Scudo Sports

Tour De France 2013

@Yusuf Z. Şipal
Cok mahcup ediyorsunuz! Ben de kisa bir haber vereyim. Bu topigin baslarinda yazmistim Alpler' de 2-3 etapi seyretmeye gidecegimi. Herseyi hazirladim. Cargo trailer, malzemeler, o yükle yokuslari cikip dag basinda gecelemek icin yeteri kadar antrenman, zaman ayarlamasi filan......
10 gün önce bir kaburgami kirdim. Agri kesici alarak antrenmanlara devam ettim ve yanlis yaptigimi gördüm. Bisiklete bindigim sürece düzelmiyor. Yokuslarda cok rahatsiz etmiyor ama inislerdeki sarsintilarda cok izdirap veriyor. Kisaca özetle, televizyon basinda kalacagim ve yer yer yorumlara devam edecegim, bu duruma sevinen ve üzülenlere duyurur, tesekkür ederim! Bir almanca tabir ile baglayayim. " Hastaligin en iyisi bile bes para etmez" :)
Sagliginiza dikkat edin!

Scudo
kızdırmak değil de farklı fikirler yorumlar olması her zaman iyidir. Ben özellikle ihtiyar abinin her yoruma hemen hemen teşekkür ettiğini gördüğümden sorun olduğunu sanmıyorum.

Bence iyi gidiyoruz :)

Cavendish bu arada ayakkabısıyla sorun yaşıyor. Geldi mi böyle üst üste gelir herşey :)

Elbette.Önce GC
Şimdi ilk merak edilen sarı mayo.Cevabı belli.Düşmez kalmaz,büyük bir mekanik sorun yasanmazsa Froom'dan zaman calabilecek formda bisikletci yok.
Eskiden sarı mayo problem yaşadıgında GC ıddialıları beklerdi.Ancaak,burada durum farklı.Neden? Bir rövanş var.Geçen yıl vueltada SKY,kırmızı mayoyu beklememisti.Bu büyük tepki çekti.Hatta Valverde SKY otobüsüne kadar gidip tepki gösterdi.

Şimdi SKY burada centilmenlik beklemesin.Hele ispanyolardan hiç.

Forumu izliyorum ve malesef bazen çizginin aşıldigini üzülerek izliyorum.Bunlardan biri de,Cavendishle ilgili.
Bakın Sprintin kralı halen Cavendish ama kimse ondan her yarışta birinci olmasını beklemesin.Argosluyla yaşadığı itismeye tuhaf yorumlar yapılmış.Geçen yıl ferrari nın Mark'i düşürdüğü dahil sprint anında yaşanan onlarca kaza örneği var.

Yarışları su an izleyemiyorum ama bugün de bariz bir sprint finish olacak.Caven yine bugünün favorisidir.Graipel Kittel ve sagan son kadrajda yeralır.

Beklenmedik bir durum ortaya cikti. Valverde' nin geride kalmasi cok büyük sanssizlik. Üstelik Kittel de arkada! Dolayisiyla sprintci takimlar Kittel' den kurtulmak, ten Dam' in takimi Valverde' yi gecmek icin ittifak yapmis durumdalar. Europcar' in ne planladigini anlamais degilim. Voeckler arkada olmasina ragmen ön tarafta yardim ediyorlar. Belki Cavendish' in takimi yorulursa atak yaparak kacmayi düsünüyor olabilirler. Görecegiz bakalim!

Ayrica; Sky da geride kalmisti, fakat büyük gayretle öndeki gruba yetisebildiler. Öndeki grupta Froome icin tehlikeli olabilecek insanlar oldugu sürece arkadakileri zaten beklemezler.

ara sprint kapısından sonra valverde yaklaşır pelotona ama
ilk onda sekiz kişi 2 dk zaman diliminde sıralı diğer yedi kişi izin verirmi valverdeyi elemek isteye bilir
önümüzde iki günde dağlık etap valverde bu rüzdar da yorgun yorgun gidicek kötü kendi adına

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Belkin ve OPQS takimlarının çalışması gayet normal bence. Valverde günün kaybedeni oldu. Kaldık Contador'a yani artık Froome' u zorlaması için. Bu arada Saxo-Tinkof atak yapıyor :)

• Beğen
dağlara öncesi bu ataklar ne kadar değerli ?
contador resmen büyük bir kumar oynadı bakalım sonucu ne olcak 10 - 13 arası saniye peloton farkı koruyor

ha bu oalyın tek sebebi froome dir uyudu uyudu adamları kaçırttı

• Beğen
Bence fırsat buldukça her yerde denemeleri gerekiyor. Sky takımını kırmaya çalışıyorlar. Froome ben bu takımla dağlarda ne yapıcam korkusunu içten içe yaşamaya başladı bence..

@Derya Keçeci

İyi hoş diyorsunuz da, burada en çok konuşulan şey, haklı ya da haksız, bazıları tarafından Cavendish'in savunulması. O düşmüş bu kalkmış, meselenin özü bu değil. Messi'nin hakemler tarafından kollanmasına benziyor durum yer yer. Hakkaniyetle eleştiri yapılmalı. Cavendish kusurlu deyip çıkamayız ama eleştirilerde suçsuzmuş gibi anlatıldı kimi yerlerde. Ayrıca röportaj esnasında kendisinin ses kayıt cihazını alması o kadar saçma bir hareket ki, çocukla röportaj yapılıyor sandım ben bir an. Bunlar da eleştirilere dahil olan şeyler.

Şahsım adına Cavendish'in sprint etaplarını silip süpürmesini beklemiyordum zaten. Sarı mayo ihtimali dahi varken, bu kadar şanssızlık, bu kadar kazanın üzerine gayet normal. Sadece biraz olgun davranmalı.

OPQS takım olarak kombativite ödülünü aldı bu arada.

Fark 1 dakikayı geçti ama bu fark Contador vs Froome farkı değil, direk Saxo vs Sky farkıdır.

Froome herşeye rağmen dağlarda direnebilir ama Sky bunca afra tafraya rağmen resmen bitmiş durumdalar.

• Beğen
Ekran başına. :) Umarım kaza olmayacak. Bıktım cidden şu son 3 km kazalarından.

Enfes bir final oldu. Öyle bir hırsla çıktı ki, Sagan'ın bi' ara "oha lan adam gitti" dediğini duyar gibi oldum. Tebrikler Cavendish. :)

froome ne zaman gözlüğü değiştirse o etap ugursuz geliyor
umarım beyaz gözlüğe geri döner : )
ama güzel etap oldu vallağı team skyya üzülerek söylüyorum ki bitmiş takım.. geçen senin kuyruk acısı da var bütün takımlarda. o kadar domine edilmek istenmiyor. froome kazanırsa tek başına kazanmış olucak turu

Harika bir etap izledik. 30 sene sonra üzerine konusulacak bir etap! Sagan ve Cavendish' in ne kadar uyanik bisikletciler oldugunu gördük.
En önemlisi-hep tekrar ediyorum- o insan üstü bisikletcilerin sayisi azalmis. Herkes yorulabiliyor artik! Armstrong döneminde 15 etap önde giden US Postal yok! Yarabbi sükür!

Yine peşin peşin yorumlar yazılmaya başlanmış :) bana göre hiçbirşeyin bittiği yok herşey yeni başlıyor .İlk mesajlarda da yazmıştım bir lastik patlaması ne yapar diye üzerine ters rüzgar olursa 10 dakika yapıyormuş onuda öğrendik :) sky ın domestiklerinin durumu evet kötü ama bu pazar günü tırmanamayacaklar anlamına gelmiyor hiç belli olmaz bambaşka bir sky da izleyebiliriz.Condator iyice açılmaya başladı .Zaten genel klasman froome ile condatora kaldı gibi gözüküyor .Dananın kuyruğu pazar günü kopacak.

Bu arada sprint finshi izlemek ne kadar keyifli olsa da tırmanıştaki atakların yerini tutmuyor :) birde bugün rüzgarın sayesinde düz etap keyifsiz geçer derken son yılların en keyifli etaplarından birine sahne oldu yaşasın çapraz rüzgar :)

Dopingin görece azalması bence bu dediğinizde çok etkili. İzleyenler için toplu sprint finish beklerken etabın bu şekle dönmesi inanılmaz oldu.

• Beğen
Geri