Elite Direto XR-T Akıllı Trainer Anakart Arızası Deneyimim
Elite Direto XR-T model akıllı trainer sahibiyim. Geçtiğimiz günlerde cihazda anakart arızası meydana geldi. Bu anakart, trainer’ın ANT bağlantısını sağlayan; Bluetooth, güç ve kadans verilerini yöneten avuç içi büyüklüğünde bir elektronik devre kartı.
Trainer’ı geçen yıl ikinci el olarak satın almıştım. İlk sahibi cihazı Almanya’dan almış fakat faturasını bulamamıştı. Zaten süre olarak da garanti kapsamı dışında bulunuyordu.
Elite markasının Türkiye distribütörü, Kocaeli/Dilovası’nda faaliyet gösteren Kron Bisiklet firması. Kendilerini arayarak durumu anlattım. Güç adaptöründe veya yazılımsal bir problem olmadığını, mevcut belirtilerin anakarta işaret ettiğini söyledim. Bana, bu durumu yazılı olarak kendilerine mail atmamı istediler. Maili İtalya’daki Elite firmasına ileteceklerini belirttiler.
Burada anlam veremediğim nokta şu: Tanınmış bir markanın distribütörü olarak Türkiye’nin dört bir yanına ürün dağıtıyorsunuz ama anakart arızası yaşayan bir müşteriye “cihazı gönderin, inceleyelim” dahi diyemiyorsunuz. Doğal olarak bende şu şüphe oluştu: Belki de bu firmada sattıkları ürünlerin yedek parça stoğu bile yok. Örneğin, benim mailimi Elite’e iletecekler, oradaki yetkili “evet sorun anakartta” diyecek ve ben belki de bir ay boyunca anakartın İtalya’dan gelmesini bekleyeceğim. Ardından da 20 kg ağırlığındaki trainerı Kocaeli’ne göndermek zorunda kalacağım.
Ben ise başka bir çözüm yolu buldum. Elite’in sitesinde Direto XR-T model trainer için anakart değişim videosunu izledim. Ayrıca sitede anakart satışı da yapılıyor (90 €). Yine de emin olmak için Elite müşteri hizmetlerine başvurdum. Aynı gün bana dönüş yaptılar. Sorunun güç kaynağından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmemi, ayrıca trainer’ın sorunlu kısmını gösteren bir video göndermemi istediler. Bu görselleri paylaştıktan sonra sorunun gerçekten anakarttan kaynaklandığını teyit ettiler. İsim, soyisim, adres, telefon ve cihazın faturasını talep ettiler; bana ücretsiz bir şekilde yeni anakart ve montajı anlatan bir görsel göndereceklerini söylediler.
Ben de kendilerine cihazın faturasının elimde olmadığını, ancak seri numarası ve tüm bilgilerin fotoğrafını ilettiğimi belirttim. Hafta sonu araya girdiği için henüz dönüş yapmadılar ama pazartesi günü olumlu bir haber bekliyorum. Buradaki asıl dikkat çekici nokta, cihazı üreten firmanın hiçbir ücret talep etmeden anakartı tarafıma göndermeye hazır olmasıydı. Yani 20 kg ağırlığındaki bir kondisyon aletini bir servise yollamak yerine, 20 gramlık bir anakartı kargo ile gönderiyorlar ve basit bir şekilde kullanıcı kendisi monte edebiliyor.
330409 dosyayı görüntüle
Elite’in sunduğu bu çözüm gayet mantıklı ve müşteri odaklı. Ancak distribütör için aynı şeyi söylemek zor. Hepimiz bu cihazlara ciddi paralar ödüyoruz, ama benim yaşadığım örnekte olduğu gibi, bir arıza çıktığında çözüm bulmak çok zor olabiliyor.