Scudo Sports

Tour de France 2025

Scudo
2025 tdf şampiyonu Pogacar herhangi bir talihsizlik yaşamaz ise

Daha onumuzde birsürü etap var. Ama 5.etapla vingegard buyuk darbe yedi.

Etap sonundaki görünümde sanki Vingego 2 kat fazla mesafe sürmüş gibiydi. Pogi çok daha diri görüntü verdi.

bütün etapmsonları öyleydi vingego maalesef eski gücünü kazanamamış ve bu arada pogacar dahada ilerlemiş oldu ne yazıkki o fark kapancak gibi değil şimdilik , bu yüzden pogacar sorun yaşamadıkça 1.lik artık imkansız bütün strateji üstünlüğüde uae ekibine geçti istedikleri gibi farkı korurlar,remco kaçısa girmeden hiç bir dağ etabı kazanacagını düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
remco kaçısa girmeden hiç bir dağ etabı kazanacagını düşünmüyorum
Adam genel klasman için yarışıyor, sence kaçış yapmasına izin verirler mi ? :) Haa etap kazanmak için, diğer takımların yaptığı gibi 15-20 dk kaybederse ozaman kaçış yapmasına izin verir favoriler.. Ama Remco'nun amacı etap kazanmak değil podyum yapmak.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
Adam genel klasman için yarışıyor, sence kaçış yapmasına izin verirler mi ? :) Haa etap kazanmak için, diğer takımların yaptığı gibi 15-20 dk kaybederse ozaman kaçış yapmasına izin verir favoriler.. Ama Remco'nun amacı etap kazanmak değil podyum yapmak.
Remconun isi zor . Pogacari gene en fazla zorlayabilecek adam vingegard daglik etaplardaki performansi ile. Ama gidisat +5 dakika pogacar farkiyla tourdefrance galibeyeti gibi gözüküyor şuan.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Remconun isi zor . Pogacari gene en fazla zorlayabilecek adam vingegard daglik etaplardaki performansi ile. Ama gidisat +5 dakika pogacar farkiyla tourdefrance galibeyeti gibi gözüküyor şuan.
Ondan yazdım amacı podyum diye ama o bile zor, zira yardım edecek bir takımı yok UEA ve Visma gibi. Artık kişisel becerisi ile ne yaparsa yapacak.

Bu sene için son hızlı peloton diyorlar.

40 santimetre gidon genişliği sınırı, 31c lastik sınırı vs derken liste uzayıp gidiyor.

tüm bisiletlerin aynı tipe dönmemesi için bu kuralların konulduğunu savunuyor uci, garip geliyor bana.

Özellikle 40 santimetre kuralından en çok kadın sporcular şikayetçi, kamyon sürüyor gibi hissettiklerini söylüyorlar. Sürekli kaza yapıyoruz vs gibi şeyler de var.

Bisiklet kilo sınırı da esnetilmiyor bildiğim kadarıyla, ilginç şeyler oluyor.

aynen vermezler tabi 😃 diğer türlüde pogacar ile kaldıkçada fark yiyecek , hayatında dağlık etaplarda pogacara atak yapmışlığı varmı hiç sanmam 😀 pogacar güle oynaya rekorlar kıra kıra kazanır artık , vingegard bu yıl toplamışsa bile eski performansa göre pogacarda başka seviyelerde

Herkes bu çocuğa bayılırken ben itici buldum. Yine de umarım gerçek bir yetenektir ve sonu bu şekilde olmaz. 😌
L-A-Confidentiel-les-secrets-de-Lance-Armstrong.jpg

aynen vermezler tabi 😃 diğer türlüde pogacar ile kaldıkçada fark yiyecek , hayatında dağlık etaplarda pogacara atak yapmışlığı varmı hiç sanmam 😀 pogacar güle oynaya rekorlar kıra kıra kazanır artık , vingegard bu yıl toplamışsa bile eski performansa göre pogacarda başka seviyelerde
İkinci nabız bölgesinde 5 saat boyunca yaklaşık 340w koruyabiliyormuş, genetik harikası adam. pogacar başka bir seviye.

İkinci nabız bölgesinde 5 saat boyunca yaklaşık 340w koruyabiliyormuş, genetik harikası adam. pogacar başka bir seviye.
Genetik iyi eywallahta takimida iyi 2senedir. Takimin iyi oldumu bazi kapilar aciliyor. Wismada pogacari yorabilecek bir domestik performansi yok. Belki daglik etaplarda simon yates ve sepp kuss devreye girebilir ama pek sanmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
takimida iyi 2senedir.
Bu zaten parlayan her sporcu için geçerli değil mi hocam? genetik sınırlara dayanmış bir organizasyonda bireysel olarak kimse takım taşıyamaz muhtemelen. Bu arada benim gözümde çoğu tdf efsanesini geçti pogacar.

Vingegaard’ın beklenenden fazla geride kalmasıyla işleri baya karıştıran bi zamana karşı oldu. Affini ve Armirail iyi zamanlar çıkardı, Lipowitz sıralama olarak yukarda olsa da biraz daha iyi bi zaman bekliyordum ama olmadı, bereket versin diyelim.

Remco tam kendisine göre olan zamana karşı etabını beklendiği üzere 16 saniye farkla kazandı. Pogacar gayet iyi bi zaman çıkardı, 2. oldu. Roglic 1:19, Vingegaard 1:21 fark yiyerek kaybedenler oldu.

Sarı mayo Pogacar’a geçti, umarım ki tekrar el değiştirmemek üzere değildir. Genel klasmanda Remco da 42 saniye geride 2. sıraya yükselmiş oldu. Vauquelin 59 saniyeyle 3., Vingegaard da 1:13 geride 4. sıraya gerilemiş oldu. Yeşil de Pogacar’da ama Milan giymeye devam edecek. Benekli mayo da Pogacar’da, zaten bir tırmanış puanı verilmedi etapta. Beyaz mayoysa körpe sporculardan Remco kardeşimizde olacak :)

Bugünkü etap 200 kilometre ve 3.500 metre tırmanışlı hafif tepelik etaplardan biri. Etabın içinde yine ufak ufak 3. kategoriden %8-10 ortalama eğimli tırmanışlar var, özellikle etabın sonunda 1,2 kilometrelik %7,2 eğimli bi tırmanış var ki tam zaman tırtıklamalık.

1752132249333.jpeg

Yayın 13:15-19:00 aralığında görünüyor.

Forumdan pek hit almayan bi etap oldu bugün sanırım, ben de izleyemiyorum ama Twitter’dan falan mümkün mertebe takip etmeye çalışıyorum. Anladığım kadarıyla genel klasmancılar açısından pek heyecanlı hareketli bi gün olmadı.

Ben Healy son 40 kilometre civarında bi solo kaçışla etabı aldı, Van der Poel bitmiş vaziyette finişe gelmiş olsa da 1 saniye farkla Pogacar’ın önünde sarı mayonun tekrar sahibi olmayı başardı. Pogacar 5 buçuk dakika geriden gelen grupla bitirse de yine bi son atağı yapmadan geçmedi. Yeşil mayo yeniden Milan’da. Benekli mayo bugün aldığı puanlarla birlikte Wellens’in oldu. Beyazda da Remco aynen devam ediyor. Bu arada bugüne başlarken sarı, yeşil ve benekli mayolar teorik olarak Pogacar’dayken, şu an hiç bir mayosu yok. Tabi turun hala ilk haftasındayız, bu durumdan rahatsızlık duyuyor olduğunu zannetmiyorum.

Yarınki etap da yine bugüne benzer hafif tepelikleri olan tarzda bi etap ve özellikle Mür de Bretagne tepesinin tırmanışıyla bitecek olduğu için keyifli bi son bölüm izletebilir. 2 kilometre %7 ortalama eğimli tırmanışlı bir finişimiz var. Sanki Pogacar atağı bağırıyor gibi.

1752180901373.jpeg

Yayın 13:00-18:15 aralığında görünüyor.

Geri