@ONUR ÖZGÜR
İstesede direnemezdi zaten cavendishin Sagan'a bakış atıp gıttıgınde bitti etap...Siz ne kadar iyi olursanız olun son 3km ye iyi bir domestikle girmesseniz kaybetmekten başka carenız yok.Ben cavendish kadar 13.ü etaba kadar mükemmel sevıyede calısan Chavanel e teşekkür etmek ıstıyorum , hakıkaten ıyı ısler yapıyor.
Evet uzun bir fragman sonucunda film başladı , zafer cavendish'in ...Tebrikler CAVENDİSH...
Bugün hakikaten ihtiyar abininde dediği gibi son 30 sene konuşulacak bir etap izledik, harika keyif aldım. Gerek medyanın inanılmaz baskısı , gerek ne kadar favori olsa da TDF gibi bir turu 10.etab sonucunda SKY ın ambargosuyla bitecegının ilan edilmesi sonucunda kazananı tayin edilmesi(froome) bugünkü etabın özetiydi diyebiliriz. Tamam yinede turu avantajlı sevıyede olan froome elbettekı kazanabılır; ama bugün yaşananlar bu turda froome'a rahat yok, düşüncesinin hakim olması.Takımların birbirleriyele yaptıkları iş birlikleri sky'ı eritmeye devam ediyor. İlk tırmanıs etabından bu yana froome harıc dıger sky domestıklerı bırbır dokuluyor.Şu su götürmez bir gerçek SKY her ne kadar tura ıyı hazırlansada froome u dısarda tutarak domestıklerının ıyı hazırlanamadığı ortada. İlk tırmanış etabı sonucunda yere göge sıgdırıılamayan porte ve kiryienka'nın durumu ortada. Porte un sesi bile duyulmuyor, kiryenka desen zaman lımıtının dışında kalarak yarış dışı kaldı. Bugün nerdeyse saxo tüm riskleri alarak tüm takım kaçış grubunda yer alıp tempo yapıp yarış bıtırıyorsa, SKY tam tersı her arttırılan tempoda bir kişi geride bırakıyor, froome yıne yalnız kalıyor. Saxo kartları acık oynamaya başladı artık,en kotu etabında bıle domestik anlamında skydan ıyı durumda kalabılıyor. Son 7kmde Contadorun ayağa kalkarak sagan,cavendish domestiklerine canlanın biraz edasıyla el sallamasının yorumunu size bırakıyorum artık...
Bugün cavendishin zaferi kadar konuşulması gereken konu saxonun temposu, riski, basarısı ve akıl oyunları...Fark 2.30dk'ların ustundede olsa froome hala en buyuk favorı olsada , yılmayan , işini yapmaya odaklanan ,bize bu heyecanı yasatan tdfin 10.etabın sonunda bitemeyecegının kanıtını gösteren, psikolojik olaran cavantajlı duruma gecen başta saxo ve diğerleri olmak üzere tüm bisiklet takımlarına teşekkür etmek istiyorum...
Pazar önemli bir gün ve diğer etaplarda cogu seye gebe,heyecanla takip ediyor olacağız...