarını baştan kaybolur.Ayrıca söz konusu ürünlerde fiyat düştüğünde tüm piyasa alıcı yükseldiğinde ise tüm piyasa satıcıdır yani pozisyon kapatmak sanıldığı kadar olay değildir.
Keza borsa (hisse senetleri) de aynıdır.Bazen bir kağıttan çıkabilmek için zararı göze almak gerekebilir. (sizin satmak istediğiniz o kağıdı almak isteyen alıcı bulmanız gerekir)
Son olarak getiri kesin olan vadeli mevduat (32-45-60-90 günlük) da düşük risk oranı enflasyon üzerinde az da olsa bir getiri ile cazip olabilir.

Forex'e girdim arkadaşlar. Bugün başlıyorum. Hadi hayırlısı.

@İbrahim Aslanhan
şahsi düşüncem gerçek hesaba geçmeden önce demo hesaplarda deneme yapmanız en az 3 ay sisteminizi teyid edip karlılığına emin olduktan sonra gerçek hesaba geçmeniz olacaktır

@Cuneyt Erkman

Cuneyt Bey,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Beni düşünmüşsünüz. :)
1 Ay boyunca demo hesap kullandım ve akabinde gerçek hesabım açıldı. Bir ay süresince aktif olarak kullandım demo hesabı. Bugün başladım artık. Bakalım ilk deneyimim gerçek hesap üzerinde. Artık inşallah güzel olur benim için.

bence yatırımı ayakkabı kutusuna yapmalı son haberlerden sonra :eek:ut:

@Serkan Mıstınoğlu

türkiyenin çoğu zaten böyle ya oto kredisi ya ev kredisi yada başka kredileri ödüyor maaşı olduğu gibi gidiyor...

@Serkan Mıstınoğlu yani kaç sene geçmiş ama o borçları bitirmişsindir sen ama bir yenisi başlamıştır. Ne iş sen eskiden bu tip konulardan hiç çıkmazmışsın bakıyorum. Gerçi sen de haklısın. Rock Star olabilme hayaliyle büyüdük ama öyle olmadı. Sen de bu gerçekle yüzleşmişsin ki, hep böyle konulardasın...

Dolar ve euro 2 - 3 yıllık süredir hayatımda kazanç olarak yatırım yaptığım ikili. 7-24 takibimde yeri geldi çok kazandım yeri geldi kaybettim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri