Scudo Sports

Yarış gündemi

Bunun meali, biz yapamıyoruz, kapasitemiz yok, zaman yok, yol güvenliği vs. vs.

Oysa her türlü bahanenin bir çözümü var, yarışı bir gün daha uzatırsınız, tırmanış yarışına her takımdan en fazla iki sporcu kaydı yaparsınız vesaire akşama kadar yazıp uzatabilirim.

Yol yarış ve tandem kategorisinde kadın sporcuların ulusal düzeydeki bir kupa yarışından akla yatkın bir açıklama yapılmaksızın hariç tutulması, TBF’nin sporu “yaş, cinsiyet ve yetenek gözetmeksizin” geliştirme yönündeki kendi belirtilen hedefleri ve sporun temelindeki eşitlik ve kapsayıcılık ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Bu durum aynı zamanda TBF’nin bağlı olduğu Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) ayrımcılık yapmama ve cinsiyet eşitliğini teşvik etme ilkeleriyle de çelişiyor.
özetle; kadın düşmanı adamlar

Scudo
Pogacar yine gidiyor 😒

Çok üstün bi performansı var Pogacar’ın evet ama sürekli kazanıyor olmasının sebebi yeterli seviye ve sayıda rakibinin olmaması :(

Sanki hep aynı yarışı izliyoruz :) Tarihe tanık oluyoruz ama sıktı be :D

Göbeği var üstelik

326562 dosyayı görüntüle
bu adam ya bug buldu bisiklette yada adını anmak istemiyorum ama bişeyler var. geçen günkü yarışta son yokuşta nasıl kolay çıkıyordu öyle. rakipleri çift haneli eğimde ayakta amatör bisikletçiler gibi çıkarken pogi %3 eğimde gider gibi yardırıyodu. yokuş performansı cidden akıl alır gibi değil. keşke babadağ'a tırmansa 😅 😅

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve lrfan
Poğaça'nın bisikletinde gizli motor olduğuyla alakalı bir haber görmüş iş arkadaşı fransız medyasında. 🙄

Bu seneki Liege Bastogne Liege tarihin en yüksek sürat ortalamasıyla geçilen LBL olmuş (41,98km/s). İşin ilginç yanı 130 yıllık bu yarışın bundan önceki rekor ortalaması 1963’ten kalmaymış (41,72).

Gerçi şimdi bi bakayım dedim o sene n’olmuş da böyle bi ortalama çıkmış diye ama verilerle alakalı bi gariplik var. Toplam mesafeyi 237 ve 227 kilometre olarak gösterenler var, kazananın süresini 5 buçuk saat ve 6 saat 20 dakika gibi gösterenler var. Wikipedia’nın Fransızca sayfasında ortalama 37 km/s görünüyor mesela ama genel klasman sonuçları yok, İngilizce sayfasında da ortalama sürat yazmıyor ama genel klasman ve mesafe var ve çarp böl topla çıkar yapınca 41 küsür çıkıyor.

Bu seneki Liege Bastogne Liege tarihin en yüksek sürat ortalamasıyla geçilen LBL olmuş (41,98km/s). İşin ilginç yanı 130 yıllık bu yarışın bundan önceki rekor ortalaması 1963’ten kalmaymış (41,72).

Gerçi şimdi bi bakayım dedim o sene n’olmuş da böyle bi ortalama çıkmış diye ama verilerle alakalı bi gariplik var. Toplam mesafeyi 237 ve 227 kilometre olarak gösterenler var, kazananın süresini 5 buçuk saat ve 6 saat 20 dakika gibi gösterenler var. Wikipedia’nın Fransızca sayfasında ortalama 37 km/s görünüyor mesela ama genel klasman sonuçları yok, İngilizce sayfasında da ortalama sürat yazmıyor ama genel klasman ve mesafe var ve çarp böl topla çıkar yapınca 41 küsür çıkıyor.
Ben procyclingstats verilerine güveniyorum. Öyle boş beleş bir site değil, adamlar büyük yarışlarda karavan şeklindeki veri toplama araçları ile hazır bulunuyor. Bu siteye göre mesafe 237 km ve birinci olan 5 saat 26 dk'da ortalama hız 41.72 km/h ile bitirmiş.

Ben procyclingstats verilerine güveniyorum. Öyle boş beleş bir site değil, adamlar büyük yarışlarda karavan şeklindeki veri toplama araçları ile hazır bulunuyor. Bu siteye göre mesafe 237 km ve birinci olan 5 saat 26 dk'da ortalama hız 41.72 km/h ile bitirmiş.
Ben de genelde procyclingstats'a bakıyorum. Ama yine de bi garip geliyor, önceki sonraki senelere de baktım ortalamalar hep 35-37 km/s civarı. 63'te nasıl bi guzergah vardı ki ortalama gunumuzun ortalamasına yakın çıkmış acaba (ya da ne yedirip içirdiler acaba adamlara :p)?

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Ben de genelde procyclingstats'a bakıyorum. Ama yine de bi garip geliyor, önceki sonraki senelere de baktım ortalamalar hep 35-37 km/s civarı. 63'te nasıl bi guzergah vardı ki ortalama gunumuzun ortalamasına yakın çıkmış acaba (ya da ne yedirip içirdiler acaba adamlara :p)?
Kazanana sormak lazım, halen hayatta 84 yaşındaymış. Sırrını verir belki 😂

Bu yılki Giro’da ilk defa ‘Red Bull Kilometre Kapısı’ diye bi kapı olacakmış hem de 21 etabın 19’unda. Neden ‘kilometre’ diye bi tanımlama kullanmışlar anlamadım gerçi, çünkü 1 kilometrelik bi segmentin sonundaki kapıdan geçen ilk 3 sanırım zaman bonusu alıyor ama kapıdan önceki 1 kilometre ne alaka anlamadım. Belki de 1 kilometrelik bi segmentte reklamlar şovlar falan olacaktır yol kenarlarında. Detayını bilen varsa beri gelsin, yoksa hep birlikte izleyelim görelim bakalım neymiş.

Bu yılki Giro’da ilk defa ‘Red Bull Kilometre Kapısı’ diye bi kapı olacakmış hem de 21 etabın 19’unda. Neden ‘kilometre’ diye bi tanımlama kullanmışlar anlamadım gerçi, çünkü 1 kilometrelik bi segmentin sonundaki kapıdan geçen ilk 3 sanırım zaman bonusu alıyor ama kapıdan önceki 1 kilometre ne alaka anlamadım. Belki de 1 kilometrelik bi segmentte reklamlar şovlar falan olacaktır yol kenarlarında. Detayını bilen varsa beri gelsin, yoksa hep birlikte izleyelim görelim bakalım neymiş.
Sprint puanı kapısının adını değiştirmişler gibime geliyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Tour of İran'ın ilk etabında Spor toto cyling sporcusu olan Tahir Yiğit 2.lik alarak podyum yapmış. Her ne kadar CT seviyede olsada Türk bir bisikletçi kardeşimizin kürsü yapması sevindirici.

Tour of İran'ın ilk etabında Spor toto cyling sporcusu olan Tahir Yiğit 2.lik alarak podyum yapmış. Her ne kadar CT seviyede olsada Türk bir bisikletçi kardeşimizin kürsü yapması sevindirici.
Tahir Yiğit kardeşimiz bugün affetmemiş herkesin içinden geçerek almış etabı. ilk 10'da 3 Türk sporcu var. Ahmet Örken 5. sırada , 7. sırada ise Mustafa Ayyorkun. Muhtemelen Tahir'e sprint treni yaptılar. Tebrik ederiz kendilerini. :harika::)

Bisiklet yarışlarını izlemeye başladığım dönemin pogacar dönemine denk gelmesi kötü oldu. Onun olmadığı yarışlar eksik gibi hissettiriyor

Bisiklet yarışlarını izlemeye başladığım dönemin pogacar dönemine denk gelmesi kötü oldu. Onun olmadığı yarışlar eksik gibi hissettiriyor

girdiği her yarışı domine etmesi beni sıkmaya başladı.
Rekabet şart.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Uzun süredir sürmüyor, ama ne yapacağı belli olmaz tabi
Uzun süredir yarışmıyor demek daha doğru olur, geçenlerde TdF’nin zamana karşı etaplarından birinde yardırıyordu.

Bu arada 2. zamana karşı etabı kimsenin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama göründüğü kadarıyla 11 kilometrelik 670 metre toplam irtifa kazanımı olan bi etap. İlk 3 kilometresi inişli çıkışlı ama son 8 km ful tırmanış, yaklaşık 7,5% gibi bi eğim ortalaması var. Son zamanlarda görmeye pek alışık olmadığımız cinsten.

Geri