Scudo Sports

Tour de France 2025

Scudo
...

Bu arada Van Aert'i nedense sevmiyorum. Sporculuğuna lafım yok ama kişisel olarak itici bir tip bana göre 😀

Nedense bende wout ile tırmanışları sevdim. Seviyorum bu adamı. Koskoca turda yoktu çok kızgındım ama dün beni yine kazandı
:komik: :komik:

Bu arada kadınlar Fransa turu tam gaz devam ediyor. Pelotonun en yaşlı ablaları iki gün üst üste sarı civciv oldular. Orada Pogacar ayarında bir bölüm sonu canavarı da olmadığı için etaplar çok heyecanlı geçiyor. İmkanı olan izlesin derim.

Geçen sene takımının yaptığı yamuktan sonra Volleringci'yiz.

Eğimin en sert yerinde atak yapıp Pogacar'ı silkeleyebileceğini nasıl düşündü anlayamadım. Tebrikler Van Aert!
Van Aert, Van der Pol tarzı adamların puncheur tarzı özellikleri vardır yani kısa sert yokuşlarda patlayıcı gücü yüksektir. Pogacar'ın bazı durumlarda özellikle de eğimin bir anda değiştiği yerlerde puncheurlara ayak uyduramaması şaşılacak bir durum değil.
Aslında herkes tırmanış seviyor ama söyleyemiyor bence. En zevksiz en keyifsiz etaplar hep sprint etapları.

Buyurun lince :)
Dağlık etaplar çok şeydir ama her şey değil :D

Bu arada Van Aert'i nedense sevmiyorum.
Elemanın adı çok hoşuma gidiyor. 😅 Sanki "vay anasını" der gibi bir tınısı var.
Ben seviyorum yabi bu çocuğu. 😁
...puncheur tarzı özellikleri vardır yani kısa sert yokuşlarda patlayıcı gücü yüksektir.
Bende de var mı o özellik o zaman? En azından esamesi. 😁 Kısa, sert yokuşları bir hışımla deli gibi çıkıp yukarıda kendime "NEDEN" diyorum soluk soluğa. 🤣

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
Elemanın adı çok hoşuma gidiyor. 😅 Sanki "vay anasını" der gibi bir tınısı var.
Ben seviyorum yabi bu çocuğu. 😁

Bende de var mı o özellik o zaman? En azından esamesi. 😁 Kısa, sert yokuşları bir hışımla deli gibi çıkıp yukarıda kendime "NEDEN" diyorum soluk soluğa. 🤣
Tabii ki var. Sen tüm bisikletçi tipolojilerinin birleşerek vücut bulmuş halisin.

Senin en çok benzediğin bisikletçi ise Primoz Roglic.Sen de Roglic gibi çok çok iyi bir inişçisin buna karşın tıpkı yine Roglic gibi durup dururken düşen, peloton içinde elini ayağını nereye koyduğunu bilemeyen bir sporcusun.
Sayın Cemal van Celik

Aslında herkes tırmanış seviyor ama söyleyemiyor bence. En zevksiz en keyifsiz etaplar hep sprint etapları.

Turları ilk izlemeye başladığımda sprin etapları daha keyifli geliyodu bana. Daha iyi bi rekabet var gibi geliyodu. Pek o zaman genel klasman falan bilmiyordum. Hatta GK'cıların nerdeyse hiç etap kazanmadan 1. olmasına da anlam veremiyodum.

Sonradan sonraya tırmanışlar daha keyif vermeye başladı. Sanırım biraz rekabetle de alakalı. Rekabet olmadığı durumda tırmanışlar da sıkıcılaşıyor. Quintana-Froome dönemi gibi bi rekabet pek sarmıyor. Umarım Pogacar-Vingegaard rekabeti de oraya evrilmez.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Geçen sezon için Netflix pek uğramamış. Ondan önceki iki sezon resmen heyecanlı bir polisiye filmi gibiydi.
Sonuç, Netflix yapımında izlemeyi daha çok seviyorum. Hele serinin bir yerinde kurt sürüsüyle ilgili anlatımı acayip hoşuma gitmişti. 😅

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Her ne kadar Tour de France'ı televizyondan izlememiş olsam da güzel,doyurucu anlatımları ve yorumları ile yarışı kağıt üzerinde de canlandıran ve başlığın akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlayan başta konu sahibi @Umur Bora olmak üzere konuya destek olan tüm forumdaşlara teşekkür ederim.
---------------------------------------------------
Herkese benden çay bilin bakalım kime çay yok:D

Her ne kadar Tour de France'ı televizyondan izlememiş olsam da güzel,doyurucu anlatımları ve yorumları ile yarışı kağıt üzerinde de canlandıran ve başlığın akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlayan başta konu sahibi @Umur Bora olmak üzere konuya destek olan tüm forumdaşlara teşekkür ederim.
---------------------------------------------------
Herkese benden çay bilin bakalım kime çay yok:D
Abi ben teşekkür ederim, maalesef müsait olamadığım ve atladığım günler oldu ve her ne kadar bastırmaya çalışıp daha objektif yorumlar yapmaya çalıştıysam da YORUMLARIMIN TAMAMI VISMA LEHİNE OLDU, artık heralde mazur görülür diye umuyorum :p Katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür ederim ben de bu vesileyle.

Aklımdan, gözümden, hislerimden gelenleri özetle yazıya döktüm :harika:

(link)
Kaleminize sağlık.

Pogacar, Vuelta'ya gitse bile üç büyük turu aynı sene içinde kazanan bisikletçi olmayacak. Zira Giro'ya geçen sene katıldı, bu sene değil. Yazıda ufak bir hata yapmışsınız sanırım.

Kaleminize sağlık.

Pogacar, Vuelta'ya gitse bile üç büyük turu aynı sene içinde kazanan bisikletçi olmayacak. Zira Giro'ya geçen sene katıldı, bu sene değil. Yazıda ufak bir hata yapmışsınız sanırım.
Ben bunu önümüzdeki yıl için konulacak bir hedef olarak algıladım, lakin bu sene söz konusu ise haklısınız.

Yazıda gözlerim Kevin Vauqulein'i (Sarper Asgreen'in deyişiyle Voq-u-len) aradı. Turun sonuna doğru yorgunluğu görünüşüne yansımış olsa da L'Equipe gazetesi kendisini yeni Bernard Hinault ilan etmiş durumda.

Bir de Tim Merlier arada kaynamış sanki. Yeşil mayoyu İtalyan boğasına kaptırdı ama iki etapta matadorluk görevini başarıyla icra etti. Biniam Girmay'a da ucundan dokunmak iyi olabilirdi. Kamuflajlı arazi görevi icra eder gibi 21 gün boyunca kendisini gören olmadı. Umarım eski günlerine hızlıca geri döner.

Rus milyarder Oleg Thinkof ; Team Thinkof-Saxo Bank zamanlarında aynı yıl içinde üç büyük tur kazanana 1 milyon euro vereceğim demişti.Hey gidi hey

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Kaleminize sağlık.

Doğru, orası eksik kalmış, ben onu düzelttireyim :) Ya da gelecek sene hedefi diyelim
Ben bunu önümüzdeki yıl için konulacak bir hedef olarak algıladım, lakin bu sene söz konusu ise haklısınız.

Yazıda gözlerim Kevin Vauqulein'i (Sarper Asgreen'in deyişiyle Voq-u-len) aradı. Turun sonuna doğru yorgunluğu görünüşüne yansımış olsa da L'Equipe gazetesi kendisini yeni Bernard Hinault ilan etmiş durumda.

Bir de Tim Merlier arada kaynamış sanki. Yeşil mayoyu İtalyan boğasına kaptırdı ama iki etapta matadorluk görevini başarıyla icra etti. Biniam Girmay'a da ucundan dokunmak iyi olabilirdi. Kamuflajlı arazi görevi icra eder gibi 21 gün boyunca kendisini gören olmadı. Umarım eski günlerine hızlıca geri döner.
Dış basını sıkı takip ettim, ağırlık olarak yazı diğerlerinin üzerine gitti. Biniam'a fazla şans veriliyor diye düşünüyorum, bu sene istediği gibi gitmedi. Sprint mayosu sönüktü bu sene, Tim 2 etap aldı ama diğer puanları toplaması konusunda işler yolunda gitmedi, 1. olduğu etaplar dışındaki sprintlerde sıralamadaki yeri korkunç, takım lazım sağlam

Tur bitti ama turla ilgili bir sürü detay gördük.

Peloton geçtikten sonrası:

Tabi bu işin şakası :) Normalden daha uzun süre önce oraya gelip, tur bittikten sonra da duranlar hatta keyfince bisiklet sürenler de var. Safa Brian'ın tırmanış etaplarına gittiği videosu da izlenmelik bence.

Bir de Ahmet Mumcu'nun bayrak sallama çabasındaki detaylar koparttı :D

Son düzenleme:
Bir de Ahmet Mumcu'nun bayrak sallama çabasındaki detaylar koparttı :D
Ben gidip paşa paşa izin istedim, "olur, sorun olmaz" dediydi polis. 😅

• Beğen
Tepkiler: Özcan
TdF 2025'in hemen ardından başlayan 9 etaplık kadınlar Fransa Turu bugün koşulan son etabıyla birlikte sona erdi.

Visma Lease a Bike sporcusu Pauline Ferrand-Prevot ilk kez katıldığı turda Fransızlara 1975'teki Bernard Hinault sonrası ilk galibiyeti getirdi.

corvos-tdff-stage-8-ferrand-prevot.jpg

Dünkü kraliçe etapta kadınlar pelotonu tarafından ilk kez çıkılan Col de la Madeleine etabındaki müthiş atağıyla en yakın rakibine 3 dakikadan fazla fark atmıştı. Yol bisikletine dönüş yaptığı sezonda antrenman olsun diye katıldığı kadınlar Paris-Roubaix yarışını da kazanıp gelmişti.

Eski yol, mtb, cyclocross ve gravel Dünya şampiyonluğu ve mtb olimpiyat altını da var.

6. ve 7. etapları kaçışla kazanan UAE sporcusu Maeva Squiban ve 8. ve 9. etapları alan Ferrand-Prevot ile 9 etabın 4'ünü Fransızlar almış oldu.

(link)
Belki daha önce paylaşan olmuştur, bayrağımızı T.D.F.'de dalgalandıran özel insan ile Aydan Çelik'in bir söyleşisi...

Geri