Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

@_Madmexx _
üst model yapan ne onu? Sadece parası mı?Yoksa daha çok mu direnç var? Volan daha mı ağır? Bağlantı yok onu anladık da madem Çin de bişey yaptırıp kendi markanı yazıyorsun üstüne, biraz da bilgi vermek gerekmiyor mu?Bu insanlar neye para vereceğini bilmeli. Almayın arkadaş adam gibi açıklaması bile olmayan şeyleri. Decathlona arada geliyor stoklara onu takip edin en azından ne aldığınızı bilin. Ya da imkan varsa parasıyla gerçek markalı şeyler alın

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
Scudo
@a.erkan selam, haklısınız, açıklamalar çok yetersiz. Modellerin farkları anlaşılmıyor.

Smart modellere yöneldim. Elite digital smart B+ bakıyorum. Nasıldır? Fikri olan?

@_Madmexx _ Tek yorum yapacağım kullandığım Trainer ne yazık ki. Life Line Tt magnetic sesli ama güzel Trainer diyebilirim.

Elite Rampa kullandım bir dönem. Alt katımdan şikayet gelmedi hiç ama bence oldukça ses yapıyor. Beni rahatsız eden ana unsur efor sarf etmeme rağmen karşıdan gelmeyen o rüzgar yüzünden aşırı terleme yaşıyordum. Pencere açmak yetmiyor balkonda, tam karşıdan vantilatör gerekiyor ciddi şekilde. Bir süre zwift ile antrenman yapıp sonrasında satmıştım ikinci el olarak.

@Atila Filmer
75DFAE08-B98B-4F8B-B213-981C3F466DC4.jpeg
Bu teşkilat olmazsa olmaz.

@trainspotting35 bu model sanırım. Bir tane var

(link)

Zwift uygulamasına nasıl bağlıyorsunuz, trainer'in smart olması mi gerekiyor illa?

@trainspotting35 selam, işin bileni olarak sizin ekteki trainer ile ilgili yorumunuzu almak istiyorum.
150tl farkla bir ust modeli de var, anlamadim ki hangisini alayim. Yardımınıza ihtiyacım var🙏

(link)
(link)

bir de daha pahalısı var
(link)

Manyetik trainerlar'da, tekeri zorlayan güç mıknatıs aracılığıyla sağlanır. Mıknatıs sizin uyguladığınız güçten bağımsız olarak, sabit bir güçte çalışır. O yüzden yanılmıyorsam manyetik trainerlar'da gücü gidona taktığınız bir kumanda üzerinden manyetik akımı arttırıp azaltarak kontrol edersiniz. Fluid tranierlar'da ise sistem bir sıvının içinde döndüğü için, siz ne kadar kuvvet uygularsanız sıvı da ona göre karşı direnç uygular. O yüzden pedala daha fazla kuvvet uyguladığınızda tepki verir, daha gerçekçi bir sürüş deneyimi sağlar. Fluid trainerlar'ın pahalı olması da bundan kaynaklanıyor sanırım. Fluid trainerlar ayrıca yine manyetik alan yerine sıvıyla çalıştığından daha sessiz olabilir. Tabii tekerin sürtmesinden kaynaklanan ses her şeyi bastıracağı için bu kazanım pek anlam ifade etmeyebilir.

Elite Rampa kullandım bir dönem. Alt katımdan şikayet gelmedi hiç ama bence oldukça ses yapıyor. Beni rahatsız eden ana unsur efor sarf etmeme rağmen karşıdan gelmeyen o rüzgar yüzünden aşırı terleme yaşıyordum. Pencere açmak yetmiyor balkonda, tam karşıdan vantilatör gerekiyor ciddi şekilde. Bir süre zwift ile antrenman yapıp sonrasında satmıştım ikinci el olarak.

Trainer ile vantilatöru aynı anda almak lazım. Dışarda sürerken rüzgar olmasa bile hızdan kaynaklanan bir hava akımı oluyor. Evde bu da olmayınca aşırı terleme, ısınma ve yorulma olarak geri döner. Herhangi bir ayaklı pervane bu sorunu çözmeye yeter.

@TrEddieMercury açıklamanız için teşekkür ederim.

Miknatis direnci ve sivi direnci dışında electronic resistance diye farklı bir sistem daha mı var?

Fluid ve smart'i bir arada görmedim. Electronic resistance ve smart gördüm sanırım.

@TrEddieMercury açıklamanız için teşekkür ederim.

Miknatis direnci ve sivi direnci dışında electronic resistance diye farklı bir sistem daha mı var?

Fluid ve smart'i bir arada görmedim. Electronic resistance ve smart gördüm sanırım.

Akıllı trainerlar'ın kullandığı teknolojiye elektronik deniyor olabilir. Ama teknik olarak elektrikle çalışan her şeye elektronik dememiz lazım :)

Tekrar ediyorum, elektrik üreten bir modeli piyasaya çıkaran köşeyi döner 😎
Eyy Kickr, eyy Wahoo okuyun burayı. 😆
Telif istemez, bu gurur bana yeter 😂

@eshquiaa Üretme de sıkıntı yok ama asıl mesele depolamak.
@_Madmexx _ aynen bu tranier var bende. Sensörler sayesinde (1 adet kadans, 1 adet hız ve isteğe bağlı HRM ) Zwift kullanabiliyorum. Zwift giriş ekranında tanımlı bir tranier olduğu için Watt değerleri biraz daha gerçekçi.

@trainspotting35 selam, sensörler ile zwift programını kullanıyorsunuz, smart olanlarin da bu sensorlere ihtiyacı var anladığım kadarıyla.

Smart olayı, bu noktadan sonra başlıyor. Sürüş rotasina göre yokuş ve inişlerin trainer tarafından gerçeğe yakın ayarlanması demek oluyor sanırım.
Yanılmıyorsam, daha bilgili arkadaşlar düzeltebilir.

@trainspotting35 selam, sensörler ile zwift programını kullanıyorsunuz, smart olanlarin da bu sensorlere ihtiyacı var anladığım kadarıyla.

Smart olayı, bu noktadan sonra başlıyor. Sürüş rotasina göre yokuş ve inişlerin trainer tarafından gerçeğe yakın ayarlanması demek oluyor sanırım.
Yanılmıyorsam, daha bilgili arkadaşlar düzeltebilir.

Smart olanların bu sensörlere ihtiyacı yok. En azından Wahoo, Tacx, Elite gibi markaların ürettiği smart trainerlar, hız ve kadans bilgilerini sensörsüz Zwift'e sağlayabiliyor. Smart olmasının sebebi dediğiniz gibi, trainer'ın uygulama tarafından kontrol edilebilmesi. Böylece sürüş esnasındaki yokuşlar trainer'ın desteklediği ölçüde sürücüye yansıtılabiliyor ya da interval antrenmanlar yapılabiliyor.

Smart olanların bu sensörlere ihtiyacı yok. En azından Wahoo, Tacx, Elite gibi markaların ürettiği smart trainerlar, hız ve kadans bilgilesüz Zwift'e sağlayabiliyor.

Bu konuda emin misiniz? Inceledigim Elite qubo digital modelinin sadece power bilgisi sağladıgini okumuştum sanki. Ya da kullanicilar daha gerçek bilgiler olmasi icin ekstra cadance sensörü takiyor da olabiliriler. Bilemiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@TrEddieMercury Birde interaktif boyutu var galiba. @_Madmexx _ Smartlarda sensörler mevcut ama +ant destekliyorsa sadece ant USB stick almanız gerekecek bilgisayarda kullanmanız için.

• Beğen
@trainspotting35 samsung tabletlerde ant + oldugu icin tabletten tv ye aktarmayi düşünüyorum.

Bilgisayar ve ipad için de Bluetooth bağlantısı ile aktarım oluyormuş. Bu arada Nabiz bandi gibi ilave bir donanım kullanılacaksa ant+ ve Bluetooth birlikte çalışmıyormuş.

Interaktif olani ile henüz karşılaşmadım:ssrtcbya:

• İnanılmaz
Direk mount trainerlar kadans, hız ve power gösteriyor. Ama Elite Qubo Mag smart trainerda Mistro B+ sensor olduğu için hız kadans gibi verileri veriyor. Ant+ yada Bluetooth kullanmanız gerekli

Geri