Scudo Sports

Tek Tabanca, Bir Solukta, İstanbul / Pendik - İzmir / Çeşmealtı 450 km / Gün

Tebrikler tek başınıza güzel bir seyahat olmuş.Güzel macera yaşamışsınız...Resimler güzeldi.Paylaşım için teşekkürler...Kazasız sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Scudo
@Tolga Gürgün

hocam sizde ferrariler var bende mtb yalnız yarın aytekin erzana söz verdim hem annesini kaybetti onun acılarını dindirmem gerek büyük adada olacağım tolga dostum zati sizin topiği takip ediyorum
şile 180 km olacak 23 nisanda yalnız ben eski şile yolundan gidiyorum dönüşü şile otobandan alemdar ve ordan dudulluya zati tahminimce siz temden gidip geleceksiniz sizi yakalamam imkansız bu soğuk havalarda beni bekleyerek hasta olmanızı asla istemem ama tolga dostum bir mtb ayarlarsan 23 nisana benim yoldan bir gidip gelmece yaparız bol rampalı bir güzergah bostancıdan suadiye izmite gitmek çok kolay ama eski şile yolu acaip zorlu bir güzergah
esen kal dostum

@Kudret Kurtcebe

yarın bir aksilik çıkmaz ise Ahmet ve Osman Hocam ile Şile gitgel yapıcaz bakalım . :)

23 nisanda turunuza katılmak isterim ....:in:

Tolga Gürgün

@Tolga Gürgün

tolga dostum başım üstünde yerin var listeye yazdım
yarın için size başarılar dostum

:in:

ben bu konuyu geçen günlerde üstünkörü okudum ama tam aklıma yatmadı mı desem, detaylı okuyamadığım için konuyu algılayamadım mı desem..ne desem boş.. bu gün baştan sona gerek fotoları gerekse yazıyı okudum. can-ı gönülden tebrik ediyorum. bu mesafeye cesaret edemesem de 150-200km.'nin yapılabilirliğine olan inancım pekişiyor. dikkatimi çeken bir konu var. Eskişehir'de eski bir dostum da benzer mesafeleri zorunluluk nedeni ile yaptığını biliyorum. kamp kuracak yer bulamadığı için 24 saatte 18 saat pedal bastığını anlatmıştı. o da sana yakın yaşlarda..bedenen en ideali 22-23 yaşlar gibi görünse de 35li yaşlar civarında bu tür büyük hedefler daha kolay yapılıyor gibi görünüyor. sanırım bu da mentalite ile ilgili. Nasuh Mahruki Everest'e çıktığında 30lu yaşlarını geçmişti yanılmıyorsam, keza Tunç Fındık'ta Everest'e 30lu yaşlarda tırmanmıştı. bu tür örnekleri gördükçe de "yaşım geçiyor artık" karamsarlığı yerine "yeterince antrenman yaparsam gençlerin önüne hedef koyulabilecek işler çıkarmak imkansız değil" fikri ağır basıyor. günübirlik Eskişehir-Ankara-Eskişehir neden olmasın mesela? yolda bezdirecek yokuşlar yok, gerçi seyir keyfi de yok ama ilkbaharda her yer yeşillenirken neden olmasın ki?

tekrar tebrik ediyor yenilerini beklediğimizi hatırlatıyorum.

• Beğen
@Murat CER

Murat Bey ,

Aklınıza yatmayan şey sizin bu mesafeyi yapabilme ihtimalinizmi yoksa benim nasıl yapabildiğimmi , anlayamadım ? :)

Eskişehir ' deki arkadaşınızla tanışmak isterim . Türkiye ' de Ultra Maraton kategorisinde binen çok az kişi var .

Bu tür denemelerin yapılabilirliklerinin yaştan bağımsız olduğunu düşünüyorum . Verdiğiniz örneklerin gerçekleşmiş olmaları ise kişilerin tecrübeleri , parasal imkanları ve konuya olan ilgileri ile doğru orantılı .

Eskişehir - Ankara arası 232 km . Sadece gidiş ise uygundur . Gidiş geliş 24 saatte tamamlarsanız , yeni Türkiye Bisiklet ile Mesafe / Gün rekorunu da 464 km ile egale etmiş olursunuz . :in: . Yol boyunca rüzgarın durumu yapılacak olan km de belirleyici rol oynayacaktır .

Turunuzu bizimle paylaşırsanız çok memnun olacağım .

Selamlar,
Tolga Gürgün

:) Aklıma yatmayan bir şey yok aslında, sadece ilk okuduğumda okuduğumu tam algılayamamışım, ikinci ve detaylı okuyuşuma kadar hep aklımın bir kenarında yer etti, tekrar ve detaylı okumalıyım, sadece göz atmakla geçiştiremem bu konuyu şeklinde :)

Eskişehir-Ankara-Eskişehir etabı biraz ütopik bir örnek şahsım için. Ancak yapılabilirliği konusunda tereddütüm yok :) sadece istemek ve hazırlanmak yeterli.

• Beğen
paylaşım için teşekkürler :) böyle turları vs gördükce valaha bisiklet gelir gelmez hemen yollara vurasım geliyo kendimi tabi bu işler göründüğü gibi değil ama çalışmalara başladım bi terslik olmazsa ağustosta yollardayım ...

• Beğen
450 km! çok zor olmalı...imkansız gibi geliyor ama yinede tebrik ederim. böyle bir kondisyonunuz varsa eğer astana da yarışabilirsiniz

• Beğen
Tebrik ediyorum yalnız bu konuyu inceleyen arkadaşlarla bir ortak sorumuz var şu an size, yaklaşık kaç km kamyon arkası yaparak gittiniz? ve sizi tekrar tebrik ediyorum fakat bir sağlıkçı olarak yaptığınızın hiç sağlıklı olmadığı kanaatindeyim, bu tarz bir rekora cüret etmek isteyen arkadaşların sağlık yönünden incelemelerinin olmadan böyle bir şey karar vermemeleri gerektiğini düşünüyorum.Saygılarımla:)

• Beğen
@ali alper uyar

Ali Alper Bey ,

Yaklaşık kamyon arkası 5-10 km civarı olmuştur .

Tıp mesleğinin hangi dalını icra ediyorsunuz bilmiyorum ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim . Sadece sağlıklı olmanın bu konuda yeterli olmadığını düşünüyorum .
Bu tarz bir rekoru denemek isteyen arkadaşlar için soruyorum , detayda ne gibi testlerin yapılması gerekir ?

Teşekkürler,
Selamlar,
Tolga Gürgün

Tek Tabanca Bisiklet ile Türkiye Mesafe / Gün Rekoru İçin Tıklayınız

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Kanımca treadmill testi yapılmalı (Eforlu ekg) ve MaxVo2 iniz ölçülmeli bence, ayrıca bu test de laktik asit düzeylerinize bakılabilir.ama 3.sünün piyasada yapılıp yapıldığından emin değilim ama bu tarz rekorlar deneyen insanların başta belirttiğim 2 testi yapmaları gerekir, ziya fakültede bazı sporcuların gizli kalp kastalıklarının ortaya çıktığına tanık oluyoruz. Ben de bu tarz ultramaratoncuların baktırmasının faydalı olacağı kanısındayım. Kanatimce nabız saatlerinin sadece buz dağının bir kısmını göstereceği kanısındayım çünkü sporcu kalbinin, kan pompalama artışına bağlı oarak kardiyomegaliye(kalp büyümesi) ne uğrar ve kalp atışları normal insanınkinden daha düşüktür. Bence eforlu ekg testinin baz alınarak böyle rekorlar denenmesi taraftarıyım.Saygılarımla

@ferrari360

Teşekkür Ederim .

Tolga Gürgün

Abi Gerçekten tebrik ediyorum harika bir başarı ben buradan giresuna bisikletle gitmiştim oradanda orduya geçmiştim toplam (180 km ) 10 km yürüdüm yaklaşık tekerleğe çivi girmişti )= yaşım henüz 14 ilerde sizin gibi olabilirmiyim ?? yaklaşık bi 5 sene sonra ? =)

• Beğen
Geri