ben bu konuyu geçen günlerde üstünkörü okudum ama tam aklıma yatmadı mı desem, detaylı okuyamadığım için konuyu algılayamadım mı desem..ne desem boş.. bu gün baştan sona gerek fotoları gerekse yazıyı okudum. can-ı gönülden tebrik ediyorum. bu mesafeye cesaret edemesem de 150-200km.'nin yapılabilirliğine olan inancım pekişiyor. dikkatimi çeken bir konu var. Eskişehir'de eski bir dostum da benzer mesafeleri zorunluluk nedeni ile yaptığını biliyorum. kamp kuracak yer bulamadığı için 24 saatte 18 saat pedal bastığını anlatmıştı. o da sana yakın yaşlarda..bedenen en ideali 22-23 yaşlar gibi görünse de 35li yaşlar civarında bu tür büyük hedefler daha kolay yapılıyor gibi görünüyor. sanırım bu da mentalite ile ilgili. Nasuh Mahruki Everest'e çıktığında 30lu yaşlarını geçmişti yanılmıyorsam, keza Tunç Fındık'ta Everest'e 30lu yaşlarda tırmanmıştı. bu tür örnekleri gördükçe de "yaşım geçiyor artık" karamsarlığı yerine "yeterince antrenman yaparsam gençlerin önüne hedef koyulabilecek işler çıkarmak imkansız değil" fikri ağır basıyor. günübirlik Eskişehir-Ankara-Eskişehir neden olmasın mesela? yolda bezdirecek yokuşlar yok, gerçi seyir keyfi de yok ama ilkbaharda her yer yeşillenirken neden olmasın ki?
tekrar tebrik ediyor yenilerini beklediğimizi hatırlatıyorum.