Scudo Sports

Tour de France 2025

Filippo Ganna, kaza geçirmişti, turdan çekilmiş. Yazık oldu.
O da dert mi?(Ganna'ya geçmiş olsun bu arada)
Bizim forumda "kondisyon bisikleti" konusunda iki aslan parçası var. Adamlar 120 rpm yi 45 dakika çeviriyormuş.Yollasak bireysel zamana karşıda Ganna gibi saf zamana karşı spesiyalistini bile gölgede bırakabilirler.
120 Kadansı 1 saat çevirseler veledromda saatlik rekoru bile kırarlar.
Bu arkadaşları pelotona göndersek pelotonu dönüşümlü olarak aya kadar çekebilirler bile. Millet Türk Rouleur görsün

Scudo
Tur gergin başladı, önemli abandonelerle başladı. Ganna da Bissegger başlarını çarpmışlar düştüklerinde, umarım ikisi de sağlamdır.

Genel klasmancıların keyifleri peloton genelindeli gerginlik nedeniyle pek yerinde değildi belki ama en azından kazaya belaya karışmadan son 15-20 kilometrelere geldik dedikleri sırada rüzgarın da işleri karıştırmasıyla Visma yine Visma’lığını yaptı ve pelotonu ikiye böldü. İlk günün günahı olmaz dersin ama bi bakmışsın 40 saniyeyi yiyivermişin. Neticede Remco ve Roglic genel klasman iddiasından koptu diyemeyiz tabi ama belki avantaj yaratabilecekleri 5. etapta hasar gidermek için sürmek zorunda kalacaklar gibi görünüyor.

Sprinterlerin bi kısmı kendiliğinden 2. grupta kaldı, önde kalanların içinde de Philipsen çok açık bi farkla etabı alarak 2. etapta sarı mayoyu giymeye hak kazandı.

Benekli mayo hepi topu alınabilecek 3 puanın 2’sini alan Benjamin Thomas’ta.

Beyaz mayo Girmay’da olacak.

Yeşil mayoda Philipsen lider Girmay 2. sırada olmasına rağmen giydikleri diğer mayolar nedeniyle 3. sıradaki Anthony Turgis’in üstünde olacak.

Bu arada, Benjamin Thomas’la Matteo Vercher’in o kazası nedir öyle yav 🤦🏼‍♂️

Yarınki 209,1 kilometrelik etap turun en uzun etabı. Yine sprint finişine açık gibi görünse de bugüne bakanın yarından da emin olması zor, üstelik önce finişe 24 kilometre kala sonra da 3,5 km kala 1’er kilometrelik 2 tane %10 ortalama eğimli, bir de hemen finişin orda 800 metrelik %8,8 eğimli mini tepelerimiz var. Ama etap tam Van Aert’lık Van Der Poel’lük durmuyor mu ya :)

1751750812711.jpeg

Yayın Eurosport 1’de 13:00-19:00 saatleri arasında görünüyor.

Ey ASO,
Sprintinen, zirve finişiynen Tour yönetilmez.

Peyrosourde'den indikten sonra HC kategori zirve finişi yapsan ne olur yapmasan ne olur.
Peyrosourde zirvesinde in 10 km öteye düzlüğe koy bakalım finişi, dadından yinmez. Olaya aksiyon gerilim girer
Sen zaten milleti bireysel zamana karşıda Peyrosourde zirvesine çıkaracaksın ne gerek var.
Elinde bir sürü teknik Pirene inişi var ama zirve inişi finiş yok.
Dinlenme günü sonrası sprint etabı koyduğu için de kınıyorum.

Dip Not Peyrosourde Froome 'un meşhur iniş performanslarından birini gösterdiği yerdir.
z98Z7LQr7QQJCET8Sdvhie-1200-80.jpg
Froomey Peyrosourde' dan inerkenki meşhur atağı

ASO' yu, peletonu @Cemal Ç. nin balkonunun önünden geçirmediği için kınıyorum.

ASO'yu enflasyonu düşürmediği için de kınıyorum. Hızımı alamadım pardon.

Bugün bol kaza olur gibi...🙄

2. Tur öncesi Cofidis takımının 11 bisikleti çalınmış (galiba Look marka). Tanesi 13,000€. Neyse ki etap öncesi yeterli sayıda bisiklet bulunmuş.

• İnanılmaz
Tepkiler: MUSA Ç.
2. Tur öncesi Cofidis takımının 11 bisikleti çalınmış (galiba Look marka). Tanesi 13,000€. Neyse ki etap öncesi yeterli sayıda bisiklet bulunmuş.
Sürekli oluyor, birkaç sene önce zamana karşı şampiyonası öncesi Ganna'nın zamana karşı bisikleti çalınmıştı. Aylar sonra bisiklet Romanya'dan çıkmıştı.. Geçen senede hangi takım olduğu aklıma gelmedi şuan, hırsızları kovalamışlardı gece vakti :koptum:

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Ricochet
Müthiş keyifli bitti etap. Vingegaard atak yaptı, Alaphilippe atak yaptı, Van der Poel atak yaptı, sonunda Pogacar’la Van der Poel sprinte kaldı ve Van der Poel kazandı. Vingegaard’ın Dauphine’de fazla sosyal görünmesi ilginç gelmişti bana, burda da fazla hareketli görüyorum. Böyle bi etapta Van der Poel’le Pogacar’ın arkasında 3. sırada finişe geleceği kimin aklına gelirdi ki?

• Beğen
Tepkiler: mahrettin
Başlangıçta yağmurun yol açtığı sorunlar sebebiyle gecikme yaşanmış olsa da günün sabahki beklentilere nazaran çok daha pürüzsüz ve problemsiz geçtiğini söyleyebiliriz. Genel klasmancılarda problem yok, hatta baya baya yerinde duramıyor gençler. Pogacar’ın etaba gitmek isteyeceğini herkes bekliyordu ama Vingegaard da hiç rahat durmadı. Biraz tabi etabın sonundaki bonus zaman primleri de cezbetmiş olcak ki etabı kazanan Van der Poel ve onunla kafa kafaya sprinte giren Pogacar’ın ardından 3. sırada tamamladı.

Mayolar karışık; sarı yine Alpecin’de ama bu sefer Van der Poel’ün üstünde olacak. Alpecin’in de tura çok iyi başladığını söylemeden geçmeyeyim. Yeşil Philipsen, beyaz Vauquelin’de olacak. Sürpriz bir şekilde polka dot mayo Pogacar’da, pek görmeye alışık olmadığımız bir görüntü olacak yarın.

2 güzel haber; Girmay etabın sonunda geçirdiği ufak kaza neticesinde dizinden yana rahatsız görünüyordu. Geçici bir durum olduğu ve yarınki etaba başlayacağı paylaşılmış. İkincisi de sprint kapısında Girmay’a epey bi tepki gösteren Jonathan Milan etabın sonunda Intermarche otobüsüne gidip Girmay’dan özür dilemiş, el sıkışmışlar. Herkes çok gergin :)

Yarın 178 kilometreye 800 metre irtifa kazanımlı tam olarak kelime anlamıyla dümdüz bir etap var, Dunkirk’te bitecek.

1751834061211.jpeg

Benim varlığına genelde anlam veremediğim etap tarzlarından, umarım heyecanlı olaylar gelişir. Yayın 14:00-19:00 aralığında görünüyor..

Yarın 178 kilometreye 800 metre irtifa kazanımlı tam olarak kelime anlamıyla dümdüz bir etap var, Dunkirk’te bitecek.

1751834061211.jpeg
Orada 144 mt irtifaya "mont" yazmışlar değil mi?
2,3 km, ortalama %3,8 eğim... "Montain" yani... "dağ" yani... la havle!😆
Adamları Roubaix vélodromeda çevirip alt sınır vites, hız, kadans belirleseler daha saygılı olurdu. 🤣
Tam uzun değil ama burada da daha sert tırmanışlar var yahu. 😒 Seyirciler şöyle soluk soluğa tırmanışlar, nefes kesecek inişler görmek istiyor. 😔

Orada 144 mt irtifaya "mont" yazmışlar değil mi?
2,3 km, ortalama %3,8 eğim... "Montain" yani... "dağ" yani... la havle!😆
Adamları Roubaix vélodromeda çevirip alt sınır vites, hız, kadans belirleseler daha saygılı olurdu. 🤣
Tam uzun değil ama burada da daha sert tırmanışlar var yahu. 😒 Seyirciler şöyle soluk soluğa tırmanışlar, nefes kesecek inişler görmek istiyor. 😔
Mont Cassel o bayırın adı. Mont kelimesi dağ anlamınagelmiyor, " mount " olsaydı bahsettiğiniz gibi dağ olurdu. Sadece kelimeler bir birine benzer 😀

Ben bu yıl vingegaard'ı tutuyorum. Pogacar'ın önümüzdeki yıllara damga vuracağı kesin gibi. Sanki Jonas'ın son şansıymış gibi geliyor bu yıl. Bu rekabeti biraz daha yaşamalarını istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Mont Cassel o bayırın adı. Mont kelimesi dağ anlamınagelmiyor, " mount " olsaydı bahsettiğiniz gibi dağ olurdu. Sadece kelimeler bir birine benzer 😀
Ben ‘mont’ kelimesi direkt ‘dağ’ anlamına geliyor diye biliyorum ama tabi etimolojik değerlendirmesini yapabilecek bilgi ve birikime asla sahip değilim.

1751878693059.png

bir tdf den daha selamlar🙂 komple etapların grafiği olan fotograf elinde olan varsa atabilirmi? bu yıl etaplar daha soft mu anlamadım en uzun etabın 209km olması felan , kaç tırmanış kaç sprint etabı var merak ettim hiç incelemedim…netflix son sezonda güzeldi cavendish ve girmay bölümleri, bu yıl vingegard form normale geldiyse em güzel tdf izleriz ilk günden roglic ve remco 36sn yemeleri kendilerine hiç yakışmadı şaka gibiler remco bu ikilinin yanına girer umarım gelecekte….

Ben ‘mont’ kelimesi direkt ‘dağ’ anlamına geliyor diye biliyorum ama tabi etimolojik değerlendirmesini yapabilecek bilgi ve birikime asla sahip değilim.

328506 dosyayı görüntüle
Mount ing Mont fransızca dağ demek sanırım hatta Mont Blanc vardır meşhur kanadadaydı diye hatırlıyorum kalem markası da var hatta

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bkz. Mont Blanc (Beyaz Dağ)
İt. Monte Bianco

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Phılıpsen ara sprınte girerken çok pis düştü,sanırım abondone oldu,durumu çok kötüydü çünkü yazık oldu nazarımız değdi çocuğa.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Phılıpsen ara sprınte girerken çok pis düştü,sanırım abondone oldu,durumu çok kötüydü çünkü yazık oldu nazarımız değdi çocuğa.
Tam bende onu yazacaktım. İlahi adalet tecelli etti mi desek? WVA'a yaptığını unutmadım ben. 😏
Evet, ben Jasper'i bir türlü sevemedim. 😄

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri