Scudo Sports

Tour de France 2025

Bu Jonathan Milan, sprinte kalkınca çok kafa sallıyor ya. Yani o kafanı sallarken harcadığın enerjiyi ayağına 10watt olarak versen sanki daha mı iyi olur be canıtın? :kötü:
Benimde dikkatimi o çekti, Merlier sırf kafasını eğdiği için kazandı :)

Scudo
Benimde dikkatimi o çekti, Merlier sırf kafasını eğdiği için kazandı :)
Dikkatini çekmemiş sanırım. Milan'ın sprint treni vardı, Merlier kendi çabası ile öne kadar geldi ve fotofinish olsada kazandı. Yani sadece kafa eğmek ile kazanılmıyor. Kişisel beceri, doğru zamanda sprint açma ve en önemlisi sağlam bacaklara sahip olmak gerekiyor. Mesela 4. olan son 150 metrede 70km/s ortalamaya ulaşmış ama sprinti zamanında açamadığı için her ne kadar en hızlı sprint atan olsada 4. olmakla yetindi.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Çok güzel finiş oldu, Pogi baba 100 ledi.....💪

Yani yokuşun sonunda bekleyeceksen neden atak yapıyosun arkadaş

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Beklendiği gibi oldu, sondaki tırmanışlarda Pogacar zaman tırtıklamaya çalıştı. Vingegaard’ı tam silkeledi diyecekken Vingegaard da kendi stilinde geri geldi, zaten o arada da tırmanış bitti. Son 8-10 kilometrede ana gruptan kopan ve birbiriyle mücadele eden grup tam bi yıldızlar geçidiydi, böyle bi etabın bile olabilecek en zevkli şekilde sonlanmasını sağladılar, bence şanslıyız tur gayet iyi gidiyor.

Finiş yokuşlu sprint olunca Van der Poel’e uymadı tabi, yine de gayet iyi bi pozisyonda bitirmiş oldu. Pogi 100. kariyer zaferine ulaştı, Van der Poel 2. oldu, Vingegaard da yine benim hiç beklemediğim şekilde hareketliydi ve 3. bitirdi.

Van der Poel yarın zamana karşıda sarı mayoyla son sırada start alacak. Genel klasmanda Pogacar’la aynı zamana sahipler, 3. sıradaki Vingegaard 8 saniye geride. Şaka maka derken Remco 58 saniyede geride kalmayı başardı. Roglic hele 1:27 geride. Yeşil ve beyaz mayolarda değişiklik yok, Milan ve Vauquelin devam ediyor. Benekli mayoysa etabın sonunda aldığı puanlarla tekrar Pogacar’a geçiyor.

Yarın uzun bir bireysel zamana karşı etabımız var, 33 kilometre. 200 metre toplam irtifa kazanımıyla yine dümdüz, üstelik bu sefer kategorize tırmanış hiç yok.

1752004899738.jpeg

Yayın 13:45-19:15 aralığında görünüyor. İlk start 14:05’te, Van Aert 16:58, Roglic 17:36, Remco 17:44, Vingegaard 17:56, Pogacar 17:58 ve son olarak Van der Poel 18:00’de start alacak.

Beklendiği gibi oldu, sondaki tırmanışlarda Pogacar zaman tırtıklamaya çalıştı. Vingegaard’ı tam silkeledi diyecekken Vingegaard da kendi stilinde geri geldi, zaten o arada da tırmanış bitti. Son 8-10 kilometrede ana gruptan kopan ve birbiriyle mücadele eden grup tam bi yıldızlar geçidiydi, böyle bi etabın bile olabilecek en zevkli şekilde sonlanmasını sağladılar, bence şanslıyız tur gayet iyi gidiyor.

Finiş yokuşlu sprint olunca Van der Poel’e uymadı tabi, yine de gayet iyi bi pozisyonda bitirmiş oldu. Pogi 100. kariyer zaferine ulaştı, Van der Poel 2. oldu, Vingegaard da yine benim hiç beklemediğim şekilde hareketliydi ve 3. bitirdi.

Van der Poel yarın zamana karşıda sarı mayoyla son sırada start alacak. Genel klasmanda Pogacar’la aynı zamana sahipler, 3. sıradaki Vingegaard 8 saniye geride. Şaka maka derken Remco 58 saniyede geride kalmayı başardı. Roglic hele 1:27 geride. Yeşil ve beyaz mayolarda değişiklik yok, Milan ve Vauquelin devam ediyor. Benekli mayoysa etabın sonunda aldığı puanlarla tekrar Pogacar’a geçiyor.

Yarın uzun bir bireysel zamana karşı etabımız var, 33 kilometre. 200 metre toplam irtifa kazanımıyla yine dümdüz, üstelik bu sefer kategorize tırmanış hiç yok.

328588 dosyayı görüntüle

Yayın 13:45-19:15 aralığında görünüyor. İlk start 14:05’te, Van Aert 16:58, Roglic 17:36, Remco 17:44, Vingegaard 17:56, Pogacar 17:58 ve son olarak Van der Poel 18:00’de start alacak.
Yarın ki zamana karşı rotası tam Remco'luk. Critérium du Dauphiné'de 17km'lik parkurda Pogacar'a 48, Jonas'a 20 saniye fark atmıştı. Gerçi Pogi pazar günü turu yapar gibi zamana karşı sürmüştü o zaman.. Yarın ki etap 33km. Ben Remco'nun Jonas ve Pogi'ye ortalama 1 dk fark atacağını düşünüyorum. Remco tam bilenmiş gibi duruyor, takımdan da yardım alamıyor, bugün okuduğum haber doğru çıkarsa halen 1 sene sözleşmesi olmasına rağmen takımdan istenilen desteği görmediği için ayrılacağını yazıyordu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Yarın ki zamana karşı rotası tam Remco'luk. Critérium du Dauphiné'de 17km'lik parkurda Pogacar'a 48, Jonas'a 20 saniye fark atmıştı. Gerçi Pogi pazar günü turu yapar gibi zamana karşı sürmüştü o zaman.. Yarın ki etap 33km. Ben Remco'nun Jonas ve Pogi'ye ortalama 1 dk fark atacağını düşünüyorum
Yıl 2012
Tour de France
ASO, öyle bir etaplar hazırlamıştı ki; dersin ki etapları Team Sky, Bradley Wiggins Tour'u kazansın diye hazırlamış.

ASO, 2012'de biri proloq, 2 si bireysel zamana karşı olmak üzere yaklaşık 100 km düz zamana karşı etabı koymuştu. Diğer genel klasmancılara göre yokuşçuluğu kötü ancak zamana karşısı çok çok iyi olan Sir Bradley Wiggins Tour'u kazanmıştı. Yalnız bir de süper, hiper domestiği vardı:Chris Froome.

ASO, yarınki 33 kmlik düz zamana karşının yanına bir 45-50 kmlik bir tane daha düz zamana karşı koysaydı, Remco iyi bir yüksek dağ domestiği ile Tour'u alabilirdi.
Bu şekilde zamana karşısı daha iyi olan gk cı ile tırmanışçılığı daha iyi olan gkcılar bu dilemmadan dolayı daha sert rekabete girerlerdi.

ASO,bu seneki gibi etaplar çizer durursa Pogacar hep rahat kazanır.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Yarın ki zamana karşı rotası tam Remco'luk. Critérium du Dauphiné'de 17km'lik parkurda Pogacar'a 48, Jonas'a 20 saniye fark atmıştı. Gerçi Pogi pazar günü turu yapar gibi zamana karşı sürmüştü o zaman.. Yarın ki etap 33km. Ben Remco'nun Jonas ve Pogi'ye ortalama 1 dk fark atacağını düşünüyorum. Remco tam bilenmiş gibi duruyor, takımdan da yardım alamıyor, bugün okuduğum haber doğru çıkarsa halen 1 sene sözleşmesi olmasına rağmen takımdan istenilen desteği görmediği için ayrılacağını yazıyordu.
remco farkı kapatabilir yarın ama çok muazzam bir fark kapatacagını dusunmuyorum. pogacar dauphınede tt etabında minübüsçü gibi suluktan su içti okadar salmıstı yani :D. Yarın farklı olur.

• Beğen
Dauphine’de 100. zaferini Fransa’da kazanmak istediği için fazla etap almak istememiş, öyle diyor bi röportajında. Yine de ben de en fazla 2. veya 3. olabileceğini düşünüyorum bugün. Van Aert ne yapacak en çok merak ettiğim konulardan biri.

Dauphine’de 100. zaferini Fransa’da kazanmak istediği için fazla etap almak istememiş, öyle diyor bi röportajında. Yine de ben de en fazla 2. veya 3. olabileceğini düşünüyorum bugün. Van Aert ne yapacak en çok merak ettiğim konulardan biri.
Van Aert kendini pek iyi hissetmiyor halen tam olarak iyileşmedi herhalde. Jonasta kendini iyi hissetmiyor demişti. Zira 2. ve dünkü etap Van Aert için normalde uygun etaplardı ama herhangi bir atılım içinde bulunmadı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
tdf'yi vingego alacak gibime geliyor. tadej dün jonas'ı atak yapmasına rağmen silkeleyemedi tam. bence bu bile jonas için epey iyi bir sonuç. daha uzun bir yokuş+daha iyi takım desteği ile tadej'e karşı izlemesi baya güzel olacaktır.

Dikkatini çekmemiş sanırım. Milan'ın sprint treni vardı, Merlier kendi çabası ile öne kadar geldi ve fotofinish olsada kazandı. Yani sadece kafa eğmek ile kazanılmıyor. Kişisel beceri, doğru zamanda sprint açma ve en önemlisi sağlam bacaklara sahip olmak gerekiyor. Mesela 4. olan son 150 metrede 70km/s ortalamaya ulaşmış ama sprinti zamanında açamadığı için her ne kadar en hızlı sprint atan olsada 4. olmakla yetindi.
Tabi mübalağa yapıyorum, orda önemli olan Milan'ın arkasında yer bulabilmesiydi; zaten orda olmak için başka bir sporcuyla omuz omuza itiştiler, Merlier o mücadeleyi kazandı ve devamını getirdi.

• Beğen
tdf'yi vingego alacak gibime geliyor. tadej dün jonas'ı atak yapmasına rağmen silkeleyemedi tam. bence bu bile jonas için epey iyi bir sonuç. daha uzun bir yokuş+daha iyi takım desteği ile tadej'e karşı izlemesi baya güzel olacaktır.
Silkeleyemedi ama Jonas'ta Pogiyi geçemedi ve seleye oturmak zorunda kaldı. Pogide yoruldu ama en azından , Jonas'ın kaç wattlarda yamulduğunu görmüş oldu. 😂

Jonas hayatımın en iyi 1 dklık performansını yaptım diyor ve halen arkadan Pogiyi izliyor. Umarım böyle devam ederde güzel çekişmeli dağ etapları izleriz 😀

img_1_1752055747495.jpg

Son düzenleme:
Silkeleyemedi ama Jonas'ta Pogiyi geçemedi ve seleye oturmak zorunda kaldı. Pogide yoruldu ama en azından , Jonas'ın kaç wattlarda yamulduğunu görmüş oldu. 😂
800 metrelik bi yokuştan genel yokuş performansı çıkarımı yapmak çok mümkün gibi gelmiyor bana ya. İkisi de maksimumlarını vermedi bence, birbirlerini tarta tarta çıktılar ki zaten çıktıktan sonra ikisi de gruptan kopup gitme niyetinde değildi.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
İkisi de maksimumlarını vermedi bence
Jonas dün demeçte bu zamana dek en yüksek 1 dk performansını verdiğini söyledi. Pogi'ye dünkü o yokuşta verdiği tam güç efora 10 üzerinden kaç puan verirsiniz dediler, 12 dedi :)

Jonas dün demeçte bu zamana dek en yüksek 1 dk performansını verdiğini söyledi. Pogi'ye dünkü o yokuşta verdiği tam güç efora 10 üzerinden kaç puan verirsiniz dediler, 12 dedi :)
Maksimumlarını vermemişler abi işte, daha fazlasını vermişler :p Şaşırdım ne yalan söyleyeyim.

Watt'larını gösteren bir karşılaştırma olsa keşke o yokuş için :) Ama hep gizli bilgi :naslyni:

Geri