Scudo Sports

Tour De France 2013

Scudo
Cavendish umuyorum ki yeni bir çirkefliğe imza atmaz demeç verirken. Tadında bırakmak lazım. İyi olanın kazandığı konusunda hemen hemen herkes hemfikir diye düşünüyorum. Kittel'e tebrikler.

@ReşitÇağırgan
Argos-Shimano'ya bayağı kanım ısınmaya başladı Kittel sayesinde. Takım tamamen ona çalışıyor ve başarıyorlar. Bi ara video girdi yayına takımın sprint çalışmlarını gösterdiler. Adamlar gerçekten kendilerine sprintte adamış Kittel'i iyiy yetiştiriyorlar :)

@ihtiyar

Mark ısınırken sanki kanıyor gibi geldi. Sonra From'u da pamukla görünce...
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Osman D.

Zaten genel klasmana sokacak adamlari yok. Daglarda Kittel i korumak amaciyla ikitane yokuscu alman bisikletci var. Geriye kalan Degenkolb biraz engebelei etaplarda sprintlere girecek, diger hollandali devlerin görevi sprinte hazirlik. Fröhlinger de düzlükte kacan gruplari kovalarken biraz önlere geliyor.
Tahminlerinden cok daha basarililar. Sprint etaplari, sari mayo, daha ne olsun! :)

Bütün sprint etaplarında Kittel ve Argos takımı çok sabırlı davrandığı görülüyor. Kittel in patlayıcı gücüne güvenleri tam. Cavendish almış başını gidiyorken olağanüstü bir güçle gerilerden geldi ve 3. etap zaferini elde etti Kittel.

Olayın sadece fiziki olmadığı moral motivasyonun da ne kadar önemli olduğu her sporda olduğu gibi bu seneki TDF yeşil mayo savaşında açık şekilde görülüyor kanımca.

Kittel 3.etap zaferini aldı ve çok moralli. Hak etti mi sonuna kadar hak etti. Öyle Cavendish' in arkasından çıkıp gelmek tv den göründüğü gibi basit değildir. Bir önceki etapta aynı tarifeyi Greipel' e yapmıştı zaten.

Cavendish ise bu sene TDF'de yeterli formda görünmüyor bana kalırsa. Gerçi Giro'da kırmızı mayoyu aldı çok kötü durumda da değil elbet ama OPQS treninin dağıldığı anlarda Cavendish bile olsanız her zaman kazanamazsınız. Üstüne bu turda yaşadığı olumsuzluklar, kaza, basınla yaşadığı tartışma, seyircilerden gördüğü tepki eklenince Cavendish'in moral motivasyon olarak kötü durumda olduğu ortada.

Herşeye rağmen 24 TDF etap zaferiyle Cavendish bu işin hala zirvesidir.

Hee bu arada sebep olduğu kaza, basına karşı olan tavrı falan asla onaylamıyorum ve önceki yorumlarımda da hatta belirtmiştim.

24 etap zaferine büyük saygı duyuyorum alabiliyorsa 34 alsın bende alkışlayayım hiç sorun değil ama her sprint etabını da Cavendish alırsa bu işin tadı kaçar bence.

O yüzden Kittel' in gösterdiği mücadeleye ve emeğe teşekkür ediyorum yaptığı iş kolay bişey değil..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Alperen ERTEN

:) 3.sayfa güzeli Peta diyorlar ama bizim 1.sayfa güzellerine kaç basar bilmiyorum artık :)

son 2.5 km. de kaza ve kittel yine kaostan başarı ile çıktı diyebilirmiyiz? :)
ben bu işlerde çok yeniyim ancak tour of Turkey de demiştim, bu kittel de iş var diye :p

@yucel gulesenoglu

Aynen Yücel Bey :)

Ama artık olay ben ilk etap sonrası dediğim şans kısmını çoktan aştı. Argos takımı müthiş işler çıkarıyorlar. Burada da üçleme yapmıştı çok formda Kittel maşallah :)

@ONUR ÖZGÜR

Orasi herkesin kendi tercihi ama ortada bir gerçek var :)

Evet bir sprint etabını daha geride bıraktık kittelden gorile yaptığından sonra,müthiş patlayıcı bir kuvvet daha, iyi işler yapıyor doğrusu domestikleri desen mükemmel çalışıp gelmişler...Psikolojik üstünlükte su durumda kittel de artık. Tebrikler KİTTEL...

Gelelim Cavendish konusuna bakıyorum da bazı arkadaşlar çok yerden yere vuruyor cavendishi , tamam haylaz, yaramaz, bencil, ukala her ne diyorsanız diyebilirsiniz. Spor dünyasının her branşında haylaz , yaramaz çocuklar diye tabir edebileceğimiz bir cok sporcu var; Bi balotelli , suarez , moto gp simoncelli daha bir cok branş da bir kaç isim sayabilirsiniz. Şunu bir kabul etmemiz gerek arkadaşlar bu sporunda haylaz cocuğu Cavendish. Bu insanları hareketlerinden, tutum ve davranışlarından tasvip etmeyebılırız ama yeri gelir hiç kimsenin yaşatamayacağı heyecanı ve güzelliği onlar yaşatırlar. Her sprint etabında son 3km için cavendishi sabırla beklemiyorum desem kocaman bir yalan söylemiş olurum.

Hep su tartışıldı, cavendishin sprint anında bisiklet üzerindeki aerodinamik yapısının uygun olmadığı ve öne çok fazla eğildiği. Kendisi bu durumu söyle açıklıyor; İngiltere nin kuzeyinde doğup büyüyen cok küçük yaştan beri bisiklet üzerinde özellikle hafta genelinde hergün neredeyse yağmur altında antreman yaptığını ve ıslanmamak için bilinçsizce kafasını öne eğdiğini belirtmiş. İşte bu yanlış aerodinamik duruş aslında yanlış olmasına rağmen cavendishi cavendish yapan özellik ve rakiplerine göre de bu sayede çok avantajlı konumda kalıyor.

Bugün cavendish iyi olmadığı için diğerleri kazanıyor.
Her neyse bence sprintciler iki gruba ayrılıyor cavendish ve diğerleri...

Bir kac gündür etaplar öncesi yorumlar yapilmiyor. Ben kendi acimdan önümüzdeki etaplar üzerine bir kac yorum ve gecmis kehanetlerim üzerine de bir kac düzeltme yapacagim.
1. Pirene etapindan sonra, SKY takiminin saro mayoyu cok erken aldigini, Alpler' e kadar tasimanin cok zor ve yorucu oldugunu yazmistim. Fakat evdeki hesap carsiya uymadi. Düz etaplarda, zaferlerin bir kac sprintci takima dagilmasi, özellikle Cavendish ve Sagan' in cabalarina ragmen istedikleri düzeye varamamalari SKY takiminin -Froome' un- isine yaradi. Cok düz etaplarda Canondale, kacan gruplari takibe hic katilmiyor. Yük, Lotto-Omega-Argos üclüsü ve tabii ki birazcik Sky' a kaliyor. Euskatel ananevi olarak arada sirada her seye karissa da, önemli bir rol oynamiyor. Eger Sky yönetimi bu durumu önceden hesap ederek davrandilarsa, bravo demek gerekir. Diger Movistar, Saxo, Katusha ... gibileri de kacirdiklari firsata yansinlar. Artik haftayi bekleyecekler zaten yaptiklari gibi. Ama Sky' in yorulmadan Alpler' e varacagi gercegini kabul etmek zorundayiz. Hatta dinlendiler(!) bile diyebiliriz.
Bugünkü senaryo malum, Fransa' nin bugday anbari sayilan bölgelerden gectigi icin yine Lotto-Omega-Argos üclüsü isi yürütecek. Canondale, yarin ki St. Pourcain sur Sioule- Lyon etapinda biraz karisacak ve son yokuslarda Kittel, Greipel ve Cavendish' i silkelemeye calisacak.
Bugün kimin kazanacagini tahmin etmek zor. Finise yakin bir sola, bir saga iki keskin viraj, ve düzlük öncesi bir döner kavsak var. Umarim kaza olmaz ve herkes esit sartlarda finise gelir.

ihtiyar amca bence sky bunu planlamadı ama bu dediklerinize karşın onlar froome tek kişi getiriyor son on 10kmde herkes geri kaçıyor bunu geliştirmiştir..
heleki cav. rekor kırma isteği saganın forma koruma isteği kittelin akıl almaz iştahı skyin işine çok iyi geldi ve hafta sonuna resmen dinlenerek geliyor

hele bir şey daha dün dikkat ettiyseniz froome sprint takımlarının grubu ile finişe geldi adam sprint atttı resmen onuda herhalde bacaklarını açsın diye yaptı bilemicem

@Serkan.ÇABAŞ

Bu turun tarihinde Sari mayo favorileri-sadece sari mayoyu tasiyan degil- her zaman bu tip etaplarda finise kadar hep ön siralarda kalmaya calismislardir.

O Korsika' daki ilk etapta tur yönetiminin yaptigi kiyakcilik her zaman olmayabilir ve bir düsme, kaza lastik patlama..vs. eger 3 km. nin disindaysa bir tur zaferine malolabilir. Kücük bir hesapla bu sok üc kilometrenin yaklasik yarisin son 3 dakikasina tekabül ettigini hesap edebilirsiniz.
Eger yarisin son 5-10 kilometresinde daha ön taraflara gelememislerse, o andan sonra zaten biraz zor gelirler.
Yani sadece Froome icin gecerli bir durum degil!
En emniyetli yer her zaman 1. siradir ve ayni zamanda en zor siradir! :)

Derya Bey kayıp birkaç gündür :) eğer vakti varsa ondan da bugünkü etap hatta bu hafta sonu için ve şimdiye kadar ki genel bir değerlendirme kısa da olsa yaparsa en azından ben çok sevinirim.

İhtiyar Bey yarış öncesi yorum yapmak zordur, bilgi ve tecrübe ister. Biz ülke olarak zaten buna alışığız biten futbol maçı ardına sabahlara kadar konuşmayı çok severiz.:)

Geri