Scudo Sports

Yarış gündemi

Scudo
Eğer bir gün siz de 260 kilometre Paris - Roubaix koşup bin türlü perişanlık atlatıp bunca profesyonelin arasından sıyrılıp yarış kazanacak pozisyonda olursanız, ve hatta bunu 3. kez yapacak olursanız böyle sevinç gösterileri yapmazsınız :) Elleşmeyin adamlara rahat rahat sevinsinler, kaldı ki van der Poel kazanırken Pogi daha veledromda değildi.

Bu arada Pogi’nin düşeyazdığı virajda van der Poel de dönememiş, şimdi tekrar izleyince gördüm baya komik olmuş :)

Mvdp farki burda ortaya cikiyor iste pogi kontrolu kaybettimi dusuyo kesin. Mvpd cyclocrosstan geldigi icin biseyler yapip kurtarıyor kendini :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Yazacak yer bulamadım da buraya yazayım dedim.

Bu antrenman programlarına CO solumasının da dahil edilmesi (haftada 5 yapıyorlarmış bu arada) olayı UCI tarafından yasaklanmış, iyi güzel. Ancak kan yapısı değiştiğinden (çeviriden yana terimlerle ilgili hatam olabilir) EPO’ya benzer bi türde etki ettiği için WADA’nın da işe el atması gerektiğine inanılırken o tarafta bi hareket olmamış henüz. Bana biraz enteresan geldi, yani diğer sporlarda bu yöntem hala kullanılabilir durumda diye anlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar

Bu antrenman programlarına CO solumasının da dahil edilmesi (haftada 5 yapıyorlarmış bu arada) olayı UCI tarafından yasaklanmış, iyi güzel. Ancak kan yapısı değiştiğinden (çeviriden yana terimlerle ilgili hatam olabilir) EPO’ya benzer bi türde etki ettiği için WADA’nın da işe el atması gerektiğine inanılırken o tarafta bi hareket olmamış henüz. Bana biraz enteresan geldi, yani diğer sporlarda bu yöntem hala kullanılabilir durumda diye anlıyorum.
Geçen sene Pogacar yaptı diye genelde duyuldu bu olay. Pigacar'da 2 kere denemiş. Visma, IPT gibi takımlarda kullanıyordu. Aerobic kapasiteyi arttırıyormuş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Fakir yapınca soba zehirlenmesi zengin yapınca CO soluma terapisi :D

Okjisen yerine bağlanıp vücudu fazladan alyuvar üretmeye zorluyor muhtemelen. Banlanacaksa yanlış kullanımında sağlık problemlerine yol açabileceği için banlanması lazım "doping" olarak sayılacağı için değil bence.

Yüksek rakımlı yerlere çıkıp oksijen azlığından dolayı vücudu fazladan alvuyar ürettirmeye çalışmakla pek bir farkı yok aslında.

Antrenörlerin dikkatine! Yüksek irtifa antrenmanı ayağınıza geldi. Halı, kilim, yolluk,
pardon koşu, bisiklet sporcularına karbon monoksit verilir. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir :ssrtcbya:📢

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda hangi yarışçılar yarışacak isimleri belli mi? Sitede bilgi bulamadım sadece takımlar yazıyor

Şuan First Sports youtube kanalında Gıro Abruzzo nun son 13 km si canlı yayında,

Van der Poel'e, Paris - Roubaix'de şişe fırlatan adam, kendini ihbar edip, polise teslim olmuş. Pişmanmış. Söylenene göre "adam öldürmeye teşebbüs" olarak görüyormuş MVDP. 50km ile gittiğini, şişenin dolu olduğunu, yüzünün ortasına geldiği için acıttığını söylemiş. Atan adam Belçikalı. Bir başkası da bira olduğu düşünülen sıvı fırlatmış.

İşin garip tarafı, Alpecin-Deceuninck'in menajeri olayı çok büyütülmeden kapanmasına dair açıklaması var. Dediğine göre, MVDP gibilerin çok takdir edildiğini gördüklerinde, bunları önemsemezlermiş.

MVDP, takım menajeri hakkında ne düşünüyor acaba? 😀

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Van der Poel'e, Paris - Roubaix'de şişe fırlatan adam, kendini ihbar edip, polise teslim olmuş. Pişmanmış. Söylenene göre "adam öldürmeye teşebbüs" olarak görüyormuş MVDP. 50km ile gittiğini, şişenin dolu olduğunu, yüzünün ortasına geldiği için acıttığını söylemiş. Atan adam Belçikalı. Bir başkası da bira olduğu düşünülen sıvı fırlatmış.

İşin garip tarafı, Alpecin-Deceuninck'in menajeri olayı çok büyütülmeden kapanmasına dair açıklaması var. Dediğine göre, MVDP gibilerin çok takdir edildiğini gördüklerinde, bunları önemsemezlermiş.

MVDP, takım menajeri hakkında ne düşünüyor acaba? 😀
Bence o da sonuca bakıyordur. Kazandığı için hiç bir şey umurunda değil şuan

Van Aert’a neler oluyor anlamak mümkün değil..
Aynen şöyle bir repörtaj verdi Aert.

“I had nothing left. Remco slowly killed me in the last hour. It was already hard to hang on in the last lap. I was actually already at the limit when we started the sprint."

Geri