Scudo Sports

Tour De France 2013

froome uyudu uyudu...

ulen gir işte markın tekerleğine ne domestik gerekçek ne başka bişey gözlemle adamı sprincilere bak falan yani
adam gitmiş ortalarda dolanıyor son 30kmde wiggo olsaydı bu olmazdı yada sarı mayo başka takımda olsaydı yine olmazdı bu sahne

Scudo
Şahsen ters rüzgarda bu hale gelen takım Mt Ventoux ve Alpler'de ne derece dayanabilir pek emin değilim. Bambaşka bir Sky izlemek ise biraz zor gibi. Dağlarda Froome' u taşıyacak Porte bugün lastikte patlatmamasına rağmen 10 dk geri geldi..

http://o1307.hizliresim.com/1c/d/q64rw.png
Bugünkü etabı detaylı olarak takip edemedim ancak son kilometrelere yetişebildim bir söz vardır pelotonda söylenen
daha öncede pek çok kere ifade edildiğini hatırlıyorum dünyanın en iyi sprinterleri ikiye ayrılır mark cavendısh ve diğerleri

Beni özellikle sonda Sagan'ın Cavendish'e karşı hiç direnememiş olması şaşırttı. Ya zaten ben puan olarak öndeyim diye çok kasmadı yada Cavendish artık kaç gündür gelen hırsla öyle bir yüklendi ki gerçekten Sagan'ın cevap verecek gücü kalmadı.

Contador'u bu yüzden seviyorum.Adam her türlü atağı düşünüyor.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
8 tane Omega Pharma 7 tane Belkin bisikletcisine karsi Movistar' a, özelleikle Valverde' ye acidim bugün. kendi suclu olsa neyse. Ama dün bahsettigimiz gibi bir lastik patlamasi ve takim arabalarinin pelotonun rüzgar sebebiyle cok uzamasi sonucu cok geriden gelmesi bu sonucu ortaya cikartti. Tabbi ki artik Quintana takim kaptani olacak. Valverde gibi bir yardimcisi olacak. Ayni zamanda Valverde' nin etap kazanma amaciyla atak yapmasi olanagi ortaya cikti, genel klasmanda cok geride kalmasi nedeniyle. En karli Mollema oldu. Saman altindan su yürütür gibi Froome' a yaklasti. Contador, Fuglsang, ten Dam, Kreuziger derken froome' un isini zorlastirdilar. Kreuziger-contador, Mollema-ten Dam ikileri degis degis atak yapabilirler. Sky takimi sandigimizn cok altinda( duaciyiz, temiz olduklarina inanmaya basladim :) ) performans gösteriyor. Yani Froome' u her an daglarda yalniz birakabiirler.
Sonucu hic tahmin edilemeyecek bir tur oluyor.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02355/lombardyreu_2355333b.jpg
Herşeye tamam eyvallah da purito nerelerde diye düşünmeden edemiyorum o güçlü ataklarını dağlara meydan okuyan tırmanışları özledim artık birşeyler yapmak zamanı gelmiştir joaquim rodrıguez için yoksa tur gitti gider

@ONUR ÖZGÜR

İstesede direnemezdi zaten cavendishin Sagan'a bakış atıp gıttıgınde bitti etap...Siz ne kadar iyi olursanız olun son 3km ye iyi bir domestikle girmesseniz kaybetmekten başka carenız yok.Ben cavendish kadar 13.ü etaba kadar mükemmel sevıyede calısan Chavanel e teşekkür etmek ıstıyorum , hakıkaten ıyı ısler yapıyor.

Evet uzun bir fragman sonucunda film başladı , zafer cavendish'in ...Tebrikler CAVENDİSH...

Bugün hakikaten ihtiyar abininde dediği gibi son 30 sene konuşulacak bir etap izledik, harika keyif aldım. Gerek medyanın inanılmaz baskısı , gerek ne kadar favori olsa da TDF gibi bir turu 10.etab sonucunda SKY ın ambargosuyla bitecegının ilan edilmesi sonucunda kazananı tayin edilmesi(froome) bugünkü etabın özetiydi diyebiliriz. Tamam yinede turu avantajlı sevıyede olan froome elbettekı kazanabılır; ama bugün yaşananlar bu turda froome'a rahat yok, düşüncesinin hakim olması.Takımların birbirleriyele yaptıkları iş birlikleri sky'ı eritmeye devam ediyor. İlk tırmanıs etabından bu yana froome harıc dıger sky domestıklerı bırbır dokuluyor.Şu su götürmez bir gerçek SKY her ne kadar tura ıyı hazırlansada froome u dısarda tutarak domestıklerının ıyı hazırlanamadığı ortada. İlk tırmanış etabı sonucunda yere göge sıgdırıılamayan porte ve kiryienka'nın durumu ortada. Porte un sesi bile duyulmuyor, kiryenka desen zaman lımıtının dışında kalarak yarış dışı kaldı. Bugün nerdeyse saxo tüm riskleri alarak tüm takım kaçış grubunda yer alıp tempo yapıp yarış bıtırıyorsa, SKY tam tersı her arttırılan tempoda bir kişi geride bırakıyor, froome yıne yalnız kalıyor. Saxo kartları acık oynamaya başladı artık,en kotu etabında bıle domestik anlamında skydan ıyı durumda kalabılıyor. Son 7kmde Contadorun ayağa kalkarak sagan,cavendish domestiklerine canlanın biraz edasıyla el sallamasının yorumunu size bırakıyorum artık...

Bugün cavendishin zaferi kadar konuşulması gereken konu saxonun temposu, riski, basarısı ve akıl oyunları...Fark 2.30dk'ların ustundede olsa froome hala en buyuk favorı olsada , yılmayan , işini yapmaya odaklanan ,bize bu heyecanı yasatan tdfin 10.etabın sonunda bitemeyecegının kanıtını gösteren, psikolojik olaran cavantajlı duruma gecen başta saxo ve diğerleri olmak üzere tüm bisiklet takımlarına teşekkür etmek istiyorum...

Pazar önemli bir gün ve diğer etaplarda cogu seye gebe,heyecanla takip ediyor olacağız...

@ReşitÇağırgan

Purito konusunda bir seyler söyleyeyim:
Dünkü etapta Saxobank' i takip amaciyla Katusha' a da biraz katildi ve kisa bir süre sonra geri cekildi. Bildiginiz gibi, dünya bisikleti icerisinde, kendi ulusundan birisinin kazanmasi söz oldugu zaman acik acik yardim eden tek ulus ispanyollardir. Ben bisiklet tarihinde bunu hep böyle hatirliyorum.
Koskoca Miguel Indurain bile, kendisi dünya sampiyonu olabilecekken, Olano' nun sampiyon olmasina yardim etmistir. Dün Purito' yu öndeki gruba getirmek icin Katusha' nin yardimi Contador' a zarar- ki Froome' un en cekindigi rakibi- Froome' a yardim anlamina gelir. Bence Katusha' nin geri cekilmesinin sebebi budur. Birbirleriyle kiran kiran mücadele ederler ama, yeri geldiginde hepsi biribirini tutarlar. Bunun icerisine, yillarca siyasi mücadele veren Bask'lilari bile katabilirim, yani Contador Kastilya' li olmasina ragmen, Euskatel takimi bile Saxobank' a yardim edebilir.

Bugünkü Saint-Pourçain-Sur-Sioule ---> Lyon etabında uzunlu kısalı 5 tane 4. dereceden 2 tane 3. dereceden yokuş var. Sprinterler için çok yorucu bir etap olacak. Tamamen düzlük olan son 9 km ye sağ salim gelebilecekler mi merak ediyorum. Etap profil itibariyle birçok sürprize gebe gibi görünüyor.

Dünkü etapta böyle bir sürpriz yaşandığına göre ve Contador, bu stratejinin sonuç verdiğini gördüğüne göre bugünkü etap da sürprizlere gebe o zaman. Bir yandan da Sky ın dağlık etaplara saklanmış bir takım stratejisi varmı ki acep diye düşünüyor insan, tüm bu yaşananlar stratejinin bir parçası mı ki? Fazla hayalcilik bilyorum ama dün olanları da önceki gün yazsak yine aynı hayali kurmuş gibi olacaktık sanki !!!
Bütün ezberleri bozan bir gündü dün.
Takım stratejistlerinin kafasından geçenleri, neler konuştuklarını tartışalım isterseniz :) Biz olsak ne yapardık?

imkan buldukça netten ve forumdan takip edebildim bu sene. Lens ve doping skandalları sonrası, helede şahsen binici olduktan sonra, o etapların takım halinde o derecelerde ekstra yardımlar olmadan bitirilebilmesi ne kadar zor sanırım herkes farkında.

İdman, fiziksel ve psikolojik hazırlık bir yere kadar getirebilir yarışmacıları ama bu tırmanışlar ve sprintler doğal olarak insan bedeninin sınırlarını zorlar. Dinlenmeler ve takım taktikleri bence birinciyi belirleyecek. Sky takımı için pekçok arkadaş olumsuz yazmış ama bence temel sorunları takım olamamak. Bir eleman çok hızlı ve önde ama diğerleri o tempoya ulaşamıyor o yüzden de sıkıntı yasayacaklar sanırım.

Son olarak keşke bir Türk kanalı ( eurospor dısında) bu sıcak gunlerde canlı verebilseydi de rahat rahat seyredebilseydik.....

Şahsen Sky ın takım olarak stratejisinden ziyade dağlarda Froome un bireysel performansının öne çıkacağını düşünüyorum. Takımda Froome a yardımcı olacak doğru düzgün domestik kalmadı. Kiryienka nın turdan elenmesi çok kötü oldu. Şu anda Stannard ve Porte haricindekiler dökülüyor. Lopez Garcia, Geraint Thomas ve Suitsou dan neredeyse hiç destek gelmiyor. Yarışa katılmasalar da bir şey farketmezmiş. Kennaugh başlarda iyi gidiyordu sakatlıktan sonra onun da performansında düşüş oldu.

Saxo-Tinkoff da ise bireysellikten ziyade takım çalışması üst seviyede, herkes çalışıyor. Contador her geçen etap üstüne bir şeyler koyuyor, iyiye gidiyor.

Diğer yandan Movistar takımı GC iddiası kalmayan Valverde'ye etap zaferi kazandırmak için yoğun şekilde çalışacaktır.

@Yusuf Z. Şipal

Genel klasman gözönüne alininca, cok karmasik bir durum var. Dün Valverde' yi sallamak icin Cavendish ile ititifak yapan Belkin, eger Froome' u yenebilecegine inaniyorsa, Sky' a karsi atak yapabilir. Eger buna güvenleri yoksa, Sky' la ittifak yaparak, Saxobank' a karsi durumunu korumaya, hatta Ten Dam ile Kreuziger' in bile yerlerini degistirmeye calisabilir.
Diger yandan daha gerilerde olan Quintana ve Purito, ve hatta Peraud dahi genel klasmanda rol oynayabilecek durumdalar. Bu ücünün takimlarinin da oldukca güclü oldugunu, kendilerini simdiye kadar cok yipratmadiklarini göze alirsak, bazi seylerin degismesine katkilari olabilir. Ben esas mücadelenin Sky ile - iki önemli elemaninin kaybetmis olmasina ragmen su andaki ilk üc siradakiler- Belkin, Saxobank- arasinda gececegine inaniyorum.
Yarin Mt. Ventoux' da 200 km. sonra atak planlayanlar bugün dinlenmeye calisabilirler. Tabii ki takim yöneticileri de bu durumlari gözleyip, her etap sonunda, her takimin davranisini analiz ediyor, ve gelebilecek saldiri, taktik ataklari tahmin etmeye calisiyorlardir. Ayni analizi biz de kendimiz icin yapabiliriz.
Örnegin dün, Chavanel disinda- ki maalesef Cavendish' in adami- hic bir fransiz bisikletci kendini zorlamadi. Bu demektir ki bütün hazirlik 14 Temmuz, Mt. Ventoux!

bugünkü etap bence epeyce heyecanlı geçecek gibi, kaçanların içinede sprinterlerden biri girebilirse bu kişi muhtemelen sagan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri