MutluGezgin
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 594
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1983—84
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yaşlıların da mobil bankacılığı öğrenmesi gerek ayrı mevzu öğrenmemek icin direniyorlar gecen 80 yaşında dede telefonundan bankamatiğe bağlanıp para çekti ben böyle bir şey olduğunu bilmiyordum
Arabadan inmeden telefonda QR oku seçeneğini hazırlarım, ATM'de okutup paramı alırım
Kasiyer hanım -ki yaşça benden epey büyüktü- internet bankacılığı kullanıyorsanız qr’la ödeyebilirsiniz dedi. Sonra adım adım da tarif etti nasıl yapılacağını. Teknolocia diye bağırasım geldi valla
Telefonda NFC özelliği varsa, ki vardır, telefonun NFC ayarlarından online banka uygulamasını seçin. Uygulamada da NFC ödeme aç gibi bir seçenek varsa onu da açın. Telefonu temassız ödeme için kullanabilirsiniz. QR kod da olur ama temazsız ödeme daha standart bir yöntem ya, o yüzden diyorum.
İşte bu yüzden 1000'lik banknot basılmıyor.
Ben de esas sebenin kağıt para kullanımını sınırlamak olduğunu düşünüyorum. Sistem dışı para kullanımı azalıyor.
elden nakit verme diye basmıyorlar, çoğu ülkede de belirli değerin üzerinde yüksek nakit ödeme yasak
TC Vergi Usul Kanunu'na göre, 30 bin TL üzerinde ödeme yada tahsilat finans kuruluşları üzerinden gerçekleştirilmeli.
Saatin fiyatı bi kenara, bi kordon farkına 11 bin tl ödeyecek keriz var mı yani?
Benim yeğenim öder... Sevsem de, kerizdir...
yakın çevremde duyduğum en absurd harcama Burberry'den alışveriş yapma... Hem ödenen miktar AŞIRI yüksek, hem de marka olarak ingiliz futbol holiganları ile özdeşleşmiş bir marka. Herkesin zevki farklıdır ama çalışarak kazanılan paralar o kadar kolay harcanmamalı.