Scudo Sports

Tour De France 2013

Contador 2009 da 30 dk süreyle ortalama 400 watt uretebilecek güçteydi(?) 2011 de Evans benzer bir performasla shleckten turu caldı.Vuelta'da Rodriguez turu zamana karşıda Verdi.Dağlarda Contadorla oynadı.Benzere TT perdormanslarını karşılaştırıyorum anormal farklar var.Bu performans farkları normal değil.Froome,yaralı Martin ile bile kafa kafaya TT yapıyorsa bunda bir değil,birden çok tuhaflık var demektir.Yeryuzunde hic bir spor dalında,hem de tümü her yarışta bu kadar farklı performans sergileyen sporcu yoktur.
Doping konusunda karnımdan konusmam.Acık soyluyorum.Turu alması alamaması önemli değil.Wigginse inanmadım,Froome ' a da;Rodriguez'e de,Contactora da.
Kardeşim gerçek fotoğrafınız hangisi?Shleck ,Evans nasıl tür aldı?
Son yıllarda adet oldu.Turu Alan bir süre yok oluyor.
Tony Martin in kaza sonrası fotoğrafını gördünüz.Çocuğa kamyon çarpmış gibiydi.Devam etti.Mark'ın üzerinden geçen pelaton geçmişti,malum Ferrari düşürmüştü.Saymakla bitmez.
Birinci senaryo,herkes temizlendi,temiz bisikletin gerçek sporcuları da bunlar
İkinci senaryo,Amerikalılar bisikletin içini dışını sömurdu,biraz da bize çalışın.Ellere var da bize yoh mi:)

Scudo
Lance olayından sonra ben özellikle büyük turlarda iddalı olabilecek isimlerin doping yapabileceğine inanmıyorum, daha doğrusu Lance gibi bir efsanenin bile karizması çizilmişken kendi kariyerlerini riske atacak kadar gözü kara olacaklarını tahmin etmiyorum.

Yalnız şu da var, doping artık bu olaylardan sonra tamamen bitti mi biter mi tabi ki hayır. Bunun olması için jenerasyon değişikliği ve bu sporun yöneticilerinin de artık bazı şeyleri halının altına süpürmemesi gerekiyor. Madem en büyük efsaneyi bitirdiniz artık bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakılmaması lazım.

Froome'a gelirsek bu adam bence zaten geçen sene bile sarı mayoyu alacak durumdaydı. Üstüne bu yıl sırf burayı hedeflediğini ve çok formda olmasını da katarsak kanaatimce temiz olduğunu düşünüyorum.

Ama herşeye rağmen 2 sene sonra Froome' un da dopingli falan olduğu ortaya çıkarsa şaşırmam sadece bu sporun bunu hak etmediğini düşünerek üzülürüm..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ahmetcan44

Yanlis anlamalara yol vermemek icin biraz acayim konuyu:
Bisiklet yarisi seyretmekten kastim, bisiklet sporu ile alakali bütün detaylari gözlemek. Yani sporcular, antrenörler, saglik elemanlari, tamirciler, malzemeler, üreticiler, organizatörler, kisilerin özel yasamlari, antrenman metotlari, antrenman ve yaris yerleri, buralarin kültürleri, siyasi, ekonomik yapilari, iklim,...........
Her bisiklet sporu ile ilgilenen kisi, bu benzeri detaylar arasindan kendisi ilgilendiren, kendisiyle bagdastirabildigi detaylari secer. Ne kadar az detaya inilirse, malzeme o kadar cabuk tükenir. " Bu sene fransa Turu' nun favorisi Froome' dur". Bir dag etapi zaferi ve iyi bir saate karsi yaris etapi sonucu tur bitmistir. Bazilari bu kadarcik bilgi ile yetinebilirse, sorun kalmaz. Halbuki biraz daha farkli detaylarina bakilsa- örnegin SKY takiminin kullandigi Osymetric carklarin parasini bazi bisikletcilerin cebinden verdigi, veya Pinarello bisikletlere adini veren Giovanni Pinarello' nun 1951 yilindaki Giro' da siyah mayo giydigi..........- Froome' un dünkü etaptaki ikinciligi sadece bir detay durumuna düser, genel bisiklet sporu icerisindeki bir detay olmaktan ilere gitmez.

Peter Sagan konusunda cok derin arastirmalara girmeden, bir Fransa Turu kazanabilip kazanamayacagi konusunda fikir yürütmek fazla ütopik bir durum. Kalite olarak, yasina bakarak, cok yetenekli bir bisikletci oldugunu söyleyebiliriz. Ama ruhi olarak, kafa yapisi olarak nasil bir gelisme gösterecegini bilemeyiz. Fiziki olarak, bana Erik Zabel veya Lance Armstrong' un gencliklerini hatirlatiyor. Ama Lance Armstrong onun yaslarinda iken sprintci olarak Miguel Indurain' i yenip dünya sampiyonu olmustu. Kanser hastaligi olmasa, kendisi dahil olmak üzere, bu sekilde bir gelisme gösterecegini kimse tahmin edemezdi.
Sagan, agabeyi olmadan belki hic bir zaman Pro olmayacakti. Simdi kendi popülaritesi agabeyinden cok daha fazla! Ama medyadaki tavirlarina bakinca su anki hali ile Fransa Turu kazanmak degil, hic bir turu kazanamaz. Ama büyük bir degisime ugrar, temel süratinin yanina, uzun mukavemet antrenmanlarina yönelir, saate karsi gelisir, her seyden önce özel yasamina ceki düzen verir, o zaman Fransa Turu da kazanabilir, Dünya sampiyonu da olabilir. Bunlari yapabilmek icin yetenekli oldugu su götürmez bir sey!

@bajak

Burunlarindaki pamuga benzer seyden bahsediyorsaniz, onlar ökaliptüs,... gibi eterlere batirilmis, solunum yollarini acmaya yarayan kücük bez, pamuk v.s. Hani Soguk alginliklari nezle gibi hastaliklarda bizim de yaptigimiz gibi, naneli seker filan gibi.

@ONUR ÖZGÜR

Froome ' un temiz olup olmadigi konusunda cok degisikl yorumlar yapilabilir. Benim yorumum herzaman sporcularin genel performans durumlarina dayalidir. Günümüzde mukavemet sporlarinda, hic bir sporcu senede iki zirveyi gecemez.Yani yillik yaris planinda 1. hedef, eger aralarindaki mesafe coksa 2. bir hedef koyulabilir ve antrenman planlari da buna göre yapilir.
Froome, Subat' ta Oman Turu, Mart ayinda Criterium International, Nisan sonu Mayis basi Tour de Romandie, haziran' da Dauphine, simdi de Temmuz' da Fransa Turunu kazanacak. Ben buna tabiri caizse bir tek sey söylerim!

Çüüüüüüüüüüüüş!

Belki Vuelta, Dünya sampiyonasi filan da düsünüyordur. Arada Giro' yu atlamis!

oman turunda froome kafa tutucak cadel vardı cadelin durumu 2 senedir ortada...

criterium international 3 etaplık yarış bi tane tt var 7km den uluşan bırakta burda fark yaratıp birinci olsun olmazsa ayıp..

tour de romandie da adam akıllı rakip bile yok bi tanınmış tony martin var işte 5 etaplık yarış ne mayoyu 50 saniye farkla kazanmış orda.

kısa lafın kısa şeysi olaraktan şu aldığı turlarda oha çüş denemez almaması ayıp

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
ha bide Giovanni Pinarello için şunu diyim en kötü oyuncu her zaman en iyi teknik adam olmuştur...
spor dallarının bir çoğunu araştırınca bu sonucu görürsünüz adamın kurmuş olduğu bisiklete laf atmak biraz garip

@Serkan.ÇABAŞ

Armstrong tartışmaları bitti bu başladı şimdi de. Buluttan nem kapıp, satır aralarını çarpıtıp tartışma yaratmanın kimseye bir faydası yok. Karşı argümanınız varsa daha net ve açık olmalısınız.
Memlekette herkes paşa olmuş, laf edilmiyor kimseye. Hatta insanların kendilerini bırak kedilerine bile laf edilemiyor. Pinarello mudur derello mudur nedir bir bisiklet firması binlercesi arasında. Laf edilmemiş gerçi anlayana detay bir bilgi verilmiş ama süper! ezdi geçti! den aşağısını küfür kabul eden anlayışa uymamış.
Biraz detaylı, sofistike bir spor muhabbeti olamayacak bu memlekette. Yaratmaya çalışanın da vaktine ve akıl sağlığına yazık olacak.

@Serkan.ÇABAŞ

Pinarello' ya laf atmak! :) O da nereden cikti! Tövbe tövbe! :)

Ferhat Köse ne yaziyor mesajlarinin altina? ; "Herkesin anlayabildigi kadar biliyorsun" dan bunu kastediyor herhalde!

İyi gidiyoruz arkadaşlar, birbirimizi taciz etmeden devam edelim, turdaki her etaptan sonra burda da ayrı bir etap var :) Ben henüz pelotonu takip eden kuyruktayım, peloton ve önünde de kaçışlar var. Ama birbirimize omuz atmadan gidelim, siz kazaya neden olup paçayı sıyırırsınız ama olan ben ve benim gibilerine olur, toplu finish yapalım, sprinterler etabı alsın, yarış başlamadan bitmesin. Öğreniyor, tecrübelerden yararlanıyoruz burda :)

Bugün ve yarın tekrar düz etaplar olması nedeniyle gene sprint finishleri bekleniyor. Bugüne kadar bakarsak Kittel-2 Sagan-1 Cavendish-1 Greipel-1 etap aldılar. Ama puan olarak bakıldığında Sagan ayırmış gitmiş.
Benim ise 2 yıldan beri, özellikle takip ettiğim bir isim var ki ölmeden şöyle Greipel'i Cavendish'i Sagan'ı geçip bir etap aldığını görürsem mutlu olacağım Orica-GreenEdge 'in sprinteri Matthew Goss..
En son 2011 yılında kazandığı Milan-San Remo'dan beri bir türlü istediği galibiyetleri alamadı. Devamlı potada ama bir türlü şu çizgiye önde atamadı kendini.
Kendisine bir sempatim yok sadece adı devamlı baş sprinterler arasında geçip etap alamaması dikkatimi çekiyor. Hele böyle bir takımda..

Not: Arkadaşlar arasındaki tartışma biraz soğusun diye yazıyorum yoksa banane Goss'tan :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Paris-Nice'yi porte aldı,yağmur yaş olmasa italyayı wiggins alırdı neymiş bu sky.Bütün takımlardaki sporcuları bir adaya (büyük bir ada)dolduracaksın antrenman,odun ekmeğiyle toygaşı vereceksin sonra yarıştıracaksın.Teknik bilgim az kusura bakmayın:)

@özcan yılmaz
Diyet kısmına katılıyorum, hepsi aynı şeyi yesin :) ama Toygaş ı açalım biraz, sadece ekmek verip sopalayalım mı yoksa toygaş peynir gibi birşey mi :):rolleyes:

Canım sıkıldı yarış başlayana kadar Pro Cycling Manager 2012 oynayayım dedim.
Paris-Roubaix yarışını seçtim kendime de güya çakallık yapıp Cancellara'yı aldım.
Ama ne oldu Tom Boonen beni çok kötü avladı..
Özür dilerim Cancellara :)

http://s1307.hizliresim.com/1c/c/q4ts2.png
Vay be yine KITTEL aldı tebrik ediyorum argos shimano takımı gerçekten iyi çalışıyor ve emeklerinin karşılığını da alıyor
cavendısh de oldukça çaba göstermesine karşın ancak 2.inci olabildi hala treni ile ilgili sıkıntıları olduğu aşikar sadece stegmans ile olmuyor o da haklı zaten bu sebeble eski kurmayı olan renshaw bu sebeble yeniden takım arkadaşı olacak günün kaçış grubundan da bahsedelim biraz son dörtlü epey iyi bir performans gösterdi yalnız juan antonio flecha'nın extra performansı oldukça iyiydi günün kazalarıda etabın tuzu biberidir diyeyim geçeyim artık

bu kaza olduğunda bütün bisikletçiler aynı zamanda gelmiş sayılıyordu değilşmi yoksa
sadece kazaya karışanlar mı kafa gitti de bu kısımda

@Serkan.ÇABAŞ
Son 3 km de olursa galiba aynı zaman yazılıyordu, emin değilim.
Argos un Kittel'e kazandıracağı belliydi, son iki önemli viraja gelinirken Omega treninin hakimiyetini aldılar aslında. O sırada çok hırslı görünüyorlardı, treni bu kadar iyi bir sprintere karşı koyamadı sanırım Cavendish.

@ReşitÇağırgan
Rasit karkardeşim takım elinden geleni yaptı.Cavendish kendi domestiginin bile gerisinde kaldı,yani hava koridoruna giremedi.Ağır çekim izleyince,kittel in daha yüksek bir kadansla çevirdiği de acık.

Geri