gravelworld
Daimi Üye
- Tepki
- 275
- İsim
- Ömer
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
deceuninck quickstep takımı vardı wolfpack diyorlardı kendilerine yamyam gibiydiler,movistarda bir ara öyleydi.Uae Emirates takımından önce hangi takımın borusu ötüyordu? Uae köyün delisi gibi her yerden podyumla çıkıyor
pogi amok koşucusu gibi maşallah her yarışta kafaya oynuyor. vingego'ya bakıyorum birde. adam sakat diye muhtemelen tdf'ye kadar yarışmayacak belki de. kim iyi yapıyor bilemedim.Dün Amstel Gold Race vardı konuşulmadı burda hiç ilginç bi şekilde, Lidl Trek’ten Skjelmose kazandı. Son 50 kilometresi falan nispeten keyifliydi; Alaphilippe’i gördük önce kaçışta, Pogacar tabi klasik bi şekilde önce kaçışa katıldı sonra da Alaphilippe’i silkeleyip kendi devam etti. Arkadan Skjelmose ve devamında Evenepoel Pogacar’ı takip etti. Son 10 kilometre civarlarında farkın kapanacağı artık belliydi, nitekim finişe Pogacar’la Skjelmose kafa kafaya geldi ve fotofinişle Skjelmose kazanmış oldu. Pogacar’ın kaybetmesi her ne kadar kulağa şaşırtıcı gelse de üstün bir insan için bile yılın ilk 4 ayında daha ne kadar ne yarışabilir ve kazanabilirsin ki, yeter yav![]()
Tabi tamamen şansla da izah edilebilecek bi durum yaşıyor Visma son bi kaç senedir ama özellikle van Aert ve Vingegaard çok sık kazalara karıştı. Her ikisi de tam iyileşiyor tekrar kaza yapıyor tekrar sakatlanıyorlar. Takımın diğer üyelerinde de vardı yine kazaya karışan arkadaşlar. Aklıma 2004-2007 yılları arasındaki Detroit Pistons geliyor, şu an detayını hatırlayamadığım bir aynı ilk 5'le arka arkaya çıktıkları maç sayısıyla ilgili rekorları vardı diye hatırlıyorum (en uzun süre sakatlanmamalarıyla alakalı da olabilir). Çok farkı dinamikler tabi, bir salon sporuyla karşılaştırmak doğru değil biliyorum ama yine de takımın olaylara yaklaşımı, moral etkisi, sporcuların sağlığı, vb. gibi etmenler de mutlaka rol oynuyordur diye tahmin ediyorum bu durumla alakalı olarak.pogi amok koşucusu gibi maşallah her yarışta kafaya oynuyor. vingego'ya bakıyorum birde. adam sakat diye muhtemelen tdf'ye kadar yarışmayacak belki de. kim iyi yapıyor bilemedim.
Son 5 km'de yetiştim yarışa. Poğaça alır bunu diyordum ya eleman arkadan fırladı. 😏Dün Amstel Gold Race vardı konuşulmadı burda hiç ilginç bi şekilde, Lidl Trek’ten Skjelmose kazandı. Son 50 kilometresi falan nispeten keyifliydi; Alaphilippe’i gördük önce kaçışta, Pogacar tabi klasik bi şekilde önce kaçışa katıldı sonra da Alaphilippe’i silkeleyip kendi devam etti. Arkadan Skjelmose ve devamında Evenepoel Pogacar’ı takip etti. Son 10 kilometre civarlarında farkın kapanacağı artık belliydi, nitekim finişe Pogacar’la Skjelmose kafa kafaya geldi ve fotofinişle Skjelmose kazanmış oldu. Pogacar’ın kaybetmesi her ne kadar kulağa şaşırtıcı gelse de üstün bir insan için bile yılın ilk 4 ayında daha ne kadar ne yarışabilir ve kazanabilirsin ki, yeter yav![]()
Enteresan tabi jülien 45km kala ortalığı karıştırdı yazık pogi gazına geldi julienin,yaktı herifi 45km kala atağa çıkararakSon 5 km'de yetiştim yarışa. Poğaça alır bunu diyordum ya eleman arkadan fırladı. 😏
Mart ayında Paris-Nice yarışında düşüp bileğini sakatlamıştı , ayrıca kafasını da çarpmasından beyin sarsıntısı olmuştu. Şuan pek bilgi yok ama muhtemelen antrenman yapıyordur. TdF'den önce Critérium du Dauphiné katılacak. Yarışmaması onun eksisine, her ne kadar güzel form yapsada yarış ortamı ve dinamikleri farklı oluyor bu yüzden bir çok yarışçı kazanma amacı olmasada ayaklara km yüklemek adına yarışlara giriyor.pogi amok koşucusu gibi maşallah her yarışta kafaya oynuyor. vingego'ya bakıyorum birde. adam sakat diye muhtemelen tdf'ye kadar yarışmayacak belki de. kim iyi yapıyor bilemedim.
Mantıklı bir karar olmuş belkide bir bazı serzenişler olmuş olabilir,zira genel klasman lideri sarı mayoyu giydiği zamanlarda vismalı veya lider bisikletçiyi pelaton içerisinde ayırt etmek zor oluyordu.Visma bu sene de TdF için özel forma tasarımı yapmış. Geçen senekiler daha iyiydi gibi ama böyle özel çalışmalar benim genel olarak hoşuma gider.
Uno-X takımıda Liège-Bastogne-Liège için Team 7-Eleven retro formasını yaptı.. Şuan intertte bayağı konuşuluyor beğenildi. 10 gün için satışınıda yapacaklar ama fiyatı yaklaşık 200 euro sadece üstü forma.. Quick Steps'de fosforlu bir forma ile Liège-Bastogne-Liège çıkacaklar.Visma bu sene de TdF için özel forma tasarımı yapmış. Geçen senekiler daha iyiydi gibi ama böyle özel çalışmalar benim genel olarak hoşuma gider.
Sebep olarak şunu açıkladılar.Türkiye Kupası’nın Trabzon ayağında yol ve tandem kadın kategorileri iptal edilmiş, sebebini bilen var mı acaba?
Değerli Bisiklet Ailesi,
Trabzon’da gerçekleştirilecek olan 4. Etap Türkiye Kupası PYY yarışları kapsamında, Kadınlar kategorisiyle ilgili bazı telefonlar ve sorular aldım. Bu nedenle kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.
Kadınlar kategorisinin yarıştan çıkarılması kararı, güvenlik tedbirleri kapsamında alınmıştır. Bu güvenlik önlemleri, emniyet birimleriyle yapılan görüşmeler doğrultusunda belirlenmiştir. Teknik Kurul olarak bu konuda gelen eleştiri ve itirazları saygı ve üslup çerçevesinde her zaman dinlemeye hazırız. Ancak burada asıl belirleyici olan, Kadınlar kategorisindeki yarış hızlarının ortalamanın altında kalması ve bu nedenle emniyetin yolu uzun süre kapalı tutmakta güçlük yaşamasıdır. Bu durumun tüm paydaşlar tarafından bilindiğini düşünüyoruz.
Bu noktada, antrenörlerimize de önemli sorumluluklar düşmektedir. Antrenörlerimizin çoğu zaten bisiklet camiasının içinden gelen, yıllarca teknik kurul ve benzeri görevlerde bulunmuş deneyimli kişilerdir. Sporcuların gelişimi ve hız ortalamalarının artırılması noktasında antrenör desteği kritik öneme sahiptir.
Son olarak belirtmek isteriz ki, Teknik Kurul olarak yarışların iptal edilmesi yönünde bir tutumumuz bulunmamaktadır. Amacımız, yarışların güvenli ve sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır.
Güvenlik tedbirlerini sporcularımızın sürüş tekniğiyle değil, tamamen ortalama hızdan kaynaklı olarak ortaya çıkan uzun süreli yol kapatma zorunluluğuyla ilişkilendirmek gerekir.
Saygılarımızla,
Yol ve Pist Bisikleti Teknik Kurul Başkanlığı
Bu da biraz üzücü olmuş, ‘gidin hızlanın gelin’ demişler yani kısaca öyle mi?Sebep olarak şunu açıkladılar.
Bu da biraz üzücü olmuş, ‘gidin hızlanın gelin’ demişler yani kısaca öyle mi?